Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Άρθρα
22 Οκτ 18
6 Tips για να προχωρήσεις από τη Sprint στην Ολυμπιακή απόσταση
Courtney Johnson Μετάφραση/ Επιμέλεια: Μαυρογιάννης Άγγελος
Οι περισσότεροι ξεκινήσαμε να τρέχουμε αγώνες τριάθλου από τη Sprint απόσταση. Όμως πολλοί ήμασταν αυτοί οι οποίοι μετά από αρκετούς αγώνες sprint, είπαμε θέλουμε το κάτι παραπάνω. Εννοείται πώς να προσπαθείς να βελτιώνεσαι διαρκώς και να προσπαθείς να πηγαίνεις όλο και πιο γρήγορα είναι μια λύση, αλλά για να σπάσεις αυτή τη μονοτονία, γιατί να μην τρέξεις ένα τρίαθλο Ολυμπιακής απόστασης;
26 Ιουλ 18
5 tips αποκατάστασης από τον Mark Allen
Mark Allen, Μετάφραση/ Επιμέλεια: Μαυρογιάννης Άγγελος

Ο Mark Allen, ο θρύλος της απόστασης Ironman και επί 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ironman, μας δίνει αυτές τις απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές για μια  σωστή αποκατάσταση. Η αποκατάσταση είναι ο αφανής ήρωας των αθλημάτων αντοχής. Είτε προπονείσαι για κάποιον μαραθώνιο, για κάποιον αγώνα τριάθλου ή για κάποιον ποδηλατικό αγώνα, είσαι πιθανότατα προσηλωμένος στο να κάνεις όλες τις προπονήσεις όπου σου βάζει ο προπονητής σου. 

24 Απρ 18
7 Tips για τους αγώνες που τρέχεις προπονητικά
Scott Fliegelman, Επιμέλεια: Μαυρογιάννης Άγγελος
Κάθε χρόνο διοργανώνονται παγκοσμίως αμέτρητοι αγώνες multisport ή κάποιου από τα επιμέρους αγωνίσματα του τριάθλου. Πολλοί είναι οι αθλούμενοι και οι αθλητές που θέλουν να τρέξουν αρκετούς αγώνες μέσα στη σεζόν για προσωπικούς λόγους, λόγω υποχρεώσεων σε χορηγούς ή απλά γιατί θέλουν να αγωνιστούν σε κάποιον από αυτούς τους αγώνες. Όμως, δεν γίνεται να τρέξεις όλους τους αγώνες 100% έτοιμος και φορμαρισμένος
05 Μάρ 18
3 λάθη με τον παλμογράφο που όλοι κάνουμε
Matt Fitzgerald, Μετάφραση/ Επιμέλεια: Άγγελος Μαυρογιάννης
Ένας παλμογράφος (Heart Rate Monitor- HRM) μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη συσκευή για την προπόνησή σου. Οι καρδιακοί παλμοί είναι ένας αξιόπιστος δείκτης της έντασης της άσκησης, γι’ αυτό και ένας HRM μπορεί να σε βοηθήσεις να προπονείσαι τόσο δυνατά όσο χρειάζεται, αλλά όχι πιο δυνατά από όσο πρέπει σε κάθε προπόνηση. Αλλά χρησιμοποιώντας μια τέτοια συσκευή δε θα κάνει αυτόματα την προπόνησή σου πιο αποτελεσματική.
24 Ιαν 18
5 tips για το τέλειο Δίαθλο
Jez Cox, Μετάφραση-επιμέλεια: Άγγελος Μαυρογιάννης
Η αγωνιστική περίοδος για το δίαθλο έχει αρχίσει και υπάρχουν ακόμα ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να σιγουρευτείς ότι θα αγωνιστείς γρηγορότερα από ποτέ χωρίς να χρειαστεί να είσαι σε καλύτερη φόρμα.
05 Ιαν 15
Έλεγχος της έντασης της προπόνησης με παλμογράφο
Βασίλης Κρομμύδας, coachingservices.gr
Ο παλμογράφος είναι ένα φθηνό όργανο και πολύ εύχρηστο σε αντίθεση με το μεγάλο κόστος της μέτρησης του γαλακτικού οξέος και της πρόσληψης οξυγόνου.
04 Ιαν 15
Εσείς προπονείστε ή απλά αθλείστε?
Αλέξης Χριστοδούλου
Οι περισσότεροι από τους αθλούμενους, μόλις τελειώσουν την άσκησή τους, λένε ότι μόλις τέλειωσαν την προπόνησή τους. Πόσοι όμως από αυτούς έκαναν πραγματικά μία προπόνηση, και όχι απλά την καθημερινή τους γυμναστική?
03 Ιαν 15
Αναπνοή και απόδοση
Βασίλης Κρομμύδας , www.coachingservices.gr
Ποτέ δεν θα μπορέσει η τεχνική να αντικαταστήσει τη προπόνηση αλλά όταν όλα τα άλλα είναι ίδια θα κερδίζει πάντα ο δρομέας με τη καλύτερη τεχνική. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο παράμετροι όταν λέμε τεχνική, η τεχνική στη κίνηση και στην αναπνοή.
22 Σεπ 11
Σκληρή προπόνηση με έξυπνο τρόπο
Βασίλης Κρομμύδας, www.coachingservices.gr
¨Επιστημονικός αθλητισμός¨ είναι μια έκφραση που την ακούμε συχνά και φυσικά παραπέμπει σε ρεκόρ και απίθανες επιδώσεις. Επίσης είναι μια έννοια όπου πάνω σ’ αυτήν στηρίζονται οι σωστά οργανωμένες ομάδες και ομοσπονδίες. Τι είναι όμως αυτός;
02 Αυγ 11
Όλα για την αντοχή - Μέρος 2o: Ενεργειακή εξασφάλιση
Αλέξης Χριστοδούλου
Στο πρώτο μέρος, αναλύσαμε την διαδικασία συστολής των μυών, η οποία είναι και το ζητούμενο, αφού αυτή παράγει το αθλητικό έργο. Τώρα πλέον μπορούμε να αναλύσουμε το ουσιαστικότερο κομμάτι που αφορά τους αθλητές αντοχής, και το οποίο αναφέρεται συχνά ως ενεργειακή εξασφάλιση. Θα δούμε από πού αντλούν οι μυς την ενέργεια που απαιτείται για την συστολή τους και με ποιες διαδικασίες γίνεται αυτό. Η γνώση αυτών των διαδικασιών είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε αργότερα στην διαδικασία σχεδιασμού της προπόνησης.
19 Απρ 11
Από-θεραπευτείτε
Βασίλης Κρομμύδας, www.coachingservices.gr

Οι περισσότεροι από εσάς που ασχολείστε ερασιτεχνικά με την Ποδηλασία αν και δεν είστε καθημερινά πάνω στο ποδήλατο, παρόλα αυτά σε όλη την διάρκεια της χρονιάς έχετε ένα μεγάλο αριθμό προπονήσεων αλλά πολλές φορές και αγώνων. Πολύ συχνά επικεντρώνεστε μόνο στην σκληρή προπόνηση και τους αγώνες και ξεχνάτε ότι η πρόοδος σας εξαρτάτε όχι μόνο από τα παραπάνω αλλά και από την αποκατάσταση.

28 Φεβ 11
Όλα για την αντοχή - Μέρος 1o: Το μυϊκό σύστημα
Αλέξης Χριστοδούλου
Πως θα σας φαινόταν αν οδηγούσατε μία φόρμουλα για περισσότερο από μία ώρα σε αγώνα, να είχατε εξασκηθεί απόλυτα στην πίστα, αλλά να μην γνωρίζατε τίποτα για τον κινητήρα σας, τα περιφερειακά εξαρτήματα, καθώς και για το τι καύσιμα καίτε την ώρα του αγώνα;
10 Ιαν 11
Η προπόνηση στο υψόμετρο - οι νέες δυνατότητες
Βασίλης Κρομμύδας, www.coachingservices.gr
Είναι πλέον γνωστό, ότι η προπόνηση στο υψόμετρο όχι απλώς βοηθάει, αλλά δίνει το κάτι παραπάνω, κυρίως στους αθλητές αντοχής, για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.
Αυτός ο τρόπος προετοιμασίας εδώ και πολλά χρόνια έχει αποδειχθεί με πολλούς τρόπους και  έρευνες που έχουν γίνει, ότι είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος για τη βελτίωση των επιδόσεων.
24 Νοέ 08
Η περιοδικότητα στην προπόνηση – Μέρος 3ο
Αλέξης Χριστοδούλου
Βρισκόμαστε στην 5η εβδομάδα της προπαρασκευαστικής περιόδου, και ετοιμαζόμαστε να μπούμε στις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες που θα μας οδηγήσουν στην φάση της βασικής αερόβιας προετοιμασίας. Πριν δούμε τις επόμενες 4 εβδομάδες πυο θα ακολουθήσουν, ας δούμε λίγο τι θα γίνει αυτή την 5η εβδομάδα, αφού προέκυψε το πανελλήνιο πρωτάθλημα διάθλου.
28 Οκτ 08
Η περιοδικότητα στην προπόνηση – Μέρος 2ο
Αλέξης Χριστοδούλου
Στην προπαρασκευαστική περίοδο, από προπονητικής πλευράς, έχουμε δύο στόχους: Την προετοιμασία του σώματος για προπονήσεις διαρκείας, και την προετοιμασία του σώματος για προπονήσεις τεχνικής. Επίσης ξεκινάει η προπόνηση με βάρη, όπου κάνουμε 2 σετ των 25 επαναλήψεων, χωρίς να φτάνουμε τα όριά μας.
βλέπετε 1 έως 15 από 16
Σελίδα:  1 |  2 | 
coachingservices αποθεραπεια ενδυναμωση ενεργεια μυϊκο συστημα τραυματισμοι υπερπροπονηση υψομετρο Χριστοδουλου
Garmin FR family

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News