Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Άρθρα
04 Ιουλ 19 ← πίσω

Πώς να ποδηλατείς στον κόντρα άνεμο;

Πώς να ποδηλατείς στον κόντρα άνεμο;

 

Βασικά το κλειδί, όταν αντιμετωπίζεις έναν μετωπικό κόντρα άνεμο, είναι να μείνεις χαμηλά, αεροδυναμικός και ακίνητος (από τη μέση και πάνω)! Πέσε σε μια αεροδυναμική θέση, είτε στα drops είτε στις αερόμπαρες αν έχεις, και ελαχιστοποίησε έτσι την μετωπική επιφάνεια σε σχέση με τον άνεμο.

 

Προσπάθησε να είναι χαλαρό το πάνω μέρος του σώματός σου και μην ταλαντεύεσαι δεξιά κι αριστερά ή κουνιέσαι πάνω- κάτω στην προσπάθεια σου να πιέσεις περισσότερο, καθώς κάθε κίνηση αυξάνει δραματικά το μέγεθος της επιφάνειας που πρέπει να σπρώξει στον άνεμο. Επίσης, σιγουρέψου πως έχεις κουμπώσει τελείως την ποδηλατική σου μπλούζα.

 

Χρησιμοποίησε τις ταχύτητές σου. Ο δρόμος μπορεί να είναι ευθεία ή ακόμα και ελαφρώς κατηφορικός αλλά, σε έναν δυνατό κόντρα άνεμο, μην ντραπείς να έχεις το πιο ελαφρύ πάτημα που μπορείς, ακόμα κι αν αυτό είναι ο μικρός δίσκος και το πιο ελαφρύ γρανάζι της κασέτας σου. Ξέχνα την ταχύτητα που κινείσαι, και δούλεψε με τους παλμούς σου ή με τα watt που ξέρεις ότι είναι τα κατάλληλα, και μην αφήσεις το cadence (στροφάρισμα) σου να πέσει ή να ανέβει. Όλοι έχουμε διαφορετικό cadence, οπότε προσπάθησε να μείνεις στο εύρος που θα κινούσουν συνήθως.

 

Τέλος, υπάρχει και μια πνευματική προσέγγιση για να αντιμετωπίσεις τον μετωπικό άνεμο. Αντιθέτως με μια ανάβαση, δεν υπάρχει καμία ανταμοιβή μετά την κορυφή, όπως μια εντυπωσιακή θέα ή ξεκούραση κατά την κατάβαση. Είναι η σκληρότητα και η μονοτονία του μετωπικού αέρα που μπορούν να σε καταβάλουν πνευματικά. Χώρισε τον δρόμο μπροστά σε μικρότερα κομμάτια και βάζε μικρούς στόχους, ακόμα κι αν αυτοί είναι να φτάσεις στο ύψος μιας λάμπας και να πιείς μια γουλιά ηλεκτρολύτη ή νερού. Επίσης, εκτός αν πηγαίνεις από σημείο σε σημείο, θυμήσου, σε κάποιο σημείο ο άνεμος θα γίνει ευνοϊκός.

 

 

Πηγή: www.220triathlon.com

Συγγραφέας: Nik Cook, Μετάφραση/ Επιμέλεια: Μαυρογιάννης Άγγελος

 

 

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Swimming Shop

Zone3

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News