Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Άρθρα
27 Φεβ 18 ← πίσω

4 λόγοι που πρέπει να γιορτάζεις που αλλάζεις age group

Allie Burdick, Επιμέλεια: Μαυρογιάννης Άγγελος

Οι περισσότεροι τριαθλητές εξισώνουν κάθε χρόνο που περνάει με ακόμα πιο αργούς χρόνους. Αλλά αυτό που οι περισσότεροι δε σκέφτονται είναι ότι υπάρχουν και αρκετές θετικές αλλαγές όταν αλλάζεις ηλικιακή κατηγορία (age group).

 

 

1. Έχεις μεγαλύτερη εμπειρία

 Μπορείς να επωφεληθείς από τις εμπειρίες που έχεις αποκτήσει από τους αγώνες σου στα προηγούμενα age groups. Ξέρεις ποιοι είναι οι ταχύτεροι αθλητές και ίσως να αφήνεις πίσω σου κάποιους από αυτούς όσο μεγαλώνεις. Επίσης, το να είσαι ο νεότερος στο age group έχει και τα προνόμια του: καλύτερα να είσαι 40 και να αγωνίζεσαι απέναντι σε 44χρονους, παρά να είσαι 39 χρονών και να αγωνίζεσαι απέναντι σε 35χρονους!

 

 

2. Χρησιμοποιείς το μυαλό σου περισσότερο από τα σώμα σου

Καθώς μεγαλώνεις και τρέχεις όλο και περισσότερους αγώνες, γνωρίζεις πραγματικά τι χρειάζεται το σώμα σου, όπως και τη χρησιμότητα της ενδυνάμωσης. Δεν κάνεις τα ίδια λάθη που έκανες όταν ξεκίνησες: τις εύκολες προπονητικές μέρες τις κάνεις όπως πρέπει (χαλαρά), ακούγοντας το σώμα σου και ξέροντας ότι το περισσότερο δεν είναι συνήθως και το καλύτερο. Οι γνώσεις σου είναι η δύναμη που θα σε ωθήσει σε περισσότερους υγιείς τερματισμούς και χωρίς τραυματισμούς.

 

 

3. Εμπνέεις άλλους

Το περισσότερο που αγωνίζεσαι, τόσο πιο εύκολα έχεις επιρροή σε υπόλοιπους αθλητές. Θυμήσου ότι οι νεότεροι τριαθλητές ίσως σε παρακολουθούν για να δουν πώς γίνεται και να ακολουθήσουν τα βήματά σου, ούτως ώστε να μπορέσουν να αγωνίζονται κι αυτοί μέχρι και την ηλικία σου.

 

 

4. Ο ανταγωνισμός μειώνεται σε κάθε ηλικιακή κατηγορία

Στο τρίαθλο, τα ηλικιακά γκρουπ 25-29 και 30-34 είναι αδιαμφισβήτητα οι πολυπληθέστερες ηλικιακές κατηγορίες και οι πιο ανταγωνιστικές. Είναι συναρπαστικό να είσαι μέλος αυτού του τρομερού ηλικιακού γκρουπ, αλλά πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσηλωμένος και αποφασισμένος εάν επιθυμείς να διακριθείς. Όσο απομακρύνεσαι από αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες και κατευθύνεσαι προς τις μεγαλύτερες, θα υπάρχουν όλο και λιγότεροι αθλητές που να μπορούν να κάνουν αυτό που κάνεις εσύ!

 

 

Οπότε συνέχισε τη σκληρή δουλειά και θυμήσου ότι κάθε χρόνος είναι και μια ακόμα ευκαιρία να γίνεις εκτός από μεγαλύτερος, σοφότερος και δυνατότερος!

 

Πηγή: active.com
Συγγραφές: Allie Burdick
Επιμέλεια: Μαυρογιάννης Άγγελος

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
POWERMAN GREECE

Garmin FR family

Pontevedra Multisports

Swimming Shop

Zone3

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News