Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
23 Φεβ 15 ← πίσω

Σκουλαρίκης και Δημάκη κράτησαν τους τίτλους στο Δίαθλο

Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή στην Κυπαρισσία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2015, όλων των κατηγοριών και παράλληλα αγώνας διάθλου ανοιχτής συμμετοχής. Μεγάλοι νικητές αναδείχτηκαν οι συνήθεις ύποπτοι του αγωνίσματος, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης και η Ντενίζ Δημάκη.


Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας. Οι συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες άγγιξαν τις 200, αλλά λόγω και των δυσοίωνων καιρικών προβλέψεων τελικά περίπου 150 αθλητές πήραν εκκίνηση σε όλες τις κατηγορίες.

Ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος αθλητών και διοργανωτών. Η μέρα ξεκίνησε με θυελλώδεις ανέμους που κυριολεκτικά πλαγιοκοπούσαν τους αθλητές τόσο στη διαδρομή του τρεξίματος όσο και στην ποδηλασία όπου η ισορροπία πάνω στο ποδήλατο ...δεν ήταν και τόσο δεδομένη. Προς το τέλος του αγώνα έπιασε και βροχή που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τους αθλητές. Μπορεί η απόσταση να ήταν σπριντ (5-20-2,5) αλλά τελικά ο αγώνας αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρός με αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείψουν κιόλας.

Από την εκκίνηση τους αγώνα ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης πήρε το προβάδισμα και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στους υπόλοιπους. Δημιούργησε διαφορά στο τρέξιμο που δεν μπορούσε να ανατραπει, την κράτησε στο ποδήλατο και τελικά έφτασε στην 6η νίκη του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα διάθλου με χρόνο 58:17. Πίσω του, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, παρότι στο πρώτο τρέξιμο είχε μείνει πιο πίσω από άλλους, ανέκαμψε στην ποδηλασία και έτσι εξασφάλισε τη δεύτερη θέση σε 59:36. Τρίτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος σε 1:00:55 και τέταρτος ο Σταμάτης Ρώμας με 1:02:38, ο οποίος ήταν και πρώτος στην κατηγορία των Βετεράνων.


Στις γυναίκες, η Ντενίζ Δημάκη ήταν και φέτος ασυναγώνιστη και με συντηρητική κούρσα πήρε τη νίκη σε 1:08:09. Δεύτερη τερμάτισε η Ευαγγελία Γκοτζιά σε 1:26:45. Πρώτη γυναίκα στην κατηγορία βετεράνων ήταν η Σαμπρίνα Τβις σε 1:12:22. Πρώτος στους εφήβους ήταν ο Βασίλης Παππάς σε 1:09:47.

Στην κατηγορία ανοιχτής συμμετοχές, πρώτος στους άνδρες ήταν ο Χρήστος Ραφαηλίδης σε 1:03:22 και πρώτη γυναίκα η Ευγενια Μπουλμέτη σε 1:16:53. Πρώτος Βετεράνος ανοιχτης συμμετοχης ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος σε 1:06:02.

Συγκινητικός ήταν ο αθλητής του Paratriathlon Αλέξανδρος Θεοδωρίδης που με ένα χέρι κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς την ποδηλασία και να τερματίσει τελικά με αξιόλογη επίδοση, 1:21:36. Για όσους έτρεξαν αυτόν τον αγώνα, καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο μπορεί να ήταν για κάποιον με ένα χέρι να κρατήσει την ισορροπία του στο ποδήλατο.

Να σημειώσουμε πως εκτός από τον αγώνα των μεγάλων, διεξήχθησαν και άλλοι δυο αγώνες για τις μικρές κατηγορίες (Παμπαίδων-Παγκορασίδων 1-5-0,5) και Παίδων-Κορασίδων (2,5-10-1,25) με τη συμμετοχή πολλών μικρών αθλητών.

Ήταν η πρώτη φορά που η διοργάνωση φιλοξενήθηκε εκτός Αθηνών και το "πείραμα" στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο Δήμος Τριφυλίας στον οποίο υπάγεται η Κυπαρισσία, φιλοξένησε με όλες του τις δυνάμεις τη διοργάνωση την οποία επίσης στήριξαν χορηγικά ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, οι εταιρίες Pearl Izumi και IDEAL bikes, οι ιστοσελίδες RunningNews.gr , trinews.gr και τα αθλητικά έπαθλα "Olympus"




Αναλυτικά, τα αποτελέσματα
http://www.trinews.gr/item.php?id=1142

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News