Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
17 Ιουν 13 ← πίσω

XTERRA Greece, το τρίαθλο στα βουνά και στα λαγκάδια! Νικητές ο Ben Allen, η Helena Erbenová και το trinews.gr στην σκυταλοδρομία! Δημάκη και Σουβατζόγλου πρώτοι Έλληνες

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 15 Ιουνίου το 1ο XTERRA Greece στη Λίμνη Πλαστήρα. Η πλέον αναμενόμενη φετινή διοργάνωση τριάθλου στην Ελλάδα στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών και του ονόματος της από κάθε άποψη. Άλλωστε πρέπει να σημειώσουμε πως ουσιαστικά το XTERRA είναι πρώτο μεγάλο τριαθλητικο brand που εμφανίζεται στην Ελλάδα, αλλά άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και αναμένεται συνέχεια!

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά περίπου 300 αθλητές, 23 επαγγελματίες, 180 age-groupers και οι υπόλοιποι με τις 30 ομάδες σκυταλοδρομίας που αγωνίστηκαν σε 1,5χλμ κολύμβησης στη λίμνη Πλαστήρα, 30χλμ ΜΤΒ στα βουνά πέριξ της λίμνης και 10.5χλμ τρέξιμο ...λαγκάδια εκει!


Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Αυστραλός Benjamin Allen που πήρε από το κολύμπι την πρωτοπορία και δεν την έχασε μέχρι το τερματισμό για να φτάσει στη νίκη με χρόνο 2:17:37. Πίσω του έγινε μεγάλη μάχη για τις επόμενες θέσεις. Δεύτερος τερμάτισε ο Βέλγος Kris Coddens με 2:19:05, τρίτος ο επίσης Βέλγος Yeray Luxem 02:19:16 και μετά οι δυο Γαλλοι Nicolas Lebrun (2:21:58) και Asa Shaw (2:21:59)


Στις γυναίκες νικήτρια ήραν η Τσέχα Helena Erbenová με 2:38:17, δεύτερη η Βρετανίδα Jacqueline Slack (2:42:51) και τρίτη η Γερμανίδα Kathrin Mueller (2:43:40). Από ελληνικής πλευράς πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Ντενίζ Δημάκη που τερμάτισε 8η με 3:08:49 και ήταν και η πρώτη Ελληνίδα, αν και σε ένα τερέν στο οποίο δεν έχει συνηθίσει να αγωνίζεται.

Εκτός από τους "pro" αξιοσημείωτες εμφανίσεις είχαμε και από τους Έλληνες age-groupers που κέρδισαν μάλιστα και θέσεις πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα XTERRA στη Χαβάη. Ξεχώρισε ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου που ήταν πρώτος στην κατηγορία 25-29 ετών και πρώτος Έλληνας συνολικά τερματίζοντας 11ος στη γενική του αγώνα με 02:37:31. Δεύτερος Έλληνας στη γενική και πρώτος στην κατηγορία 45-49 ετών μια παλιά καραβάνα, ο Δημήτρης Παππάς με 2:43:26.

Στη σκυταλοδρομία, είχαμε τη χαρά να κερδίσει η ομάδα που εκπροσώπησε την ιστοσελίδα μας, το trinews.gr. Η μόλις 17ετων Ελένη Στασινοπούλου (κολύμβηση), ο Πέτρος Γκαζώνης (ποδηλασία) και ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης (τρέξιμο) έκαναν ο καθένας στο σκέλος του το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να φέρουν την ομάδα μας πρώτη στον τερματισμό με συνολικό χρόνο 2:23:46 με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Δεύτερη με 2:36:07 ήταν η ομάδα του ποδηλατικού περιοδικού Cycle Ride και τρίτη η ομάδα του ποδηλατικού καταστήματος Bikeme.gr με 2:41:16

Αναλυτικά, όλα τα αποτελέσματα

http://www.trinews.gr/item.php?id=766


Φωτογραφίες: Νίκος Σπυριδαντωνάκης, Γρηγόρης Σκουλαρίκης

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News