Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
03 Ιουλ 12 ← πίσω

Σκουλαρίκης και Καποδίστρια νικητές στο 1ο Τρίαθλο Τσακωνιάς

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 1η Ιουλίου στον Τυρό Αρκαδίας το 1ο Τρίαθλο Τσακωνιάς. Διοργανωτές ήταν ο σύλλογος της Τρίπολης Run4Green και χορηγός ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Τρι. Ο αγώνας ήταν σπριντ απόστασης, και περιελάμβανε 750μ κολύμβησης, 22χλμ ποδηλασίας και 5,5χλμ τρεξίματος. Συμμετείχαν συνολικά (μαζί με τις ομάδες σκυταλοδρομίας) περισσότεροι από 60 αθλητές και νικητές του αγώνα των μεγάλων ήταν ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης και η Μαίρη Καποδίστρια. Παράλληλα έγινε και αγώνας σούπερ σπριντ για παιδιά και οι μικροί τριαθλητές πραγματικά έκλεψαν την παράσταση.

Ο αγώνας των μεγάλων είχε έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον με συνεχής εναλλαγές στην κορυφή. Πρώτος από την κολύμβηση βγήκε ο Ηλίας Ξάνθος ακολουθούμενος από την Άλκη Καφώρο. Λίγο πιο μετά ακολούθησε ο Γιάννης Πετρακόπουλος ενώ ο Σκουλαρίκης, που υστερεί στην κολύμβηση ακολούθησε αρκετά πιο μετά βγαινοντας 9ος από το νερό 2,5 λεπτά πίσω από τον Ξάνθο. Στην ποδηλασία ο Πετρακόπουλος σύντομα πήρε την πρωτοπορία, ενώ ένα τεχνικό πρόβλημα καθυστέρησε αρκετά τον Ξάνθο. Εντωμεταξύ ο Σκουλαρίκης ανέβηκε στην 2η θέση μέχρι τα μισά και πλέον ήταν αυτός που καταδίωκε τον Πετρακόπουλο, ενώ ο Καφώρος κράταγε σταθερά την τρίτη θέση.

Ο Πετρακόπουλος έφτασε να ξεκινήσει το τρέξιμο με διαφορά 2 λεπτών από τον Σκουλαρίκη, όμως πριν τα μισά αυτού του σκέλους, ο Σκουλαρίκης τον προσπέρασε και από εκεί και πέρα μεγάλωσε τη διαφορά για να φτάσει αυτός πρώτος στον τερματισμό με χρόνο 1.10.58. Για τον Σκουλαρίκη , αυτός ήταν ένας αγώνας προετοιμασίας ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος διάθλου μεγάλης απόστασης στις 2/9 στην Ελβετία. Ο Πετρακόπουλος ακολούθησε δεύτερος με 1.12.41 ενώ ο Καφώρος κράτησε την τρίτη θέση με 1.15.36. Για τον Πετρακόπουλο αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας τριάθλου μετά από πολλά χρόνια, καθώς ήταν ένα από τα ταλέντα του αθλήματος αλλά σταμάτησε στις μικρές κατηγορίες και έκτοτε ασχολήθηκε αγωνιστικά με την ποδηλασία. Έδειξε πάντως πως βρίσκεται σε ετοιμότητα και μπορεί να πρωταγωνιστήσει αν ασχοληθεί σοβαρά με το άθλημα που τον ανέδειξε.

Στις γυναίκες η Μαίρη Καποδίστρια δεν είχε πρόβλημα και με σταθερό ρυθμό κράτησε την πρωτοπορία, που πήρε από τα πρώτα χιλιόμετρα της ποδηλασίας, για να τερματίσει πρώτη με 1.35.24. Δεύτερη τερμάτισε η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου (1.47.13) η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα που βγήκε από το νερό, ενώ τρίτη ήταν η Αλεξία Σιδηροπούλου (1.50.10).

Τιμητικά μετάλλια απονεμήθηκα ακόμη, στον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή που συμμετείχε, τον Μιχάλη Μπακάλη και στον αθλητή του Παρατριάθλου Γιάννη Χατζήμπεη. Ο Χατζήμπεης ήταν μάλιστα και 2ος στην κατηγορία βετεράνων πίσω απο τον "Σπαρταθλητή" Θανάση Κανελλόπουλο. Οι διοργανωτές απένειμαν τιμητική πλακέτα στο δήμο Νότιας Κυνουρίας για την ευγενική του χορηγία, στους εθελοντές του που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία του αγώνα, καθώς και στους εθελοντές διασώστες.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα

http://www.trinews.gr/item.php?id=549



Οι νικητές κατά κατηγορία είναι οι εξής:


ΑΝΔΡΩΝ

Γρηγόρης Σκουλαρίκης με συνολικό χρόνο 1.10.58 δεύτερα

Γιάννης Πετρακόπουλος 1.12.41

Άλκης Καφώρος 1.15.36


ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μαίρη Καποδίστρια 1.35.24

Μαριλένα Παναγιωτοπούλου 1.47.13

Αλεξία Σιδηροπούλου 1.50.10


ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ

Θανάσης Κανελλόπουλος 1.21.12

Γιάννης Χατζήμπεης 1.24.44

Αλέξης Γκέλης 1.28.56


ΟΜΑΔΙΚΟ

Μητσινίκος, Ζαρόκωστας, Τρίκουλης 1.17.21

Πριόβολος, Ντανκαν 1.26.57

Πετρίδης, Κόλλιας, Καλότης 1.28.38

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News