Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
27 Μάρ 21 ← πίσω

Μόλις 9 σύλλογοι ψήφισαν στις εκλογές της Ε.Ο.Μο.Π – Γενικευμένο Βατερλώ Αυγενάκη στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών

Μόλις 9 σύλλογοι ψήφισαν στις εκλογές της Ε.Ο.Μο.Π

Η ομοσπονδία που υποτίθεται θα έσωζε το τρίαθλο, αλλά και το ράγκμπι λιγκ το οποίο επίσης έχει υπαχθεί σε αυτή, η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μο.Π), έκανες τις εκλογές της το περασμένο σαββατοκύριακο για την ανάδειξη νέας διοίκησης με μόλις 9 σωματεία... (όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Δίκης" εδώ http://dikisports.blogspot.com/2021/03/blog-post_329.html)

Ναι, μάλιστα, μόλις 9 σωματεία ήταν νόμιμα για να ψηφίσουν με βάση το μητρώο της ΓΓΑ. 9 σωματεία για 3 αθλήματα... δηλαδή αν το πάρουμε κατά μέσο όρο 3 σωματεία για κάθε άθλημα έχει αυτή η ομοσπονδία, στην οποία πριν 5 χρόνια έβαλαν το άθλημα του τριάθλου υποτίθεται για να αναπτυχθεί. Τώρα, γιατί εξακολουθεί να έχει την ειδική αθλητική αναγνώριση η Ε.Ο.Μο.Π. και δεν της την αφαιρεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού είναι ένα πολύ καλό ερώτημα.

Ίσως η απάντηση να βρίσκεται στο ότι νέα Πρόεδρος της Ε.Ο.Μο.Π. αναδείχθηκε (χωρίς αντίπαλο) η Ντόρα Πάλλη, στέλεχος της ΝΔ και ευνοούμενη του Υφ. Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.



Γενικευμένο Βατερλώ Αυγενάκη στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών

Εντωμεταξύ, αν εξαιρέσουμε την Ε.Ο.Μο.Π. η οποία δεν είχε καν σωματεία να ψηφίσουν, ούτε υπήρχε αντίπαλο δέος υποψηφίων, ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει υποστεί Βατερλώ στην προσπάθεια του να ελέγξει τις εκλογές και τις νέες διοικήσεις των αθλητικών Ομοσπονδιών.


Όπως αναφέρεται σε αναλυτικό δημοσίευμα του Sportime
"Λευτέρης Αυγενάκης: Χάσαμε το μέτρημα στο... σκορ! Οι αθλητικές Ομοσπονδίες παραμένουν ανεξάρτητες!"
οι "αγαπημένοι" του υποψήφιοι έχασαν τις [περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις στις μεγάλες ομοσπονδίες με πιο χαρακτηριστική ακόμα και αυτή της Ιστιοπλοΐας η οποία είχε στιγματιστεί από τις σοβαρότατες καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, αλλά ουσιαστικά τα σωματεία επέλεξαν να συνεχίσουν με την παράταξη της προηγούμενης διοίκησης στο τιμόνι.

Και όλα αυτά ενώ την Τετάρτη 31 Μαρτίου αναμένεται και το κερασάκι στην τούρτα με τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ, της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας στην οποία ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει διεξάγει ανελέητο πόλεμο τον τελευταίο χρόνο, αλλά όπως φαίνεται η παράταξη που ευνοεί κομματικά θα δυσκολευτεί εκεί να εκλέξει ακόμα και έναν υποψήφιο στο ΔΣ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης που εδώ και 1,5 χρόνο:

  • Κάνει πολιτική δήθεν κάθαρσης, ουσιαστικά όμως λοιδορώντας συστηματικά τις ομοσπονδίες και τους παράγοντες του αθλητισμού
  • Κατηγορεί τα αθλητικά σωματεία για "μαϊμούδες" και "σφραγίδες"
  • Υιοθετεί και αναπαράγει σαν δεδομένες τις καταγγελίες οποιουδήποτε αν εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα, χωρίς να ακούει καν την άποψη της άλλης πλευράς
  • Έβαλε αντισυνταγματικές διατάξεις στο νόμο για να αποκλείσει από τις εκλογικές διαδικασίες τους έμπειρους διοικητικούς παράγοντες.
  • Τις τελευταίες εβδομάδες φέρνει συνεχώς νέες εγκυκλίους και τροποποιεί κατά το δοκούν τον δικό του νόμο για να ευνοηθούν οι υποψήφιοι του στις εκλογές
  • Δεν εκταμιεύει εγκεκριμένες επιχορηγήσεις προς τις ομοσπονδίες δημιουργώντας οικονομική ασφυξία.
  • ...και πόσα πόσα άλλα που συνεχώς βγαίνουν στην επιφάνεια

...πλέον παίρνει τις απαντήσεις που του αρμόζουν από τον ίδιο τον Αθλητισμό.


Τελικά όντως «Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο τεχνικός Διευθυντής του Μαραθωνίου της Αθήνας, ο Ευάγγελος Παπαποστόλου.


Ο Αυγενάκης διαψεύστηκε πανηγυρικά από το ίδιο του το εργαλείο. Το μητρώο σωματείων της ΓΓΑ με το οποίο ήθελε να ελέγξει τις εκλογικές διαδικασίες, τελικά νομιμοποίησε πλήρως όλα τα σωματεία και τις εκλογικές διαδικασίες των ομοσπονδιών και ανέδειξε στις νέες διοικήσεις ουσιαστικά τις ίδιες παρατάξεις τις οποίες πολεμούσε ανηλεώς του τελευταίους μήνες ο Υφυπουργός.

Αν ο ίδιος έχει λίγη τσίπα ντροπής πάνω του, θα πρέπει να ζητήσει τουλάχιστον συγνώμη, αν και το πιο σωστό θα ήταν να παραιτηθεί. Δίχασε τον αθλητισμό δημιουργώντας τεράστιες πληγές που πλέον όσο και να γλύψει ο ίδιος δεν πρόκειται να επουλωθούν. Η ανανέωση που ο ίδιος είχε εξαγγείλει, θα πρέπει καταρχάς να ξεκινήσει με τον ίδιο μακριά από τον αθλητισμό.

Ανεξάρτητα από το αν το συνολικό του έργο κριθεί θετικό ή αρνητικό, δεν είναι δυνατόν πλέον αυτός ο πολιτικός να συνεχίσει να είναι στο πόστο του και να πρέπει να συνεργάζεται με όλους αυτούς του ανθρώπους του αθλητισμού που κυνηγούσε ανελέητα τόσους μήνες.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News