Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
18 Μαϊ 20 ← πίσω

Αναβάλλεται και ο Grand Final του Edmonton- Επαναπρογραμματισμός άλλων αγώνων για τον Σεπτέμβριο με high light το WTS Hamburg

Αναβάλλεται και ο Grand Final του Edmonton- Επαναπρογραμματισμός άλλων αγώνων για τον Σεπτέμβριο με high light το WTS Hamburg

 

 

Αναβολή του 2020 World Triathlon Grand Final Edmonton

 

 

Σκεπτόμενοι την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών και της τοπικής κοινότητας και βάση των οδηγιών του Επικεφαλής Δημόσιας Υγείας της Alberta του Καναδά, οι διοργανωτές του 2020 World Triathlon Grand Final Edmonton που θα πραγματοποιούνταν στις 17 με 23 Αυγούστου 2020 στο Edmonton του Καναδά, αποφάσισαν την αναβολή του για μετά το 2020.

 

Αν και οι διοργανωτές και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ITU, λόγω της παρούσας κατάστασης της πανδημίας του COVID-19 είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί το event τουλάχιστον σε εκείνες τις ημερομηνίες κοιτάζοντας το ενδεχόμενο πραγματοποίησης του κάποια άλλη χρονική στιγμή η οποία όμως δυστυχώς θα είναι πιθανότατα μετά το 2020.

 

Η Επικεφαλής Δημόσιας Υγείας της Alberta, Δρ. Deena Hinsaw, επικύρωσε αυτή την αναβολή λέγοντας: «οι περιορισμοί στις μαζικές συγκεντρώσεις που ισχύουν τώρα απευθύνονται και σε όλα τα καλοκαιρινά events ή festival που είχε αποφασιστεί να γίνουν στην Alberta, κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού. Αυτοί οι περιορισμοί απαγορεύουν συγκεντρώσεις πάνω των 15 ατόμων και απαιτούν τα άτομα λιγότερα των 15 που συγκεντρώνονται να τηρούν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους.» Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως η πραγματοποίηση οποιουδήποτε event τριάθλου είναι αδύνατη όσο ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί.

 

 

Επαναπρογραμματισμός 2 World Cup και του WTS Hamburg and Mixed Relay World Championships για τον Σεπτέμβριο

 

Το Executive Board της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου ξανασυνατήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για να συζητήσει και να επανετιμήσει τα νέο δεδομένα για την πανδημία του COVID-19, αποφασίζοντας τον επαναπρογραμματισμό 2 World Cup και του WTS Hamburg and Mixed Relay World Championships για τον Σεπτέμβριο του 2020.

 

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε το Karlovy vary World Cup να πραγματοποιηθεί στις 12-13 Σεπτεμβρίου 2020 και το Chengdu World Cup στις 19-20 Σεπτεμβρίου 2020. Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του WTS Hamburg και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος  Mixed Relay για τις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2020, αντίστοιχα. Εδώ να σημειωθεί πως αυτά τα events δε θα μετράνε για τα rankings για την πρόκριση των αθλητών στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2021, αλλά ούτε και στα rankings των αθλητών για το 2020. Αυτό αποφασίστηκε καθώς συνεχίζουν όλα τα rankings να είναι παγωμένα μέχρι όλοι οι αθλητές να έχουν την ίδια δυνατότητα και πρόσβαση σε προπονήσεις και αγώνες.

 

Από την τελευταία συνεδρίαση συζητήθηκε και το ενδεχόμενο της virtual συμμετοχής ομοσπονδιών που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Σύσκεψη και στις Εκλογές του για την ITU, που είναι προγραμματισμένες τον Νοέμβριο του 2020.

 

 

Πηγή: Triathlon.org

 

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News