Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
27 Μάρ 20 ← πίσω

Πουλήθηκε το Ironman στην εταιρεία Advance

Πουλήθηκε το Ironman στην εταιρεία Advance

 

 

Η εταιρεία Advance, μια ιδιωτική, οικογενειακή εταιρεία με ιδιοκτήτη τον Conde Nast, ήρθε σε οριστική συμφωνία αγοράς μετοχών με τη Wanda Sports Group για να αποκτήσει την Ironman Group με μεταβίβαση όλου του ποσού σε μετρητά (!).

 

Τον τελευταίο καιρό πολλές συζητήσεις γίνονταν γύρω από το brand name του Ironman, με την αξία του στο χρηματιστήριο να σημειώνει διαρκώς πτωτική πορεία και τις φήμες, πως γίνονταν αγωνιώδεις προσπάθειες από την (πρώην πλέον) ιδιοκτήτρια εταιρεία, Wanda Sports Group, να πουλήσει τις μετοχές όσο είχαν ακόμα αξία, να οργιάζουν. Τελικά, όπως φαίνεται, η Wanda Sports Group, κατάφερε να πουλήσει την Ironman Group στην Advance, για το ποσό των 730 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, σύμφωνα τον Ben Cronin στην ιστοσελίδα SportBusiness.

 

«Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για το The Ironman Group», λέει ο Andrew Messick, CEO της The Ironman Group. «Είμαστε χαρούμενοι για αυτήν τη συνεργασία, η οποία είναι μια απόδειξη για εμάς για την πίστη της Advance στην εταιρεία.»

 

Συγχρηματοδότης στη συμφωνία είναι η ιδιωτική εταιρεία Orkila Capital, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος, ο Jesse Du Bey, ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Providence Equity Partners, η οποία αγόρασε την Ironman από την οικογένεια Gills το 2008.

 

 

«Ανυπομονώ για αυτό το νέο κεφάλαιο με τη The Ironman Group,» λέει ο Du Bey. « Από όταν δούλευα με τον Andrew και την ομάδα του, η εταιρεία γνώρισε τεράστια ανάπτυξη στην παγκόσμια σκηνή του τριάθλου αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα σε αυτήν και επεκτάθηκε επιτυχημένα και σε άλλα αθλήματα, όπως το τρέξιμο, το trail τρέξιμο και το mountain bike.”

 

Η Providence Equity Partners πούλησε την Ironman στη Wanda Sports Group το 2015 έναντι του ποσού των 650 εκατομμυρίων δολαρίων και την ανάληψη των χρεών της. Πέρυσι η Ironman μπήκε στο χρηματιστήριο προσπαθώντας να συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια, αλλά στο ντεμπούτο της στο New York Stock Exchange δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμενε, συγκεντρώνοντας μόνο 190,4 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

Σαν μέρος της συμφωνίας, η Wanda Sports Group θα συνεχίσει να διοργανώνει events Ironman, Ironman 70.3, Rock ‘n’ Roll Marathon και Epic off-road mountain bike στην Κίνα.

 

 

 

Πηγή: Triathlonmagazine.ca

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family
Fitness Awards

Swimming Shop

Zone3

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News