Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
25 Μάρ 20 ← πίσω

Επίσημη αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκυο 2020 - Δήλωση της Προέδρου της ITU

Επίσημη αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκυο 2020

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2020, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής αποφασίστηκε η αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020 λόγω της πανδημίας του COVID-19, που έχει εξαπλωθεί σε όλον τον πλανήτη με χιλιάδες νεκρούς και δυστυχώς χωρίς κάποιο εμβόλιο ακόμα. Η αναβολή έγινε μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Shinzo Abe στην οργανωτική επιτροπή, με την πλήρη υποστήριξη του Προέδρου της ΔΟΕ, Thomas Bach, στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων και την υπερψήφιση από αυτήν.

 

Η Marisol Casado, πρόεδρος της Διεθνής Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU) και μέλος της ΔΟΕ έγραψε για την απόφαση αυτή:

«Αγαπητοί αθλητές, προπονητές, εθνικές ομοσπονδίες,

Ήταν λιγότερο από 24 ώρες πριν όταν ενημερωθήκαμε για τη συνάντηση της ΔΟΕ που πραγματοποιήθηκε για να συζητηθούν τα διάφορα σενάρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Tokyo 2020, και τώρα έρχομαι σε επικοινωνία μαζί σας με τις τελευταίες πληροφορίες. Η ΔΟΕ και η οργανωτική επιτροπή του Tokyo 2020 μόλις έστειλαν μια κοινή δήλωση λέγοντας πως «στις παρούσες συνθήκες και βάση των πληροφοριών που μας γνωστοποιήθηκαν σήμερα από τον ΔΥΟ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν πως οι Αγώνες της XXXIIης Ολυμπιάδας στο Tokyo  πρέπει να αναπρογραμματιστεί σε μια ημερομηνία μετά το 2020 αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για να προφυλαχθούν η υγεία των αθλητών, όλων όσων εμπλέκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη διεθνή κοινότητα.»

Το προσωπικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου, όπως και κάθε άλλος Ολυμπιακός οργανισμός, δουλεύει σκληρά σε συνεργασία με τη ΔΟΕ, την οργανωτική επιτροπή των αγώνων και όλους τους εμπλεκόμενους για να βοηθήσουν να βρεθεί την καλύτερη δυνατή ημερομηνία και όλα τα πιθανά σενάρια. Όπως καταλαβαίνετε, η ανεύρεση νέων ημερομηνιών και πιθανών λύσεων χρειάζεται χρόνο, και ζητάμε την υπομονή και τη συνεργασία σας για αυτό το ζήτημα. Θα επιστρέψουμε με όλες τις απαντήσεις όσο το δυνατόν συντομότερο.

Η πάντα δικιά σας στο Άθλημα,

Marisol Casado
Πρόεδρος της ITU

Μέλος της ΔΟΕ.»

 


Οι αγώνες θα διοργανωθούν το 2021 έως το καλοκαίρι αλλά όχι απαραίτητα το επόμενο καλοκαίρι. Η αλλαγή αυτή βεβαίως θα ανατρέψει συνολικά το διεθνές αγωνιστικό καλεντάρι.

 

 

Να σημειωθεί πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν να ακυρωθούν ή να αναβληθούν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Τόκυο (πάλι) επρόκειτο να φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1940 αλλά αναγκάστηκε να κάνει πίσω όταν ξεκίνησε τον πόλεμο με την Κίνα. Οι Αγώνες τότε ανατέθηκαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας αλλά ακυρώθηκαν μετά το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Τελικά, το Ελσίνκι τους φιλοξένησε το 1952 και το Τόκυο το 1964.

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Half Marathon EXPO

Fitness Awards

Swimming Shop

Zone3

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News