Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
23 Μάρ 20 ← πίσω

Η Ironman θα ξεκινήσει σειρά virtual αγώνων

Η Ironman θα ξεκινήσει σειρά virtual αγώνων

 

 

Όλο και περισσότεροι αθλητές στρέφονται στις εικονικές (virtual) πλατφόρμες προπονήσεων και αγώνων σαν το Zwift και το TrainerRoad. Τώρα θα έχουν κι άλλους αγώνες online που θα μπορούν να βρεθούν στην «γραμμή εκκίνησης», μόνο που αυτή τη φορά είναι μια σειρά virtual αγώνων από την Ironman.

 

 

Η Ironman ανακοίνωσε στις 20 Μαρτίου πως από την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει μια σειρά virtual αγώνων και μια εφαρμογή για virtual προπόνηση – με τις περισσότερες λεπτομέρειες να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

 

Οι εκπρόσωποι της Ironman διευκρίνισαν ωστόσο πως το Ironman Virtual Club θα γίνει πραγματικότητα μέσω της εφαρμογής της Ironman και μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, τα οποία βρίσκονταν στα σκαριά για καιρό όμως η ανάπτυξή τους επισπεύσθηκε λόγω των τελευταίων εξελίξεων. (Με άλλα λόγια δε θα στηριχτεί απλά σε υπάρχουσες virtual πλατφόρμες προπόνησης, αλλά θα τις ανταγωνιστεί.)

 

Το να εγγραφείς στο Ironman Virtual Club θα είναι δωρεάν και θα σου επιτρέπει να παρακολουθείς τις δραστηριότητές σου (όπως και τα υπόλοιπα tacking apps) και θα μπορείς να συμμετέχεις σε εβδομαδιαία challenges, καθώς και θα υπάρχει ένα πρόγραμμα για τα πιστά μέλη, τα οποία μέσω μιας διαδικασίας θα μαζεύουν πόντους κερδίζοντας εκπτώσεις και προϊόντα. Όταν γίνεις μέλος του Virtual Club και κατεβάσεις την εφαρμογή θα μπορείς να εγγραφείς σε virtual αγώνες που θα λέγονται Ironman VR races. Η εγγραφή στους αγώνες δε θα είναι δωρεάν, με registration fee που αναμένεται να ανακοινωθεί.

 

Η σύνθεση των αγώνων θα ποικίλει ώστε να μην είναι απαραίτητο να έχεις ένα smart προπονητήριο ή διάδρομο για να συμμετέχουν σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποιο πρόγραμμα.

 

 

Το πιο σημαντικό όμως από αυτά είναι πως κάποιοι (όχι όλοι) από τους Ironman VR races θα δίνουν slots στους αθλητές των ηλικιακών κατηγοριών (age groups) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman 70.3 στη Νέα Ζηλανδία που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Νοέμβριο. Οι αθλητές θα συμμετέχουν στις ηλικιακές κατηγορίες που υπάρχουν και στους κανονικούς αγώνες και οι officials της Ironman ακόμα σκέφτονται για το πώς θα καταφέρουν να αποτρέψουν αυτούς που θέλουν από το να κλέβουν – κάτι το οποίο πιθανότατα θα βασιστεί από δεδομένα καρδιακών παλμών και GPS. Τα slots θα δίνονται τη Δευτέρα το απόγευμα μετά από τον αγώνα μέσω μια live προβολής στο Facebook στη σελίδα της Ironman στο Facebook IRONMAN now.

 

Η ίδια σελίδα θα παρέχει επίσης live μετάδοση των αγώνων των pro αθλητών (καθώς και virtual leaderboards των age group)  δίνοντας τη δυνατότητα στον καθένα να συντονιστεί και να τα παρακολουθήσει. Και οι αγώνες των pro θα είναι και αυτοί virtual.

 

Το Ironman Virtual Club θα ξεκινήσεις την 1η Απριλίου, με τους πρώτους VR αγώνες να είναι εκείνο το Σαββατοκύριακο: το Σάββατο θα γίνει αγώνας μεταξύ δύο pro γυναικών και την Κυριακή 2 pro ανδρών. Θα υπάρχουν επίσης prize money, αλλά ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες και πόσα θα είναι τα prize money, περιμένουμε ακόμα να ανακοινωθούν.

 

 

Πηγή: Triathlete.com

 

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Half Marathon EXPO

Authentic Marathon Swim

Swimming Shop

Fitness Awards

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News