Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
18 Μάρ 20 ← πίσω

Η Pro Triathletes Organization σκέφτεται την οικονομική στήριξη των pro τριαθλητών

Η Pro Triathletes Organization σκέφτεται την οικονομική στήριξη των pro τριαθλητών

 

 

Πριν από μερικά χρόνια, συγκεκριμένα το 2015, δημιουργήθηκε το σωματείο, με το όνομα Pro Triathletes Union. Όπως φανερώνει το όνομά του ήταν ένα σωματείο για όλους τους επαγγελματίες τριαθλητές των non- drafting αγώνων και τη διασφάλιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Δυστυχώς όμως, μετά από αρκετές διαφωνίες μεταξύ των συμμετεχόντων  τριαθλητών για τον χαρακτήρα του σωματείου και την απαραίτητη συμμετοχή που θα πλήρωνε ο κάθε αθλητής, το σωματείο διαλύθηκε. Στη θέση του σωματείου αυτή, ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο, να δημιουργηθεί μια εταιρία, που είχε περισσότερο χαρακτήρα σύμπραξης ορισμένων pro non-drafting τριαθλητών και την διοργάνωση ενός αγώνα κάθε χρόνο, το περίφημο Collins Cup, που θα πραγματοποιούνταν τον φετινό Μάιο, με όνομα Professional Triathletes Organization. Η εταιρία αυτή χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο Mike Moritz και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με τα μισά κέρδη της να διανέμονται στα μέλη της και τα υπόλοιπα μισά να γυρνάνε στον Moritz.

 

 

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα η φημολογία πως η PTO θα αγοράσει την IRONMAN της οποίας η μετοχή πέφτει συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η είδηση αυτή δεν είναι ο λόγος που η PTO έχει μπει στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης γύρω από το τρίαθλο.

 

 

Η PTO τον Φεβρουάριο δέχτηκε μια επιπλέον χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων που θα κατανέμονταν στους 100 πρώτους άντρες και γυναίκες της παγκόσμια κατάταξης στο τέλος της χρονιάς. Όμως τελικά ο προορισμός αυτών των χρημάτων εξ αιτίας της πανδημίας του COVID-19 άλλαξε. Λόγω των ακυρώσεων των περισσότερων αγώνων που αποτελούν μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων για τους pro αθλητές, το επάγγελμα των μελών της PTO είναι ένα από τα πρώτα επαγγέλματα που βιώνουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Έτσι η PTO σκέφτεται πολύ σοβαρά να σταθεί  στο πλευρό τους, διανέμοντας αυτά τα 2 εκατομμύρια σε αυτούς.

 

 

«Είμαστε ένας οργανισμός με επίκεντρο τους αθλητές και αυτές είναι πολύ ασυνήθιστες συνθήκες, οπότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους αθλητές εφόσον είναι αποκομμένοι από το να κερδίζουν τα prize money από τους αγώνες,» λέει ο πρόεδρος της εταιρείας, Charles Adamo. «Είναι ευτύχημα πως πρόσφατα ανακοινώσαμε το bonus πρόγραμμα των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, οπότε εάν οι αθλητές χρειαστούν κάποια οικονομική στήριξη ενώ δεν μπορούν να τρέξουν αγώνες είναι κάτι που το σκεφτόμαστε σοβαρά. Αυτό είναι το καλό στο να έχεις ένα συνεργατικό σύστημα σαν το δικό μας.»

 

Αυτή αποτελεί την πρώτη σοβαρή συζήτηση (όσον αφορά τον χώρο του αθλητισμού) για την οικονομική υποστήριξη των επαγγελματιών αθλητών την δύσκολη αυτή περίοδο.Πηγή: Triathlete.com

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Half Marathon EXPO

Authentic Marathon Swim

Swimming Shop

Fitness Awards

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News