Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
17 Μάρ 20 ← πίσω

Η Ιταλία και η Ισπανία απαγορεύουν εντελώς την ποδηλασία

Η Ιταλία και η Ισπανία απαγορεύουν εντελώς την ποδηλασία

 

 

Μετά την απαγόρευση της ποδηλασίας από την Ιταλική κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα ακόμα και για λόγους αναψυχής, απαγορεύεται εντελώς και στην Ισπανία

 

 

Οι επαγγελματίες ποδηλάτες που ζουν στην Girona και βγήκαν για την καθιερωμένη τους προπόνηση τους είπαν οι αρχές να επιστρέψουν σπίτια τους. Στους ποδηλάτες σε άλλες περιοχές της Ισπανίας τους είπαν πως δε θα τους επιτρέψουν να κάνουν ποδήλατο κατά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει ανακηρυχθεί η χώρα.

 

 

Εάν δεν χρησιμοποιούν το ποδήλατο για να πάνε για προμήθειες φαγητού ή φαρμάκων, οι ποδηλάτες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμο μέχρι και 3000€, σύμφωνα με αρκετές πηγές. 

 

 

Περίπου 100 διεθνείς επαγγελματίες άντρες και γυναίκες ποδηλάτες ζουν στην Ισπανία, ειδικά γύρω από την περιοχή της Girona, στην Καταλονία. Αρκετές ομάδες επίσης κάνουν τα προπονητικά του camp στην περιοχή.

 

Η El Pais αναφέρει πως το πρόστιμο ξεκινάει από 100€, αλλά με την πιθανότητα ενός έτους στη φυλακή εάν δεν υπακούσουν τις υποδείξεις της αστυνομίας και των τοπικών αρχών καθώς κάνουν το καθήκον τους.

 

 

Η τωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ισπανία είχε προγραμματιστεί να κρατήσει 15 ημέρες, ξεκινώντας από τις 14 Μαρτίου. Ωστόσο, εξαιτίας της δριμύτητας της πανδημίας σε όλη τη χώρα, οι περιορισμοί μάλλον θα διαρκέσουν περισσότερο καιρό.

 

 

Οι Ισπανικές αρχές υγείας προτρέπουν τους ποδηλάτες να μένουν στο σπίτι όχι μόνο λόγω της απειλής της μόλυνσης, αλλά και για το ρίσκο να βάλουν επιπλέον φόρτο στο ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας σε περίπτωση ατυχήματος.

 

«Μείνετε στο σπίτι και βάλτε το ποδήλατο στην άκρη,» είπε ο Carlos Mascias, ο διευθυντής ενός ιδιωτικού νοσοκομείο στη Μαδρίτη. «Οποιαδήποτε πιθανότητα να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο στους πόρους της υγείας που δεν έχουν σχέση με τον COVID-19 είναι πρωταρχική.»

 

 

«Εάν κάποιος ποδηλάτης πάθει κάποιο ατύχημα και χρειαστεί ένα ασθενοφόρο ή ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο, το παίρνουμε από ανθρώπους που πραγματικά το χρειάζονται, που έρχονται μαζικά στα νοσοκομεία,» συνεχίζει. «Αν κάτι συμβεί σε εσάς τώρα, ίσως έχετε την ευκαιρία να σας φροντίσουν, αλλά θα το στερείτε από κάποιον άλλο…αλλά σε 48 ώρες, εάν κάτι συμβεί σε εσάς, αυτός που θα μείνει χωρίς ΜΕΘ μπορεί να είστε εσείς, αυτοί που χρησιμοποιείται τα ποδήλατά σας.».

 

 

 

Πηγή: Cycling.today

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Half Marathon EXPO

Authentic Marathon Swim

Swimming Shop

Fitness Awards

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News