Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
14 Μάρ 20 ← πίσω

Η ITU ακυρώνει τα πάντα μέχρι τέλη Απριλίου

Η ITU αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές της μέχρι τέλη Απριλίου

 

 

Με ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Τριάθλου (ITU) αναστέλλει όλες της τις λειτουργίες λόγω της ταχείας εξάπλωσης του COVD-19 μέχρι και τις 30 Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως αναβάλλονται όλοι οι αγώνες από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου, με τους πίνακες της Παγκόσμιας, Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής κατάταξης να παγώνουν.

 

 

Η πρόεδρος της ITU και μέλος της Δ.Ο.Ε., κα Marisol Casado, δήλωσε: «Ήταν πολύ δύσκολο να πάρουμε αυτήν την απόφαση και έχετε τον λόγο μου με την υγεία και ασφάλεια των αθλητών, των προπονητών, των officials, των διοργανωτών, των εθελοντών, του προσωπικού και των θεατών, όλης της οικογένειας του τριάθλου, σαν προτεραιότητα. Παίρνουμε αυτή την απόφαση καθώς είμαστε πεπεισμένοι πως ο καθένας μας πρέπει να παίξει τον ρόλο του για να αποτρέψει και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού. Είναι ευθύνη μας, σαν κοινωνία. Και έχοντας τους αθλητές μας , τους προπονητές μας, τους officials και το προσωπικό μας μα ταξιδεύει στον κόσμο αυτήν την απαιτητική περίοδο δεν είναι κάτι που εμείς, στην ITU, είμαστε πρόθυμοι να ρισκάρουμε.»

 

Όλα τα events στο Παγκόσμιο και σε κάθε Continental πρόγραμμα αγώνων θα αναβληθούν άμεσα μέχρι νεότερης ενημέρωσης και όλο το προσωπικό της ITU θα δουλεύει από το σπίτι του.

 

Η ITU στη δήλωσή της επίσης αναφέρει πως πιθανότατα θα υπάρξουν περεταίρω ενέργειες και μετατροπές για την πρόκριση των αθλητών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και πως η ITU θα συνεχίσει καθημερινά να επανεκτιμά την κατάσταση και να προβαίνει σε νέες ανακοινώσεις.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η ITU είναι η πρώτη διεθνής αθλητική ομοσπονδία που αναστέλλει ολοκληρωτικά το πρόγραμμα διοργανώσεων της, λαμβάνοντας υπ’ όψη την παρούσα κατάσταση.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Half Marathon EXPO

Authentic Marathon Swim

Swimming Shop

Fitness Awards

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News