Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
02 Σεπ 19 ← πίσω

Εντυπωσίασε το Aquathlon στους Παράκτιους – Κυριάρχησαν οι Ισπανοί!

Εντυπωσίασε το αγώνισμα του Aquathlon στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας που ολοκληρώθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα το Σάββατο 31 Αυγούστου. Από ελληνικής πλευράς η Ντενίζ Δημάκη ήταν 4η στις γυναίκες, ενώ στους άνδρες ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου κατέλαβε την 7η θέση και ο Άγγελος Μαυρογιάννης την 10η. Αναλυτικά:

Η μεγάλη αθλητική γιορτή της Πάτρας, οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 31 Αυγούστου με το Aquathlon να κλέβει την παράσταση και να εντυπωσιάζει τους θεατές. 2,5χλμ τρέξιμο, 1χλμ κολύμβηση και ξανά 2,5χλμ τρέξιμο όλα συνεχόμενα μέχρι τον τερματισμό ήταν το φορμάτ σε έναν πολύ γρήγορο αγώνα με αθλητές παγκόσμιας κλάσης. Οι Ισπανοί κυριάρχησαν με τους αθλητές τους να κερδίζουν τα δυο χρυσά μετάλλια.


Στις γυναίκες, η Ισπανίδα Sara Guerrero Manso ξεχώρισε από την αρχή, και παρότι η Πορτογαλίδα Ana Ramos την καταδίωκε σε όλη την κούρσα έφτασε τελικά εύκολα στη νίκη αφήνοντας δεύτερη την Ramos. Μεγάλη μάχη δόθηκε για το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα στη Ντενίζ Δημάκη και την Κύπρια Σταύρη Περικλέους, με συνεχής εναλλαγές μέχρι την τελική ευθεία όπου εκεί η Περικλέους ήταν πιο δυνατή και πήρε αυτή την τρίτη θέση αφήνοντας 4η τη Δημάκη. Δυστυχώς η μεγάλη άτυχη της μέρας ήταν η δεύτερη Ελληνίδα, η Αφροδίτη Γιαρένη που δεν κατάφερε καν να πάρει εκκίνηση. Μια ίωση την ταλαιπώρησε όλη την εβδομάδα και δυστυχώς της στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο για το οποίο θα είχε πάρα πολύ καλές πιθανότητες εκμεταλλευόμενη το πολύ δυνατό της κολύμπι. Η Ελλάδα μπορεί να μην πήρε στο Aquathlon μετάλλιο, αλλά πάντως συνολικά κατέλαβε την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων με 19 χρυσά, 16 αργυρά και 11 χάλκινα.


Στους άνδρες ο συναγωνισμός ήταν ακόμα πιο έντονος. Στην κορυφή της κούρσας, ο Ισπανός Kevin Tarek Viñuela Gonzalez και ο Πορτογάλος Pedro Mendes έδωσαν μεγάλη μάχη για το χρυσό μετάλλιο μέχρι τέλους, το οποίο τελικά κατέκτησε ο Gonzalez, αφήνοντας δεύτερο τον Mendes. Την έκπληξη έκανε ο Σύριος Mohamad Masoo που τερμάτισε κατασυγκινημένος στην 3η θέση δίνοντας το χάλκινο μετάλλιο στην χτυπημένη από τους πολέμους χώρα του. Από ελληνικής πλευράς ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και ο Άγγελος Μαυρογιάννης έκαναν το καλύτερο δυνατό με τον Σουβατζόγλου να τερματίζει 7ος και τον Μαυρογιάννη 10ος.

Υπεύθυνη για τη σύνθεση και τη δήλωση της ομάδας ήταν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η επιλογή όλων των αθλητών έγινε με βάση το διεθνές ranking σε Aquathlon/Triathlon με δεδομένο πως μόνο αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν με βάση τους διεθνείς κανονισμούς του αθλήματος. Εκτός από τη Γιαρένη που ήταν πρώτη στο διεθνές ranking του Aquathlon, αλλά δεν αγωνίστηκε , από την ομάδα έλειψε και ο επίσης καλύτερος Έλληνας αθλητής στο Αquathlon τα τελευταία χρόνια (και πρώτος στο διεθνες ranking) ο Δημήτρης Σταματίου, ο οποίος υπηρετούσε φέτος τη στρατιωτική του θητεία. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως για τη Δημάκη και τον Μαυρογιάννη αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες μετά την Πεσκάρα (2015).

Διοργανωτικά στο Aquathlon, η Ελλάδα τα πήγε περίφημα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στις ξένες αποστολές με τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη στη θέση του Competition Manager του αγωνίσματος, τον Ανδρέα Γαλανό Technical Delegate για την ITU και βεβαίως όλη την ομάδα κριτών (Technical Officials) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου που πλαισίωσαν τους υπόλοιπους διεθνείς κριτές που ήρθαν από όλη τη Μεσόγειο για τον αγώνα.

Τα επίσημα αποτελέσματα από την ITU

Elite Women
https://www.triathlon.org/results....beach_games/348436


Elite Men
https://www.triathlon.org/results/.....beach_games/348435

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News