Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
15 Ιουλ 19 ← πίσω

Ασημένιο Μετάλλιο ο Ζεμαδάνης Κων/νος στο Triple Ultra Triathlon (677 km) στην Αυστρία

Ασημένιο Μετάλλιο ο Ζεμαδάνης Κων/νος στο Triple Ultra Triathlon (677 km) στην ΑυστρίαΣτο χρονικό διάστημα 12-14/7/2019, πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην περιοχή Bad Blumau, ο τρίτος αγώνας για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ULTRA TRIATHLON. Ο Ζεμαδάνης Κων/νος εκπροσώπησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα στοχεύοντας στον επιτυχή τερματισμό και σε μία όσο το δυνατόν καλύτερη θέση ώστε να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς για την τελική παγκόσμια κατάταξη του πρωταθλήματος στο τέλος της χρονιάς. Ο αγώνας ήταν απόστασης τριπλού Ironman (Triple Ultra Triathlon-677 χλμ), δηλαδή 11.4 χλμ κολύμβηση/ 540 χλμ ποδηλασία/ 126 χλμ τρέξιμο, με χρονικό όριο τις 60 ώρες.

 

 Η εκκίνηση δόθηκε στη 13:00 την Παρασκευή (12/7). Ο Έλληνας υπερτριαθλητής αγωνίστηκε με πρόσφατο κάταγμα στα πλευρά, καθώς δέκα ημέρες πριν τον αγώνα είχε ατύχημα σε ποδηλατική προπόνηση. Η απόφαση για την συμμετοχή στον αγώνα λήφθηκε την τελευταία στιγμή. Στην κολύμβηση όλα λειτούργησαν πολύ καλά βγαίνοντας από το νερό στη δεύτερη θέση και μάλιστα με ατομικό ρεκόρ 3:35 ώρες. Στο ποδήλατο ξεκίνησε πολύ δυνατά περνώντας στην πρώτη θέση, όμως μετά από 3 ώρες ποδηλασίας έπαθε δύο φορές λάστιχο κάτι που του στοίχισε συνολικά απώλεια 45 λεπτών. Όταν συνέχισε, βρισκόταν στην 7η  θέση. Μετά από αυτό προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά και να ολοκληρώσει το ποδήλατο σε 19:45 ώρες, ξεκινώντας άμεσα το τρέξιμο (3 μαραθώνιοι). Στο τρέξιμο κυνήγησε την πρώτη θέση αλλά η απώλεια των 45 λεπτών στο ποδήλατο ήταν δύσκολο να καλυφθεί, κατακτώντας μετά από 17 ώρες τρέξιμο και συνολικά 41:06 ώρες χωρίς διακοπή, το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν το δεύτερο μετάλλιο για τη φετινή χρονιά μετά από το χρυσό στo διπλό Ironman στη Florida.

  
Ο Κώστας ευχαριστεί θερμότατα τους χορηγούς του για την πλήρη οικονομική στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Πρώτα από όλους τον κύριο χορηγό του την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Α.Ε.). Επίσης, τους «ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΤΥΠΗ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε., την εταιρεία CUBITECH ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΕ και το κέντρο φυσικοθεραπείας «PHYSIOKINESIS» Ρίο Πάτρα. Επιπλέον την IDEAL BIKES ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ που καλύπτει πλήρως τα τελευταία δύο χρόνια όλες τις ανάγκες υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο ποδηλατικό σκέλος, αλλά και το «café Κάβειρος» στην Ιτέα. Ως αθλητικός πρεσβευτής του Κέντρου Ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), «Χάρισε Ζωή», ο Κώστας εκφράζει την τιμή που νιώθει να εκπροσωπεί έναν τόσο σημαντικό φορέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας για την σημασία της ύπαρξης εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Τέλος, ευχαριστεί τον συνοδό του Παπαλάιο Ηλία, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή κολύμβησης, για την πολύτιμη και συνεχή βοήθειά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Swimming Shop

Zone3

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News