Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
11 Ιουλ 19 ← πίσω

Κούρσα διαδοχής στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Η Κυβέρνηση άλλαξε, ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ορκίστηκε και τώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού που παραδοσιακά ασχολείται περισσότερο με τα ερασιτεχνικά αθλήματα και τις "μικρές" ομοσπονδίες. Γι' αυτό το λόγο είναι απορίας άξιο πως μέχρι στιγμής τα περισσότερα ονόματα που ακούγονται είναι από το χώρο του Ποδοσφαίρου και του Μπάσκετ.

Νικόλαος Λαγαριάς, Άγγελος Παπανικολάου, Ευάγγελος Σουφλέρης, και Γεώργιος Γερόλυμπος είναι τα ονόματα που έχουν ακουστεί και μόνο ο τελευταίος δεν έχει καμιά σχέση με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Φυσικά δεν αποκλείεται η "έκπληξη" με κάποιον άλλο τελικά να καταλαμβάνει τη θέση. Αναλυτικά τα προφίλ των μέχρι στιγμής υποψηφίων που έχουν ακουστεί:

Ο δικηγόρος Νικόλαος Λαγαριάς, είναι άνθρωπος του Ποδοσφαίρου και της Ε.Π.Ο. των διοικήσεων Βασίλη Γκαγκάτση και Βαγγέλη Γραμμένου. Διετέλεσε μέλος της διαιτητικής Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (ΕΕΟΔ) της ΕΠΟ, ως εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών, από το 2010 μέχρι το 2017.

Αντίστοιχα, ο Άγγελος Παπανικολάου είναι γιατρός στο επάγγελμα και άνθρωπος της Καλαθοσφαίρης, με μακρά θητεία στην Ε.Ο.Κ υπό τον Γεώργιο Βασιλακόπουλο. Έχει διατελέσει και μέλος του ΔΣ του ΟΑΚΑ.

Άνθρωπος του Τζούντο είναι ο γυμναστής Ευάγγελος Σουφλέρης, με πολυετή πείρα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Τζούντο, αλλά έχει και πέρασμα από το Ποδόσφαιρο και την ΠΑΕ Πανιώνιος.

Τέλος, ο Οικονομολόγος Γεώργιος Γερόλυμπος, έχει μακρά διοικητική θητεία στον Ελληνικό Αθλητισμό στα ερασιτεχνικά αθλήματα σαν Πρόεδρος παλιότερα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, πλέον της Ελληνική Ομοσπονδίας Τριάθλου, καθώς και επί χρόνια σαν μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι ο μοναδικός που δεν έχει σχέση με Ποδόσφαιρο ή Μπάσκετ, αλλά και ο μοναδικός με εμπειρία διοίκησης αθλητικών οργανισμών σε διεθνές επίπεδο, καθόσον ήταν επί 16 συνεχόμενα χρόνια Γενικός Γραμματεας της παγκόσμιας ομοσπονδίας Καράτε και μέχρι το 2015 ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών ( Sportaccord) με έδρα την Λωζάννη.

Σημειωτέον πως για την ιδιαίτερα νευραλγική αυτή θέση η προηγούμενη κυβέρνηση ναι μεν είχε επιλέξει κάποιο από το χώρο του Στίβου, ο οποίος όμως δημιούργησε πολλά προβλήματα με τις κομματικές του αγκυλώσεις. Ο λόγος βεβαίως για τον απελθών πλέον Ιούλιο Συναδινό, ο οποίος παραιτήθηκε δυο μέρες πριν τις εκλογές αφήνοντας πίσω του πολλές υποθέσεις ανοιχτές και προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Ελπίζουμε πως η νέα κυβέρνηση και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης θα επιλέξουν αξιοκρατικά για το καλό του αθλητισμού με βάση τα βιογραφικά των υποψηφίων και να δούμε σύντομα αναπτυξιακό έργο και στον τομέα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.


Πηγή: www.runningnews.gr


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family
Fitness Awards

Swimming Shop

Zone3

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News