Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
12 Μάρ 19 ← πίσω

Χρυσό μετάλλιο για τον Ζεμαδάνη Κων/νο στο Double Ultra Triathlon Florida USA 2019

Στις 8-9 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ULTRA TRIATHLON υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας International Ultra Triathlon Association (IUTA). Ήταν απόστασης διπλού Ironman-Double Ultra Triathlon, δηλαδή κολύμβησης 7.6 χλμ σε λίμνη (Lake Louisa, Clermont), ποδηλασίας 360 χλμ και τρεξίματος 84 χλμ, χωρίς διακοπή και με χρονικό όριο τις 36 ώρες.


O Ζεμαδάνης Κων/νος συμμετείχε στον αγώνα εκπροσωπώντας την Ελλάδα για μία ακόμη χρονιά, από το 2012 που ξεκίνησε την αγωνιστική του πορεία στο Ultra Triathlon και βρισκόμενος στην εκκίνηση για πρώτη φορά αγωνιστικά μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου το 2017. Η κολύμβηση ολοκληρώθηκε από τον Κων/νο μετά από 3:02 ώρες και εν συνεχεία ξεκίνησε την ποδηλασία όπου και έκανε ατομικό ρεκόρ με 12:07 ώρες.


Ολοκληρώνοντας το ποδηλατικό σκέλος βρισκόταν ήδη στη δεύτερη θέση, μισή ώρα πίσω από τον πρώτο αθλητή, όμως με ένα δυνατό τρέξιμο (δύο μαραθώνιοι) κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση και μάλιστα με 35 λεπτά διαφορά από τον δεύτερο, σε συνολικό χρόνο 25:10 ώρες, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός εξαιρώντας την πολύ υψηλή υγρασία στη διάρκεια της νύκτας. Για τον Έλληνα υπερτριαθλητή αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή στη Φλόριντα, καθώς τον Μάρτιο του 2017 είχε κατακτήσει στον ίδιο αγώνα τη δεύτερη θέση. Ο Κων/νος δε θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα χωρίς τον πολύπειρο πλέον συνοδό του Καλλιαντέρη Σπύρο με τον οποίο έχει διανύσει μία επταετή ιδανική πλέον συνεργασία (αθλητή-συνοδού).


Η προσπάθεια ήταν τεράστια και η επιτυχής ολοκλήρωσή της έρχεται σε συνδυασμό με την πλήρη οικονομική κάλυψη από την πλευρά των χορηγών του Κων/νου τους οποίου και ευχαριστεί θερμότατα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Α.Ε.), ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΤΥΠΗ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε., ΕΛΜΙΝ-ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε, COFFEE SMILE ΙΤΕΑ, PHYSIOKINESIS ΡΙΟ ΠΑΤΡΑ. Επιπλέον την IDEAL BIKES ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ για την πλήρη υλικοτεχνική υποστήριξη στο ποδηλατικό σκέλος.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Pontevedra Multisports

Swimming Shop

Zone3

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News