Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
07 Μάρ 19 ← πίσω

Ξύπνησε και η Ε.Ο.Ε. εναντίον του κρατικού παρεμβατισμού στον αθλητισμό ...με πρώτο παράδειγμα το Τρίαθλο!

Ξύπνησε και η Ε.Ο.Ε. εναντίον του κρατικού παρεμβατισμού στον αθλητισμό ...με πρώτο παράδειγμα το Τρίαθλο!


Έπρεπε να φτάσει ο κόσμος στο χτένι για την Ε.Ο.Ε. για να αντιληφθεί πως ο κρατικός παρεμβατισμός στον αθλητισμό με κομματικά κριτήρια που συντελείται τα τελευταία χρόνια υποσκάπτει ο Ολυμπιακό Κίνημα και του αυτοδιοίκητου στον αθλητισμό. Αφορμή βεβαίως στάθηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη το οποίο "παραβιάζει με βάναυσο τρόπο, θεμελιώδεις διατάξεις του καταστατικού Ολυμπιακού χάρτη και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αυτονομία του αθλητικού κινήματος."

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 5/3 η Ε.Ο.Ε. εξέδωσε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση με την οποία προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη ΔΟΕ για να προστατευθεί το αυτοδιοίκητο του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ε. εδώ: http://hoc.gr/el/node/2465

Και πραγματικά, η Ε.Ο.Ε. προσέφυγε άμεσα στη ΔΟΕ στέλνοντας επιστολή με την οποία εξηγεί τους κινδύνους του νομοσχεδίου αναφέροντας μάλιστα πως αυτές οι τακτικές από την συγκεκριμένη κυβέρνηση έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζονται και τα προβλήματα πληθαίνουν.

Ανάμεσα σε άλλα θέματα που θίγει στην επιστολή της η Ε.Ο.Ε, αναφέρει συγκεκριμένα το παράδειγμα καταστρατήγησης του αυτοδιοίκητου του αθλήματος του Τριάθλου το οποίο η παρούσα κυβέρνηση είχε τη φαεινή έμπνευση να το υπαγάγει στην Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, κάτι που ουδέποτε έγινε αποδεκτό από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τριάθλου και έκτοτε τα προβλήματα στο άθλημα πληθαίνουν.

Αντίστοιχα παραδείγματα αθλημάτων που ταλαιπωρούνται στον ελληνικό αθλητισμό από τις άστοχες αποφάσεις της ΓΓΑ και του Υπουργείου είναι τα Ράγκμπι Λιγκ, Χόκεϊ επι Χόρτου, Μπέιζμπολ και Σόφτμπολ.

Έστω και αργά η Ε.Ο.Ε. φαίνεται να καταλαβαίνει πόσο επικίνδυνη για τους αθλητές, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες είναι η παρούσα πολιτική που εφαρμόζεται. Ελπίζουμε πως οι εκκλήσεις θα εισακουστούν και αντί να δημιουργούνται ακόμα περισσότερα προβλήματα, θα δοθούν λύσεις είτε από τη Δ.Ο.Ε. είτε από κάποια πολιτική ηγεσία.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Pontevedra Multisports

Swimming Shop

Zone3

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News