Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
14 Μαϊ 18 ← πίσω

Triathlon1 Mykonos Multisport 2018- Διαδρομές, τεχνικές επισημάνσεις και πρόγραμμα των αγώνων

 

Triathlon1 Mykonos Multisport 2018

Μύκονος, 19-20 Μαΐου 2018

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο link
http://www.energyraces.gr/register/mykonos/

* For an english version of the announcment click here
http://triathlon1.net/events/triathlon1-mykonos-multisport-2018

 

 

 

Triathlon1 Mykonos Multisport 2018- Διαδρομές, τεχνικές επισημάνσεις και πρόγραμμα των αγώνων

 

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Μυκόνου συνδιοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου 2018 Τρίαθλο και αγώνες multisports στη Μύκονο με την επωνυμία Triathlon1 Mykonos – Multisport 2018. Οι αγώνες διεξάγονται υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδιας Τριάθλου και του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου μπαίνει για πρώτη φορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα του τριάθλου και οι διοργανωτές ευελπιστούν πως θα καθιερωθεί στο καλεντάρι κάθε τριαθλητή. Ο αγώνας θα είναι διεθνών προδιαγραφών με βάση τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU) της οποίας είναι αποκλειστικό μέλος στην Ελλάδα η Ε.Ο.ΤΡΙ. με τα διεθνώς πιστοποιημένα στελέχη της.

 

Οι αγώνες θα είναι ανοιχτοί σε όλους τους αθλητές και αθλούμενους στις κατηγορίες των Age Group, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης αγώνες κολύμβησης, Σκυταλοδρομίας Τριάθλου (Triathlon Relay) και Aquathlon (Κολύμβηση+Τρέξιμο), για τους λιγότερο έμπειρους φίλους των multisports που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά.

 

 

Διαδρομές

Η «καρδιά του αγώνα» θα είναι το Παλιό Λιμάνι της Μυκόνου. Από εκεί θα δοθούν όλες οι εκκινήσεις και θα γίνουν και όλοι οι τερματισμοί, ενώ εκεί θα βρίσκεται και η ζώνη αλλαγών για όλα τα αθλήματα αλλά και ο χώρος απονομών.

Πιο αναλυτικά:

Στους αγώνες Tr1athlon swim 1k και 3k του Σαββάτου η εκκίνηση θα δοθεί από την ακτή (σημείο START στον χάρτη). Οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς την πρώτη σημαδούρα που βρίσκεται 100μ περίπου από την ακτή. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν αριστερόστροφα τις σημαδούρες ακολουθώντας την κατεύθυνση που υποδεικνύουν τα βέλη στον χάρτη. Όταν οι αθλητές φτάσουν στην τελευταία σημαδούρα κολυμπάνε δεξιά προς την ακτή και τερματίζουν στην ακτή (στο σημείο FINISH του χάρτη), ενώ οι αθλητές του Tr1athlon Swim 3k συνεχίζουν ξανά προς την πρώτη σημαδούρα και επαναλαμβάνουν τη διαδρομή άλλες δύο φορές, δηλαδή κάνουν συνολικά 3 στροφές. Κατά την ολοκλήρωση και της τρίτης στροφής κολυμπάνε δεξιά στην τελευταία σημαδούρα, προς την ακτή και τερματίζουν στην ακτή (στο σημείο FINISH του χάρτη).

 

 

Στους αγώνες Triathlon1 Sprint και Energy Aquathlon ακολουθούν τη διαδρομή του χάρτη, κάνοντας μια μόνο στροφή με δεξιόστροφη φορά και εξέρχονται από το σημείο SWIM EXIT του χάρτη και κατευθύνονται προς τη ζώνη αλλαγής.

 


 

Στη διαδρομή των 300μ κολύμβησης για το Super Sprint Triathlon, οι αθλητές ακολουθούν τη διαδρομή του χάρτη και εξέρχονται από τι σημείο SWIM EXIT.

 

 

Η διαδρομή της ποδηλασίας ξεκινάει από τη ζώνη αλλαγών (transition area) και ακολουθεί την εικονιζόμενη διαδρομή με αριστερόστροφη φορά. Για τον αγώνα Triathlon1 Sprint, οι αθλητές θα κάνουν 4 στροφές συνολικής απόστασης 18 χιλιομέτρων και για τον αγώνα Super Sprint Triathlon θα κάνουν 2 στροφές συνολικής απόστασης 9 χιλιομέτρων.

 

 

Η διαδρομή του τρεξίματος ξεκινά πάλι από την περιοχή αλλαγών και με τα 500 πρώτα μέτρα να είναι ίδια με την ποδηλατική διαδρομή. Μετά οι αθλητές κατευθύνονται παραλιακά προς το Δημαρχείο της Μυκόνου.  Η αναστροφή του τρεξίματος θα γίνει μπροστά από το Δημαρχείο, όπου θα είναι και το σημείο τερματισμού. Για τον αγώνα Triathlon1 Sprint η συνολική απόσταση είναι 5,5 χιλιόμετρα και συνολικά 3,5 στροφών, ενώ για τον αγώνα Super Sprint Triathlon η συνολική απόσταση είναι 2,5 χιλιόμετρα και συνολικά 1,5 στροφών.

 


 

Κανονισμοί

Θα ισχύσουν οι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων της Ε.Ο.ΤΡΙ. / ITU / ETU με την τελευταία ενημέρωση τους.

Για ότι δεν προβλέπεται αποφασίζει η αγωνόδικος επιτροπή.

 

Πρόγραμμα


Σάββατο

10.00 -19:00  Λειτουργεία Γραμματείας

13.00 Tr1athlon swim 1k

13.00 Tr1athlon swim 3k

16.00 Fun Bike 10k – Αναγνώριση διαδρομής ποδηλασίας

17.30 Fun Run 2,5k – Αναγνώριση διαδρομής τρεξίματος

19.00 Απονομές αγώνων κολύμβησης

19.30 Τεχνική ενημέρωση Triathlon

Κυριακή

07:30 – 10:30 Λειτουργεία Γραμματείας

10.00 Triathlon1 Sprint

10.00 Energy Aquathlon

11.30 Super Sprint Triathlon

13.00 Απονομές αγώνων Τριάθλου

 

 

 

Σημαντικές τεχνικές Επισημάνσεις

 

* Για ότι δεν προβλέπεται από τα παρακάτω και τους γενικούς κανονισμούς του αθλήματος βάση Ε.Ο.ΤΡΙ. και I.T.U. αποφασίζει άμεσα η αγωνόδικος επιτροπή.

1) Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε στη γραμματεία του αγώνα.

2) Αναμένεται να επιτραπεί η χρήση wetsuit

3) Στην κολύμβηση, οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση.

4) Το κράνος είναι υποχρεωτικό στο σκέλος της ποδηλασίας για κάθε συμμετέχοντα.

5α) Για το Sprint Triathlon στο σκέλος της ποδηλασίας οι αγώνες θα είναι με κανονισμούς non drafting. Η ποινή για drafting είναι 1 λεπτό στο penalty box. Θα επιτραπούν μόνο αγωνιστικά ποδήλατα τύπου κούρσας ή Ατομικής Χρονομέτρησης (αρκεί φυσικά να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας). Αθλούμενοι με άλλου τύπου ποδήλατο (ΜΤΒ, city bike etc) μπορούν να συμμετέχουν στο Super Sprint Triathlon

5β) Για το Super Sprint Triathlon στο σκέλος της ποδηλασίας οι αγώνες θα είναι με κανονισμούς drafting. ΔΕΝ θα επιτραπούν ποδήλατα τύπου Ατομικής Χρονομέτρησης “ΤΤ”. Θα επιτραπεί κάθε άλλος τύπος ποδηλάτου εφόσον πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας.

6) Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου.

7) Το πάνω μέρος του σώματος (στήθος-κοιλιά) πρέπει να είναι καλυμμένο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας και του τρεξίματος. Αθλητής που δεν συμμορφώνεται ακυρώνεται!

8) Συνίσταται η χρήση τριαθλητικού μαγιό στα πρότυπα της ITU

9) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και πίσω κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Χρησιμοποιείστε την ειδική ζώνη για τον αριθμό (race belt) που θα σας δοθεί από τη διοργάνωση.

10) Φορέστε το τσιπ χρονομέτρησης με το ειδικό στραπ, γύρω από τον αστράγαλο του δεξιού ή αριστερού ποδιού.

11) Θα παραλάβετε μέσα στο φάκελο σας 5 αυτοκόλλητα με τον αριθμό συμμετοχής σας. Τοποθετείστε 3 μικρά αυτοκόλλητα στο κράνος, εμπρός, αριστερά και δεξιά. Το μεγάλο αυτοκόλλητο το κολλάτε στο παλουκόσελο του ποδηλάτου σας. Αν δεν είστε σίγουροι πως γίνετε συμβουλευτείτε κάποιον πιο έμπειρο συναθλητή σας.

12) Θα βρείτε στην περιοχή αλλαγών, το καλαθάκι με το νούμερο σας. Αυτή είναι η θέση σας και δεν επιτρέπεται να μετακινήσετε το καλάθι σας σε άλλο σημείο της ζώνης.

13) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Η ποινή για “ακαταστασία” είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.

14) Επιτρέπεται παντός είδους ποδήλατο, με την προϋπόθεση να είναι σε καλή κατάσταση και να μην κρίνεται επικίνδυνο.

15) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.

16) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα . Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.

17) Αθλητής που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς τους αγώνα και τις υποδείξεις των κριτών θα ακυρώνεται.

18) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές  (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχής αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται. Αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες για τις σκυταλοδρομίες διαβάστε παρακάτω

20) Η παρουσία των αθλητών στην τεχνική ενημέρωση (αναλυτικό πρόγραμμα παραπάνω) κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα έχετε την ευκαιρία να σας λυθούν απορίες.

 


Σημαντικές επισημάνσεις – διαφοροποιήσεις για τις Σκυταλοδρομίες

 

1) Η «σκυτάλη» είναι το τσιπ χρονομέτρησης. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.

2) Όλες οι αλλαγές σκυτάλης (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να περνάει το τσιπ της ομάδας στο αριστερό πόδι του επόμενου.

3) Ο ποδηλάτης τοποθετεί τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου. Ποδηλάτης ομάδας που κινείται χωρίς αριθμούς θα βγαίνει εκτός αγώνα.

4) O ποδηλάτης σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ καβαλάει ποδήλατο εντός περιοχής αλλαγών, όπως προβλέπεται και από τους κανονισμούς του ατομικού.

5) Το bib (αριθμό) τον φοράνε ο ποδηλάτης και ο δρομέας. Ο ποδηλάτης τον φοράει στο πίσω μέρος του σώματος. Ο δρομέας τον φοράει στο μπροστινό μέρος του σώματος του και οφείλει να τερματίσει με αυτόν. Για διευκόλυνση χρησιμοποιείστε το ειδικό race belt που θα σας δοθεί.Οι εγγραφές είναι ακόμα ανοιχτές και θα παραμείνουν μέχρι και την Τετάρτη 16 Μαΐου. Μην χάνεις στιγμή και δήλωσε συμμετοχή τώρα εδώ:

http://www.energyraces.gr/register/mykonos/

 

 


Την αναλυτική προκήρυξη της διοργάνωσης θα βρείτε στο link:

http://www.energyraces.gr/?event=triathlon1-mykonos-multisport-2018&event_date=2018-05-19

 

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο link
http://www.energyraces.gr/register/mykonos/

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

www.triathlon-hellas.com

https://www.facebook.com/TriathlonHellas/

https://www.instagram.com/Triathlon_Hellas/

 

Ακολουθήστε τη διοργάνωση στα social media και ενημερωθειτε για όλα τα νέα:

 

GR

https://www.facebook.com/EnergyRaces.gr

https://instagram.com/EnergyRaces.gr/

 

EN

https://www.facebook.com/Triathlon1Hellas/

https://www.instagram.com/triathlon1hellas/

 

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
POWERMAN GREECE

Garmin FR family

Pontevedra Multisports

Swimming Shop

Zone3

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News