Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
24 Απρ 18 ← πίσω

Στην Ελλάδα βρέθηκε η Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                           

Στην Ελλάδα βρέθηκε η Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

 


Το διήμερο 18-19 Μαρτίου, επισκέφθηκε την χώρα μας η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου (I.T.U.) και μέλος της Δ.Ο.Ε κα Marissol Cassado με τον γενικό Γραμματέα της ITU κο Antonio Arimani. Αποκλειστικός σκοπός της επίσκεψής τoυς ήταν η συνάντηση με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε) και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Γεώργιο Βασιλειάδη για τη διευθέτηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα γύρω από το άθλημά μας, το Τρίαθλον, μετά την άστοχη απόφαση της Γ.Γ.Α. από το 2016 να εντάξει το άθλημα του Τριάθλου στην Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου.


Η συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κο Γιώργο Βασιλειάδη, έγινε με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κου Σπύρου Καπράλου και του Γ.Γ. της κου Μανώλη Κολυμπάδη. Η κα Cassado σε αυτήν τη συνάντηση ήταν ξεκάθαρη δηλώνοντας ότι “η I.T.U. αναγνωρίζει και στηρίζει στην Ελλάδα μόνο την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και την διοίκηση της υπό τον Πρόεδρο της, κο Γεώργιο Γερόλυμπο. H I.T.U. δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμιά άλλη Ομοσπονδία, και ειδικά την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου η οποία ασχολείται με αθλήματα όπως το Μοντέρνο Πένταθλο και το Ράγκμπι Λιγκ, τα οποία απέχουν πολύ από την κουλτούρα του Τριάθλου.” Ο Υφυπουργός, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η αθλητική αναγνώριση θα επιστραφεί στην Ε.Ο.ΤΡΙ. άμεσα.


Παράλληλα, μέσα στο διήμερο η κα Cassado συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΤΡΙ., αντιπροσωπεία των αθλητών και του τεχνικού επιτελείου της Ε.Ο.ΤΡΙ. και συζήτησαν για θέματα ανάπτυξης του αθλήματος στην Ελλάδα αλλά και την Μεσογειακή λεκάνη δεδομένου ότι η έδρα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας είναι στην Ελλάδα και πρόεδρος της είναι ο πρόεδρος τηε Ε.Ο.ΤΡΙ. κος Γερόλυμπος.


Σε ένα πολύ φιλικό κλίμα, η κα Cassado έδωσε ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ε.Ο.ΤΡΙ. και τον πρόεδρό της, κύριο Γιώργο Γερόλυμπο, για την εκπροσώπηση του αθλήματος στην χώρα μας αλλά και την μεσογειακή λεκάνη. Μάλιστα, η ίδια, τόνισε πως η Ε.Ο.ΤΡΙ. αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά και αναπτυσσόμενα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU), παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα.

 

Για άλλη μια φορά, η ITU έκανε μια ξεκάθαρη δήλωση, στηρίζοντας την Ε.Ο.ΤΡΙ. σαν αντιπρόσωπο της στην Ελλάδα, δίνοντας με τον καλύτερο τρόπο την απάντηση στους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στον ελλαδικό χώρο, σε ένα από τα πιο όμορφα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα παγκοσμίως. Δυστυχώς παρότι έχει περάσει περισσότερος από ένας μήνας από αυτήν η συνάντηση, με λύπη διαπιστώνουμε πως οι διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού και της ΕΟΕ συνεχίζουν να μένουν απλά στα λόγια, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα προβλήματα που ζημιώνουν τους αθλητές και το άθλημα του Τριάθλου αλλά και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.


Ακολουθήστε μας
 για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας:


στο
web
http://triathlon-hellas.com/


στο
facebook
https://www.facebook.com/TriathlonHellas


στο
Instagram
https://www.instagram.com/triathlon_hellas/

 

#TriathlonHellas #WeAreTriathlon

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
POWERMAN GREECE

Garmin FR family

Pontevedra Multisports

Swimming Shop

Zone3

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News