Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
01 Φεβ 18 ← πίσω

Κατέρρευσαν οι κατηγορίες για Schoeman

Πριν από λίγο καιρό, το γνωστό δίκτυο πληροφόρησης Sputnik με σχετικό του δημοσιεύματα κατηγόρησε τον Νοτιοαφρικάνο Ολυμπιονίκη στο τρίαθλο, Henri Schoeman, ότι βρέθηκε θετικός για χρήση απαγορευμένων ουσιών σε τεστ doping, στο οποίο υποβλήθηκε μετά την κούρσα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, όπου και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

 

Μετά από αυτές τις φήμες, ξεκίνησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και έρευνες από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου (ITU), για να εξετασθεί αν αυτές οι φήμες είναι αληθείς. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας στις 24 Ιανουαρίου 2018 και σύμφωνα με αυτά ουδέποτε υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, Ανεπιθύμητο Αναλυτικό Εύρημα (AAF) ή ακόμα και η ανάγκη για Εξαίρεση λόγω Θεραπευτικής Χρήσης (TUE). Δηλαδή, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών ο Schoeman δεν είχε κάνει χρήση οποιασδήποτε απαγορευμένης ουσίας, ούτε καν για θεραπευτικούς λόγους, όπως ισχυρίστηκε το Sputnik.

 

Ο ίδιος ο αθλητής, δήλωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Ποτέ δεν έχω βρεθεί θετικός για χρήση απαγορευμένων ουσιών στην αθλητική μου καριέρα, ούτε χρειάστηκε ποτέ να κάνω αίτηση για TUE. Δουλεύω εξαιρετικά σκληρά σε αυτό που κάνω. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά το Τρίαθλο είναι το πάθος μου και το απολαμβάνω.».

 

Η Πρόεδρος της ITU, Marisol Casado, με την επίσημη ανακοίνωσή της, λέει: «Νιώθουμε (στην ITU) πολύ ικανοποιημένοι με το τέλος αυτής της έρευνας και με το γεγονός τα αποτελέσματά της καθαρίζουν το όνομα ενός αθλητή ο οποίος υπήρξε συνεργάσιμος, υποστηρικτικός και βοήθησε την ITU και τη Δ.Ο.Ε. να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, ακόμα και υπό πολύ πίεση.»

 

Η Δ.Ο.Ε. ερευνά ακόμα τις συνθήκες υπό τις οποίες δημοσιεύθηκαν οι πληροφορίες για τον Henri Schoeman και παίρνει μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των αθλητών.

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
POWERMAN GREECE

Garmin FR family

Pontevedra Multisports

Swimming Shop

Zone3

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News