Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
30 Σεπ 17 ← πίσω

Zaferes και Blummenfelt θριαμβευτές στο 2ο Super League Triathlon

Το Σαββατοκύριακο 23 με 24 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στο νησί Jersey της Αγγλίας ο δεύτερος αγώνας της σειράς Super League Triathlon και για πρώτη φορά υπήρχε και αγώνας γυναικών. Τα κορυφαία ονόματα σε άντρες και γυναίκες ήταν εκεί για να αγωνιστούν σε ένα σκληρό διήμερο με τελικό στόχο τη νίκη και τελικά την απόκτηση του μεγάλου επάθλου των 18.000 δολαρίων για τον μεγάλο νικητή του διημέρου τόσο στους άντρες όσο και στι γυναίκες.

Η πρώτη μέρα (Triple Mix) αποτελούνταν από τρεις αγώνες με διαφορά δέκα λεπτών ο καθένας, δηλαδή από τον τερματισμό του πρώτου αθλητή, ο επόμενος αγώνας ξεκινάει δέκα λεπτά μετά. Ο πρώτος αγώνας αποτελούνταν από 300μ κολύμπι, 5λμ ποδήλατο και 2χλμ τρέξιμο. Ο δεύτερος αγώνας αποτελούνταν από 2χλμ τρέξιμο, 5χλμ τρέξιμο και 300μ κολύμπι, ενώ ο τρίτος από 5χλμ ποδήλατο, 300μ κολύμπι και 2χλμ τρέξιμο με αυτή τη σειρά.

Η δεύτερη ημέρα (Eliminator) αποτελούνταν και αυτή από τρεις αγώνες τριάθλου, με την κανονική σειρά των αθλημάτων αυτή τη φορά και με δέκα λεπτά διαφοράς πάλι. Μετά από τον πρώτο αγώνα, οι 15 πρώτοι τρέχουν και τον δεύτερο αγώνα ενώ οι άλλο σταματάνε. Μετά το πέρας του δεύτερου αγώνα οι 10 πρώτοι τρέχουν και τον τελευταίο αγώνα.

Νικητής των δυο ημερών είναι αυτός που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς, με κάθε τερματισμό να είναι και βαθμός και τον πρώτο ημέρας να παίρνει 25 βαθμούς .

 

 

Triple Mix Men

Στον πρώτο αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Νορβηγός Kristian Blummenfelt με τον Νοτιοαφρικάνο Richard Murray και τον Βρετανό Jonathan Brownlee να είναι κοντά. Στον δεύτερο αγώνα οι τρείς τους απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, από τον Νοτιοαφρικάνο Schoeman, τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Mola και τον Αυστραλό Hauser, που βρίσκονταν στη τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Έτσι ήταν σίγουρο ότι ο νικητής της πρώτης ημέρας θα ήταν ένας από τους τρείς πρώτους. Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της ημέρας, πιο δυνατός αναδείχθηκε ο Νορβηγός Kristian Blummenfelt ο οποίος αναδείχθηκε και νικητής της πρώτης ημέρας με συνολικό χρόνο 56:51. Στη δεύτερη θέση περιορίστηκε ο Νοτιοαφρικάνος Richard Murray με 57:14 και στην τρίτη ο Βρετανός Jonathan Brownlee με 57:30.

 

 

 

Triple Mix Women

Παρόμοια κύλησε και η πρώτη ημέρα των γυναικών με τις Αμερικανίδες Katie Zaferes, Summer Cook, Kristen Kasper, την Ελβετίδα Nicola Spirig και την Claire Michel να ξεχωρίζουν από τον πρώτο αγώνα, με μικρές διαφορές ωστόσο από τις υπόλοιπες αθλήτριες. Τελικά νικήτρια της πρώτης ημέρας αναδείχθηκε η Αμερικανίδα Katie Zaferes με συνολικό χρόνο 65:23, αφήνοντας στη δεύτερη την Ελβετίδα Spirig με 65:44 και στην τρίτη την Αμερικανίδα Summer Cook με 65:50.

 

 

Eliminator Women

Η Αμερικανίδα Katie Zaferes αφού κατάφερε στους 2 πρώτους αγώνες να είναι κοντά στις πρώτες αθλήτριες, στον τρίτο αγώνα ήταν καταιγιστική και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση και μαζί με αυτήν την πρώτη της δεύτερης ημέρας με συνολικό χρόνο 65:34. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η συμπατριώτισσά της Summer Cook, με συνολικό χρόνο 65:35, χρόνος ο οποίος της χάρισε και τη δεύτερη θέση της γενικής του διημέρου. Την τρίτη θέση της δεύτερης ημέρας και την τρίτη της γενικής κατέκτησε η Ελβετίδα Nicola Spirig με 65:36.

 

 

Eliminator Men

Οι τρεις προπορευόμενοι Blummenfelt, Murray και Brownlee κατάφεραν να μείνουν κοντά στην κορυφή στους δυο πρώτους αγώνες και η τελική μάχη όπου θα έκρινε τον νικητή της δεύτερης ημέρας αλλά και του διημέρου δόθηκε στον τελευταίο αγώνα. Εκεί πιο δυνατός αναδείχθηκε ο Νορβηγός Kristian Blummenfelt ο οποίος κέρδισε τον τρίτο αγώνα και τερμάτισε πρώτος και τη δεύτερη ημέρα με συνολικό χρόνο 59:41, και έτσι αναδείχθηκε και νικητής του διημέρου. Τη δεύτερη θέση της δεύτερης ημέρας κατέκτησε ο Βρετανός Jonathan Brownlee με 59:50, αποτέλεσμα που του χάρισε και τη δεύτερη θέση του διημέρου. Στην τρίτη θέση έμεινε τόσο στη γενική όσο και στη δεύτερη ημέρα ο Νοτιοαφρικάνος Richard Murray με 60:08.

 

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Energy Races

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News