Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
01 Σεπ 17 ← πίσω

Ο Κώστας Ζεμαδάνης ολοκλήρωσε τον άθλο του 10πλού Ironman κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο!

Ο Ζεμαδάνης Κωνσταντίνος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον μεγαλύτερο τριαθλητικό αγώνα των 10 ημερώνΣτις 21-30/8/2017 διεξήχθη στην πόλη Buchs της Ελβετίας ο 6ος κατά σειρά αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ultra-Triathlon. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο τριαθλητικό αγώνα στον κόσμο σε διάρκεια, καθώς περιλαμβάνει ένα ironman τρίαθλο (3.8 χλμ κολύμβηση/180 χλμ ποδηλασία/42χλμ τρέξιμο) την ημέρα για δέκα συνεχόμενες ημέρες. Καθημερινά στις 7 το πρωί δινόταν η εκκίνηση του αγώνα σε πισίνα 50 μέτρων, όπου οι αθλητές κολυμπούσαν 3.8 χλμ, στη συνέχεια ποδηλατούσαν 180 χλμ σε μία διαδρομή παράλληλη με τον ποταμό Ρήνο που χωρίζει την Ελβετία με το Λιχτενστάιν και τέλος έτρεχαν έναν μαραθώνιο δρόμο 42 χλμ.


Συνεπώς η κάθε ημέρα περιελάμβανε 226 χλμ στο σύνολο, με χρονικό περιθώριο από τις 7 το πρωί έως τις 2 τα ξημερώματα. Αν κάποιος αθλητής δεν προλάβαινε να ολοκληρώσει εντός της ημέρας, βρισκόταν αυτόματα εκτός αγώνα. Ο Κων/νος Ζεμαδάνης ως ο μοναδικός Έλληνας υπερτριαθλητής, συμμετείχε στον αγώνα και ύστερα από μία εκπληκτική εμφάνιση ολοκλήρωσε και τις δέκα ημέρες στην πρώτη θέση, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, το έκτο μετάλλιο στην αθλητική του καριέρα και το τρίτο για τη φετινή χρονιά. Καθημερινά ολοκλήρωνε τον αγώνα με χρόνους κάτω από δώδεκα ώρες τερματίζοντας στην πρώτη θέση, έχοντας κερδίσει διαφορά από τον δεύτερο αθλητή 12 περίπου ώρες, ήδη από την 5η ημέρα.


Την δέκατη και τελευταία ημέρα ολοκλήρωσε επιτυχώς τα 2260 χλμ σε συνολικό χρόνο 115:54 ώρες, με διαφορά από τον δεύτερο αθλητή 20 ώρες, ενώ από τον τελευταίο 50 ώρες και μία επίδοση που αποτελεί την τέταρτη καλύτερη στην ιστορία του αγώνα. Ο Έλληνας υπεραθλητής ολοκλήρωνε καθημερινά χωρίς καμία διακοπή την κάθε ημέρα, με αξιοθαύμαστη σταθερότητα που αποτυπώνεται στους καθημερινούς χρόνους, αυξάνοντας συνεχώς τη διαφορά με τους υπόλοιπους υπερτριαθλητές, καταφέρνοντας να σπάσει και το ατομικό του ρεκόρ των 120 ωρών κατά 4 ώρες, που είχε από τον αντίστοιχο αγώνα στο Μεξικό το 2014. Οι χρόνοι από τη Δευτέρα 21/8 έως και την Τετάρτη 30/8 αντίστοιχα ήταν=11:09 ώρες/11:33/11:30/11:35/11:45/11:31/11:44/11:41/11:42/11:39.


http://my5.raceresult.com/80290/results?lang=en#3_879D9D


Η αυξημένη θερμοκρασία και υγρασία, καθώς και ο δυνατός αέρας τις περισσότερες ημέρες δυσκόλευαν τις προσπάθειες των αθλητών, ενώ την 6η ημέρα ο αγώνας διακόπηκε για 2 ώρες λόγω έντονης καταιγίδας. Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς φέρνει τον Έλληνα υπεραθλητή στην πρώτη θέση βαθμολογικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος ULTRA-TRIATHLON μετά από 6 αγώνες, δίνοντάς του το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Μεξικό.

Ο Κώστας, ως ο μοναδικός Έλληνας υπερτριαθλητής και αθλητικός εκπρόσωπος του Κέντρου Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), ευχαριστεί θερμότατα τον χορηγό του IDEALBIKES ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, για όλη την υλικοτεχνική υποστήριξη του ποδηλατικού εξοπλισμού και την οικονομική βοήθεια. Επίσης ευχαριστεί την εταιρεία ΕΛΜΙΝ-ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ για την οικονομική κάλυψη της συμμετοχής στον αγώνα, καθώς επίσης και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την γενική υποστήριξη του όλου εγχειρήματος. Τέλος, ευχαριστεί τον συνοδό του Παναγούλια Κων/νο, του οποίου η βοήθεια επί 10 συνεχόμενες ημέρες ήταν θεμελιώδης και που χωρίς αυτήν δε θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Energy Races

Triathlon Hellas

Zone3
nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News