Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
28 Αυγ 17 ← πίσω

10 μέρες δράσης και παγκοσμίων πρωταθλημάτων στο «Multisports Festival» της ITU στο Penticton του Καναδά

Από τις 19 έως 27 Αυγούστου διεξήχθη στο Penticton του Καναδά το 1ο“Multisports Festival” της ITU. Το φεστιβάλ περιελάμβανε παγκόσμια πρωταθλήματα στα αγωνίσματα του Διάθλου, Cross Τριάθλου, Aquathlon και Long Distance Τριάθλου για Elite αθλητές αλλά και για age group. Στο φεστιβάλ είχαμε και ελληνική συμμετοχή, της Λουκίας Λίλης η οποία εκπροσώπησε επ’ άξια τη χώρα μας στην ηλικιακή κατηγορία 35-39 στα αθλήματα του Aquathlon και Long Distance Τριάθλου.

 

 

Duathlon Elite Women και Men

Στον αγώνα των γυναικών από το πρώτο τρέξιμο (10χλμ ) ξεχώρισαν τρεις αθλήτριες μεταξύ των οποίων η Βρετανίδα Emma Pallant και η Αυστραλή Felicity Sheedy-Ryan. Ωστόσο, στο ποδήλατο (40χλμ) η Αστραλή ξεχώρισε αφήνοντας την Pallant 2 λεπτά πίσω. Τελικά, μετά και από ένα δυνατό δεύτερο τρέξιμο (5χλμ), την πρώτη θέση κατέλαβε η Αυστραλή Sheedy-Ryan με χρόνο 2:03:57. Τη δεύτερη θέση μετά από ένα πολύ δυνατό ποδήλατο κατέκτησε η Ισπανή Margarita Garcia με χρόνο 2:05:14 αφήνοντας στην τρίτη την Pallant με 2:06:12.

Στον αγώνα των αδρών μέχρι και το ποδήλατο δεν κατάφερε να ξεχωρίσει κάποιος αθλητής. Εκεί όμως ο έμπειρος Γάλλος Benoit Nicolas και ο Ισπανός Emilio Martin κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αποκτήσουν διαφορά 1 λεπτού από τους υπόλοιπους. Πιο δυνατός αναδείχτηκε ο Nicolas ο οποίος τερμάτισε πρώτος σε 1:54:05 αφήνοντας στη δεύτερη τον Martin με 1:54:57. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Βρετανός Mark Buckingham με 1:55:14.

 

 

Cross Triathlon Elite Women και Men

Στις γυναίκες πρώτη από το νερό βγήκε η Καναδή Melanie            Mcquaid. Κάνοντας ένα πολύ δυνατό ποδήλατο και ένα εξίσου καλό τρέξιμο κατάφερε να τερματίσει πρώτη με 2:34:35. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Βρετανή             Jacqueline Slack με 2:36:40 και την τρίτη η Ελβετή Ladina Buss με 2:39:08.

Στον αγώνα των ανδρών πρώτος από το νερό βγήκε ο Νεοζηλανδός Ryan Smith. Στο ποδήλατο ωστόσο ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Ισπανός Ruben Ruzafa πήρε την πρωτοπορία της κούρσας αλλά όχι για πολύ. Στο τρέξιμο ο Μεξικάνος Francisco Serrano κατάφερε να περάσει τον Ισπανό αντίπαλό του και να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο με χρόνο 2:09:25, αφήνοντα στη δεύτερη τον Ruzafa με 2:09:36. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Νεοζηλανδός Ryan Smith με 2:10:16.

 

 

Aquathlon Elite Women και Men

Στον αγώνα των γυναικών πρώτη από το νερό βγήκε η Βρετανίδα Chloe Pollard. Ωστόσο, στο τρέξιμο η συμπατριώτισσά της Pallant παρ’ όλο που βγήκε 3 λεπτά πίσω από το νερό κατάφερε κάνοντας το καλύτερο τρέξιμο της ημέρας να κατακτήσει την πρώτη θέση με 34:30. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ελβετίδα Delia Sclabas με 34:35 και την τρίτη η επίσης Βρετανίδα Jacqueline Slack με 35:28.

Στον αγώνα των ανδρών 4 Καναδοί βγήκαν μαζί από το νερό και όλα θα κρίνονταν στο τρέξιμο για το ποιοι θα καταλάβουν τις 3 θέσεις του βάθρου. Εκεί, πιο δυνατός αναδείχθηκε ο Matthew Sharpe οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση με 29:55, αφήνοντας στη δεύτερη τον John Rasmussen με 30:09 και στην τρίτη τον Aiden Longcroft-Harris με 30:11.

 

 

Long Distance Triathlon Elite Women και Men

Στις γυναίκες πρώτη από το νερό οδήγησε η Jennifer Spieldenner. Στο ποδήλατο όμως η Αυστραλή Sarah Crowley κάλυψε σημαντικό έδαφος και τελικά στο τρέξιμο έκανε την ανατροπή και κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση με 5:51:23. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Δανή Helle Frederiksen με 5:55:04 και την τρίτη θέση η Καναδή Heather Wurtele με 5:55:51.

Στους άντρες πρώτος από το νερό βγήκε ο Αυστραλός Joshua Amberger. Ο Amberger έμεινε πρώτος μέχρι και το ποδήλατο. Στο τρέξιμο όμως ο πολύ δυνατός Καναδός Lionel Sanders κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και τελικά να καταλάβει την πρώτη θέση με 5:20:36, αφήνοντας στη δεύτερη τον Amberger με 5:22:09 και στην τρίτη τον Αυστραλό Joe            Gambles με 5:26:23.

 

 

Η ελληνική συμμετοχή

Όπως προαναφέραμε στο φεστιβάλ συμμετείχε και η Λουκία Λίλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-39, στα αθλήματα του aquathlon και Long Distance Triathlon. Η Λουκία κάνοντας μια εξαιρετική προσπάθεια εκπροσώπησε επ’ άξια τη χώρα μας καταλαμβάνοντας την 19η και 22η θέση αντίστοιχα. Στο aquathlon τερμάτισε σε συνολικό χρόνο 46:48 και στο Long Distance Τρίαθλο σε 8:16:33.


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Energy Races

Triathlon Hellas

Zone3
nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News