Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
31 Ιουλ 17 ← πίσω

5ος ο Ζεμαδάνης στο τριπλό ironman (677 χλμ) της Γερμανίας

5ος ο Ζεμαδάνης Κωνσταντίνος στο τριπλό ironman (677 χλμ) της Γερμανίας 28-30/7/2017


Στις 28-30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη Lensahn στη βόρεια Γερμανία ο 5ος αγώνας της χρονιάς για το παγκόσμιο κύπελο Ultra Triathlon. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 40 αθλητές από 16 χώρες, μεταξύ αυτών και ο Ζεμαδάνης Κων/νος. Η πόλη Lensahn διεξάγει παραδοσιακά τον αγώνα τα τελευταία 25 χρόνια και φέτος σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός εγκαταλείψεων από τους υπερτριαθλητές, 14 σε αριθμό (30%).


Ο Έλληνας υπερτριαθλητής μόλις 20 ημέρες μετά την σπουδαία εμφάνιση στον αγώνα των 677 χλμ. στην Αυστρία και το χάλκινο μετάλλιο στις 6-8 Ιουλίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία και τον εν λόγω αγώνα της ίδιας απόστασης, δηλαδή 11.4 χλμ κολύμβηση/ 540 χλμ ποδηλασία και 126 χλμ τρέξιμο χωρίς διακοπή. Το χρονικό όριο ήταν 58 ώρες και ο Κώστας τερμάτισε σε 41.20 ώρες (3.47 ώρες κολύμβηση/ 22 ώρες ποδηλασία/ 15 ώρες τρέξιμο) καταλαμβάνοντας την 5η θέση, συμπληρώνοντας δύο αγώνες τριπλού ironman-triathlon 677 χλμ ο καθένας σε διάστημα 4 εβδομάδων. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα σκληρός με κύρια στοιχεία τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με τη συνεχή βροχή και τη χαμηλή θερμοκρασία. Μετά την ολοκλήρωση της κολύμβησης και της ποδηλασίας ο Κώστας βρισκόταν στη 10η θέση, αλλά με ένα πολύ δυνατό τρέξιμο στην απόσταση των τριών μαραθωνίων (126 χλμ), τερμάτισε 5ος .


Ο Έλληνας αθλητής είναι και ο μοναδικός έως τώρα που έχει συμμετάσχει με απόλυτη επιτυχία και στους τέσσερις αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Florida-USA, Emsdetten-Germany, Bad Blumau-Austria και Lensahn-Germany) καλύπτοντας αγωνιστικά έως τώρα απόσταση ίση των 10 ironman-triathlon, δηλαδή 2260 χλμ . Ο Κώστας, ως αθλητικός εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών) ευχαριστεί θερμά τον χορηγό του IDEAL-ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ για την πλήρη κάλυψη του ποδηλατικού εξοπλισμού.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Energy Duathlon
Garmin

Energy Races

Triathlon Hellas

DHL
Zone3
nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News