Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
31 Ιουλ 17 ← πίσω

5ος ο Ζεμαδάνης στο τριπλό ironman (677 χλμ) της Γερμανίας

5ος ο Ζεμαδάνης Κωνσταντίνος στο τριπλό ironman (677 χλμ) της Γερμανίας 28-30/7/2017


Στις 28-30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη Lensahn στη βόρεια Γερμανία ο 5ος αγώνας της χρονιάς για το παγκόσμιο κύπελο Ultra Triathlon. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 40 αθλητές από 16 χώρες, μεταξύ αυτών και ο Ζεμαδάνης Κων/νος. Η πόλη Lensahn διεξάγει παραδοσιακά τον αγώνα τα τελευταία 25 χρόνια και φέτος σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός εγκαταλείψεων από τους υπερτριαθλητές, 14 σε αριθμό (30%).


Ο Έλληνας υπερτριαθλητής μόλις 20 ημέρες μετά την σπουδαία εμφάνιση στον αγώνα των 677 χλμ. στην Αυστρία και το χάλκινο μετάλλιο στις 6-8 Ιουλίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία και τον εν λόγω αγώνα της ίδιας απόστασης, δηλαδή 11.4 χλμ κολύμβηση/ 540 χλμ ποδηλασία και 126 χλμ τρέξιμο χωρίς διακοπή. Το χρονικό όριο ήταν 58 ώρες και ο Κώστας τερμάτισε σε 41.20 ώρες (3.47 ώρες κολύμβηση/ 22 ώρες ποδηλασία/ 15 ώρες τρέξιμο) καταλαμβάνοντας την 5η θέση, συμπληρώνοντας δύο αγώνες τριπλού ironman-triathlon 677 χλμ ο καθένας σε διάστημα 4 εβδομάδων. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα σκληρός με κύρια στοιχεία τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με τη συνεχή βροχή και τη χαμηλή θερμοκρασία. Μετά την ολοκλήρωση της κολύμβησης και της ποδηλασίας ο Κώστας βρισκόταν στη 10η θέση, αλλά με ένα πολύ δυνατό τρέξιμο στην απόσταση των τριών μαραθωνίων (126 χλμ), τερμάτισε 5ος .


Ο Έλληνας αθλητής είναι και ο μοναδικός έως τώρα που έχει συμμετάσχει με απόλυτη επιτυχία και στους τέσσερις αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Florida-USA, Emsdetten-Germany, Bad Blumau-Austria και Lensahn-Germany) καλύπτοντας αγωνιστικά έως τώρα απόσταση ίση των 10 ironman-triathlon, δηλαδή 2260 χλμ . Ο Κώστας, ως αθλητικός εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών) ευχαριστεί θερμά τον χορηγό του IDEAL-ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ για την πλήρη κάλυψη του ποδηλατικού εξοπλισμού.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Energy Races

Triathlon Hellas

Zone3
nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News