Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
06 Ιουν 17 ← πίσω

Charles και Sanders θριαμβευτές στο Σαμορίν - Έντονη ελληνική παρουσίαΤο Σάββατο, 3 Ιουνίου διεξήχθη στο Samorin της Σλοβακίας ο αγώνας “THE CHAMPIONSHIP”, αγώνας ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη σειρά αγώνων Challenge. Να σημειωθεί ότι για να αγωνιστεί κάποιος έπρεπε να έχει πάρει πρόκριση, την οποία διακιούνταν όποιος είχε τερματισει σε εξάδα αγώνα full distance της σειράς κατά τη διάρκεια του χρόνου. Σε αυτόν, συμμετείχαν πολλά μεγάλα ονόματα της μεγάλης απόστασης όπως ο Γερμανός Sebastian Kienle, ο Καναδός Lionel Sanders αλλά και ο δυο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Alistair Brownlee και από την πλευρά των γυναικών η Αυστραλή Annabel Luxford αλλά και η Βρετανίδα Lucy Charles . Ωστόσο, εκτός από αυτούς συμμετείχαν και πολλά μεγάλα ονόματα της ITU όπως ο Σλοβάκος Varga, ο Νοτιοαφρικάνος Murray και από την πλευρά των γυναικών η Rachel Klammer, οι οποίοι δοκίμασαν τον εαυτό τους για πρώτη φορά σε απόσταση Long Distance. Στον αγώνα είχαμε και τετραπλή ελληνική εκπροσώπηση.

 

 

Pro Men

Πρώτος από το νερό βγήκε ο Richard Varga με τον Brownlee 1 σχεδόν λεπτό πίσω του με τους Murray, Kienle και Sanders 2 περίπου λεπτά μακριά. Ο Brownlee, κάνοντας ένα πολύ δυνατό ποδήλατο και κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα 2 περίπου λεπτών από τους Kienle και Sanders που ήταν οι μοναδικοί που φαίνονταν να ναι σε θέση να τον απειλήσουν, με τον Murray να μένει σχεδόν 9 λεπτά πίσω. Όμως, ο Βρετανός δεν έκανε καλή οικονομία δυνάμεων και κατεβαίνοντας για το τρέξιμο τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του και αναγκάστηκε να σταματήσει. Έτσι, στην πρωτοπορία βρέθηκε ο Kienle με τον Sanders, με τον δεύτερο ωστόσο να αποδεικνύεται πιο δυνατός και τελικά να τερματίζει πρώτος με τον τρομερό χρόνο   3:40:03 αφήνοντας στη δεύτερη τον Kienle με 3:41:46. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Raelert με 3:45:34.

 

 

Pro Women

Στον αγώνα των γυναικών ο αγώνας δεν ήταν τόσο αμφίρροπος. Πρώτη από το νερό βγήκε η Βρετανίδα Charles με την Luxford να είναι κοντά της. Στο ποδήλατο, η Luxford κατάφερε να αποκτήσει την πρωτοπορία, με την Charles να ακολουθεί και τελικά στο τρέξιμο να καταφέρνει να την περάσει και τελικά να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 4:13:59 αφήνοντας στη δεύτερη την Αυστραλή με 4:14:33. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Καναδή Wurtele με 4:15:36.

 

 

Οι ελληνικές συμμετοχές

4 Έλληνες βρέθηκαν στη Σλοβακία συμμετέχοντας στον αγώνα των age groups. Καλύτερος όλων ήταν ο Σταμάτης Ρώμας ο οποίος κατέλαβε την 142η θέση της γενικής και τη 17η στην κατηγορία 40-44. Μετά ήταν ο Ντάβιντε Ξυνομιλάκης ο οποίος κατέλαβε την 167η της γενικής και την 30η στην κατηγορία 35-39 και ο Πολυδεύκης Χαντζιάρας ο οποίος κατέλαβε την 177η της γενικής και την 25η της κατηγορίας 30-34. Η τέταρτη ελληνική συμμετοχή ήταν της Όλγας Βελλή η οποία κατέλαβε την 445η θέση στη γενική και την 27η στην ηλικιακή κατηγορία 30-34.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Energy Races

Triathlon Hellas

Zone3
nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News