Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
12 Δεκ 16 ← πίσω

Η Marisol Casado συνεχίζει στο τιμόνι της ITU – Με ελληνική εκπροσώπηση το συνέδριο

Το μέλος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής, Marisol Casado επανεξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU). Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, κ. Γιώργος Γερόλυμπος.

Το μέλος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής, Marisol Casado επανεξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU) για την τρίτη της θητεία, στο 29ο Συνέδριο που έγινε στην Μαδρίτη αυτή την Κυριακή που μας πέρασε, 11/12. Η Casado , εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος της ITU , πάλι στην Μαδρίτη, 8 χρόνια πριν.

«Σας ευχαριστώ ολόψυχα που με αναδείξατε Πρόεδρο της ITU» είπε η κα. Casado. «Ευχαριστώ που πιστέψατε στο όραμά μου, στην καθοδήγησή μου, και στο που θέλω να κατευθύνω το άθλημά μας. Είναι μεγάλη μου τιμή που μου δίνεται η ευθύνη της διοίκησης της ITU για 4 ακόμα χρόνια.»

«Αναλαμβάνω ένα πολύ μεγάλο κληροδότημα, και είμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση εδώ στην ITU. Έχουμε κάνει σπουδαία δουλειά σαν ομάδα, και οι αθλητές μας είναι πραγματικά χαρούμενοι με το τι κάνουμε για αυτούς και πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Θα εξετάσουμε πιθανές αλλαγές και αν χρειάζονται ή αν πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν το άθλημά μας, θα τις κάνουμε. Θα κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε το άθλημά μας στο επίκεντρο. Το Τρίαθλο είναι ένα άθλημα που οι νέοι το αγαπάνε πολύ, και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε δημοφιλείς.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, η νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ITU είχε συζήτηση εφόλης της ύλης με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΤΡΙ. κ. Γιώργο Γερόλυμπο, σχετικά με τα θέματα του τριάθλου στην Ελλάδα. Άλλωστε, η ITU αναγνωρίζει σαν μέλος της και εκπρόσωπο της Ελλάδος στην διεθνή σκηνή του τριάθλου, μόνο την ΕΟΤΡΙ. Δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και στο σχέδιο ανάπτυξης του τριάθλου στη χώρα μας που έχει εκπονηθεί. Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που περνάει η χώρα μας η ITU και η Πρόεδρος της υποστηρίζουν ένθερμα την ιδιωτική πρωτοβουλία και το μοντέλο αυτοχρηματοδότησης της Ε.Ο.ΤΡΙ. εν τη απουσία κρατικής επιχορηγήσης.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) Thomas Back, που πήρε τον λόγο από τους πρώτους στο συνέδριο της ITU, έπλεξε το εγκώμιο της Casado και της ITU σαν ένα υπόδειγμα σωστής και διοίκησης και βιωσιμότητας. Ο κος Bach, επίσης ευχαρίστησε την κα. Casado για την συνεχώς θετική της στάση στο άθλημα, για όλες τις πρωτοβουλίες της στο να συμπεριλάβει το παρατρίαθλο κάτω από την ομπρέλα του Τριάθλου, τους παραολυμπιακούς του Ρίο και την προθυμία της να υιοθετήσει την ατζέντα του 2020.

Οι Debbie Alexander (RSA) και Barry Siff (USA), εξελέγησαν ξανά, ενώ ο Ian Howard (GBR) μπήκε στο εκτελεστικό συμβούλιο. Ο Terry Sheldrake (NZL), επιστρέφει στο συμβούλιο με ένα νέο πόστο.

Οι Bill Walker (AUS) και Dr. Sarah Springman (GBR) μέλη του Δ.Σ. της ITU, επέλεξαν να μην θέσουν πάλι υποψηφιότητα. Έτσι και αλλιώς πάντως, ύστερα από την πολυετή του θητεία στο ΔΣ, ο Walker αναγορεύθηκε σε επίτιμο μέλος, όπως αντίστοιχα επίτιμος αντιπρόεδρος είναι και ο Springman.

Στην πρώτη τους συνέλευση σαν συμβούλιο, αποφάσισαν να κάνουν τον Γενικό Διευθυντή Antonio Arimany, γενικό Γραμματέα, ο οποίος συνεχίζει να είναι μέλος, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.

Οι Loreen Barnett (CAN), Antonio Alvarez (MEX), Ria Damgren Nilsson (SWE) and Shin Otsuka (JPN), όλοι εκ των οποίων ήταν στο εκτελεστικό συμβούλιο της ITU, εξελέγησαν αντιπρόεδροι.


Επιτροπές ITU

Εκτός από τα μέλη του Συμβουλίου, οι εθνικές επιτροπές ψήφισαν και για διάφορες άλλες επιτροπές της ITU.

Οι Shanelle Barrett (NZL), Jorge Garcia (ESP), Howard Vine (GBR), Jamie Cadaval (MEX), David Markham (CAN), Bela Varga (HUN), και Dirk Bogaert (BEL), ψηφίστηκαν στην Τεχνική Επιτροπή.

Εξελεγκτική επιτροπή, θα αποτελείται από Ashraf Elmidany (EGY), Alicia Garcia (ESP) και Gerardo Zetina (MEX).

Για την προπονητική επιτροπή ψηφίστηκαν οι Ben Bright (GBR), Inaki Arenal (ESP), Julien Clonen (NZL), Hideki Yamane (JPN), Philippe Fattori (FRA) και Andy Schmitz (USA)

Το Anti-Doping και Ιατρικό κομμάτι θα υπηρετήσουν οι Dr Toshihito Katsumura (JPN), Dr. Sergio Migliorini (ITA), Dr. Doug Hiller (USA), Dr. Claude Marble (FRA), και Dr. Humberto Aguilar Lopez (MEX).

Την επιτροπή θεσμών θα αποτελούν οι Gale Bernhardt (USA), Johan Druwe (BEL), David Ferrier (AUS), Heejong Moon (KOR), Aoife Nash (IRL), Ali Sabour (IRN), Bernard Saint-Jean (FRA).

Την εκπροσώπηση των γυναικών στην αντίστοιχη επιτροπή, θα έχουν οι Sheila O'Kelly (CAN), Tomoko Wada (JPN), Karen Araujo (TTO), Susan Haag (USA), Sharon Oakley (RSA) και η Nelly Becarra (MEX).

Την επιτροπή των Multisport θα αποτελούν οι Brian Hinton (AUS), Chris Kitchen (IRL), Tim Yount (USA), Daniel Martin (AUT), Duncan Hough (GBR), Sergio Dias (POR).

Τέλος οι Grant Darby (CAN), Jon Beeson (USA), Carolyn Murray (CAN), Alfred Lipp (GER), Neil MacLeod (ITA), Rob Noordzij (NED) και Masamitsu Tomikawa (JPN), εξελέγησαν στην επιτροπή για το Παρατρίαθλο.

Ψηφίσματα που πέρασαν στο Συνέδριο:
6 εθνικές ομοσπονδίες συμπεριλήφθηκαν στην τριαθλητική οικογένεια της ITU : η Αλγερία, το Benin, Burkina Faso, η Zambia, το Congo και η Κεντρική Αφρική.
Στα πλαίσια σωστότερης διοίκησης της ITU, εγκρίθηκε και πέρασε ψήφισμα όπου θέτει μέγιστο όριο τις 3 θητείες, για την προεδρία της ITU.


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Garmin FR family

Energy Races

Triathlon Hellas

Zone3
nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News