Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
16 Απρ 08 ← πίσω

Λαμπερή γιορτή το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Τριάθλου στο Ενετικό Λιμάνι

Διοργάνωση και συνδιοργανωτές κατάφεραν κάτι που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο.

Αθλητές από 19 χώρες κολύμπησαν 1.5 χιλιόμετρα στο Ενετικό λιμάνι, ποδηλάτησαν 40 χιλ. στο κέντρο της πόλης, και τέλος έτρεξαν 10 χιλ. μπροστά από πληθώρα κόσμου παραλιακά του λιμανιού.

Νικήτρια στον αγώνα των γυναικών αναδείχτηκε η Burgos Ana από την Ισπανία με χρόνο 02:01:07, δεύτερη η Prystayko Olesya από την Ουκρανία με χρόνο 02:01:29 και τρίτη η Ελληνίδα Ντενίζ Δημάκη, η οποία μετά τους πολύτιμους βαθμούς που συγκέντρωσε από τον αγώνα μπορεί πιο βάσιμα να ελπίζει για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο. Τέλος στην 9η θέση τερμάτισε η Ειρίνη Μούχου

Στους άνδρες νικητής ήταν ο Sudrie Sylvain από την Γαλλία με χρόνο 01:47:56, δεύτερος ο Ολλανδός Van Es Luc με χρόνο 01:48:24 και τρίτος ο Ρόσος Tutukin Ivan με χρόνο 01:48:53.

Από Ελληνικής πλευράς ο Δοβανάς Τάσος ήταν 19ος , ο αδερφός του Κώστας 32ος , ο Γιάννης Μούχος 34ος ενώ ο Ορκόπουλος Ιωάννης δεν τερμάτισε

Ο Oscar Petroboni, επιτηρητής της διοργάνωσης από την Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τριάθλου, μας είπε:

Το βασικότερο είναι πως οι αθλητές ένιωθαν ασφάλεια σε όλα τα κομμάτια της διαδρομής, και πως για να γίνει κάτι τέτοιο στο κέντρο μιας πόλης απαιτεί άρτια και ευέλικτη διοργανωτική ικανότητα. Κατά ένα μεγάλο μέρος, η διοργάνωση είχε επίπεδο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος!’

Από την μεριά τους οι αθλητές μας είπαν πως απόλαυσαν τον αγώνα και πως όταν έτρεχαν μέσα στο Ενετικό Λιμάνι ένοιωθαν δέος με τον κόσμο που τους χειροκροτούσε και από την ομορφιά του τόπου.

‘Για να φτάσουμε στο σημείο αυτό’, δηλώνει ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Ανδρέας Μαρκάκης ‘χρειαζότανε προετοιμασία μηνών και εμπειρία 3 ετών. Οι εμπλεκόμενοι είχαμε δουλέψει σε άλλους 3 αγώνες τριάθλου στα Χανιά και στο Ακρωτήρι.

Ο κλοιός ασφάλειας ξεκινούσε γύρο από την πόλη με την Τροχαία Χανίων να αποτρέπει το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας εκτός διαδρομής, κάτι που χρειάζεται επαγγελματισμό και υπομονή.

Έπειτα η Δημοτική Αστυνομία Χανίων ρύθμιζε και προστάτευε σημαντικές διασταυρώσεις έτσι ώστε να μην έρθει αθλητής σε επαφή με κάποιο όχημα. Οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά την πόλη μας και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της τάξεις.

Όσο περισσότερο πλησίαζε κάποιος τις διαδρομές έβρισκε ειδικευμένες εθελοντικές ομάδες που βοηθούσαν αναλόγως στον τομέα τους.
Η Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τον επιχειρησιακό χάρτη του αγώνα, και μάλιστα σε επίπεδο Ολυμπιάδας, κάτι που βοήθησε στον συντονισμό όλων των υπολοίπων ομάδων.

Από την μεριά του το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επιτηρούσε υγειονομικά πάνω από 20 σημεία με περισσότερο από 40 άτομα. Οι άρτια εκπαιδευμένοι εθελοντές της ομάδας ενέπνεαν εμπιστοσύνη σε αθλητές και διοργανωτές.

Στο αθλητικό κομμάτι η εμπειρία των δύο εμπλεκομένων σωματίων βοήθησαν ο καθένας στην ειδικότητα του.

Ο ΤΑΛΩΣ ANEK LINES δεν άφηνε ούτε ένα ασυνόδευτο ποδηλάτη στην διαδρομή κάτι που ενθουσίασε και τους αθλητές. ‘ τέτοια συνοδεία δεν βλέπουμε ούτε στους καλύτερους αγώνες’ μας είπαν έπειτα οι ίδιοι.

Ο Γ.Σ Ελευθέριος Βενιζέλος είχε αναλάβει τον στίβο που περνούσε μέσα από το λιμάνι και έφτανε μέχρι την Νέα Χώρα. Η ομάδα με τους έμπειρους κριτές βοήθησαν για δίκαια αποτελέσματα και νεαροί αθλητές του συλλόγου κάλυψαν την υδροδοσία των αθλητών.

Αυτά όλα στην στεριά, διότι από την μεριά της η Εθελοντική Ναυαγοσωστική Ομάδα του ΝΟΧ είχε αναλάβει την ασφάλεια των αθλητών στο κολύμπι μέσα στο λιμάνι. Σκάφοι, Jet Ski ακόμη και δύτες δεν άφησαν κανένα περιθώριο σφάλματος.

Σημαντική ενίσχυση στην όλη περιοχή του λιμένα αποτέλεσε και η παρουσία του Λιμεναρχείου Χανίων. Ακινητοποίηση όλων των σκαφών και μέσα στο νερό και η συνεχόμενη επιτήρηση της διαδρομής στίβου μέσα από το λιμάνι όπου υπήρχαν εκατοντάδες θεατές δεν ήταν ότι πιο εύκολο όμως για άλλη μια χρονιά δεν υπήρξε ούτε ένα πρόβλημα.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς του αγώνα, Efzin Real Estate Agency και Πολιτεία Café Bar.

Τους υποστηρικτές Shimano, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ANEK LINES και τα Super Markets IN.KA.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς επικοινωνίας, περιοδικά MBike, RUNNER, Luxury Hellenic Properties, Pool About, Marine Trader και GO Hania.

Τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς MRB Radio και ΧΑΝΙΑ ΣΠΟΡΤ FM.
Και τις ψηφιακές εκτυπώσεις IMAGE PRINT.

Την προώθηση και προβολή του αγώνα ανέλαβε η Next Step και το μέλλων των αθλητικών διοργανώσεων Stardust Events (www.stardustevents.gr)


Για πρώτη φορά συγκριτικά με τα άλλα χρόνια σημαντική ενίσχυση ήρθε από τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Χανίων. Ο πρόεδρος. Κ. Ζουμαδάκης καταλαβαίνοντας την σημαντικότητα του αγώνα στάθηκε δίπλα στην διοργάνωση.

Ελπίζω και στο μέλλον ο Δήμος Χανίων να συνεχίσει να στηρίζει μεγάλα αθλητικά γεγονότα καταλαβαίνοντας την σημαντικότητα για τον τόπο μας, αλλά και για την παιδία που αφήνει κάτι τέτοιο στις ανερχόμενες γενιές.
Αυτό φαίνετε ξεκάθαρα πως το έχει καταλάβει ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Βούρβαχης που απέδειξε αναρίθμητες φορές πως όχι μόνο πρέπει να στηρίζονται τέτοια γεγονότα αλλά και πως για να ξεπεράσεις τα συνεχόμενα προβλήματα πρέπει να βάζεις και την ψυχή σου.
Ως διοργανωτής υπόσχομαι να συνεχίσω την προσπάθεια αθλητικών γεγονότων που ομορφαίνουν την ζωή μας και μας κάνουν να νιώθουμε ποιο ζωντανοί.


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News