Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
24 Μάρ 08 ← πίσω

Προχωρούν οι ετοιμασίες γι το Ευρωπαϊκό Τριάθλου στα Χανιά

Συνεχίζονται εντατικά οι ετοιμασίες για το Ευρωπαϊκό κύπελλο τριάθλου το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Απριλίου στα Χανιά.

Χθες οι αντιδήμαρχοι Χανίων κ.κ. Βούρβαχης, Παπαδογιάννης με τον εκπρόσωπο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Νικολακάκη και τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και υπεύθυνο της οργανωτικής επιτροπής Ανδρέα Μαρκάκη επισκέφτηκαν τον χώρο δίπλα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (πλατεία παλιού Τελωνείου) στο Παλιό Λιμάνι στον οποίο θα χτυπάει η καρδιά του σημαντικού αυτού αγώνα που θα αποτελεί και κριτήριο για την πρόκριση αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

 Το Μεγάλο Αρσενάλι όπου στεγάζεται το ΚΑΜ θα είναι το κέντρο υποδοχής αλλά και ενημέρωσης των αθλητών και χθες στην “αυτοψία” που έγινε αναζητήθηκαν οι τρόποι για να ξεπεραστούν τεχνικά προβλήματα και να γίνουν οι προσωρινές εκείνες κατασκευές που είναι απαραίτητες για την επιτυχία του αγώνα.

Αθλητές από όλη την Ευρώπη θα λάβουν μέρος στο αθλητικό γεγονός κολυμπώντας 1500 μέτρα στο Ενετικό λιμάνι, έπειτα θα διανύσουν 40 χιλιόμετρα με το ποδήλατο σε κυκλική διαδρομή στο κέντρο της πόλης περνώντας από τα σπουδαιότερα μνημεία της. Τέλος θα τρέξουν 10 χιλιόμετρα σε παραλιακό δρόμο όπου στο τέλους αυτού θα τερματίσουνε.
Το επίκεντρο του αγώνα, η λεγόμενη ζώνη αλλαγής καθώς και η εκκίνηση και τερματισμός θα είναι μπροστά από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου μέσα στο λιμάνι.

Ο αγώνας έχει χαρακτηριστεί από την παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου ως προκριματικός για την Ολυμπιάδα του Πεκίνου. Ανεβάζοντας έτσι την σπουδαιότητα.
Επίσης δίνει μεγάλη ηθική ανταμοιβή για την προσπάθεια όλον όσον βοήθησαν τα τελευταία χρόνια κατά την διοργάνωση του Chaniatriathlon. Ο αγώνα μεγαλώνει κάθε χρόνο και οι υποσχέσεις των φορέων να τον στηρίξουν γίνεται πραγματικότητα με το να είναι φέτος διεθνές γεγονός.

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Ο.ΤΡΙ.

Αγαπητοί φίλοι,
Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου στα πλαίσια της ανάπτυξης και της διάδοσης του αθλήματος του Τριάθλου σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Μεσογειακό επίπεδο προχώρησε σε μια σειρά διεθνών διοργανώσεων για το 2008 σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού της Ελλάδος και τους τοπικούς Δήμους.

Συγκεκριμένα:

Στις 13 Απριλίου στην νήσο της Κρήτης και την πανέμορφη πόλη των Χανίων θα διεξαχθεί το 1ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Χανίων 2008 μέσα στο πολύ εντυπωσιακό παλαιό Ενετικό Λιμάνι. Η συμπαράσταση του Δήμου Χανίων με δεδομένη την εμπειρία τους σε αντίστοιχα μεγάλα γεγονότα Τριάθλου εγγυάται έναν πολύ συναρπαστικό αγώνα που φιλοδοξεί να γίνει ένας ετήσιος επαναλαμβανόμενος Θεσμός.


Για περισσότερες Πληροφορίες:

Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου:
http://www.triathlon.org/?call=TVRFdw==&id=MTIzNQ==&keep=sh

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου:
www.triathlon-hellas.com

Δήμος Χανίων:
www.chania.gr

Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου:
www.kam-arsenali.gr

Chaniatriathlon:
www.chaniatriathlon.gr
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News