Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
12 Μάρ 08 ← πίσω

Ο σεφ του Σχινιά προτείνει: Ολυμπιακή απόσταση!

Με μεγάλη χαρά βλέπουμε το τρίαθλο στο Σχινιά να κλείνει ένα χρόνο ζωής, και να προσκαλεί όλους τους τριαθλητές στον αγώνα που θα διοργανωθεί στις 4 Μαϊου, στο γνωστό σημείο, στο αθλητικό κέντρο Moraitis στο Σχινιά, για να συμμετάσχουν ίσως στον πιο ωραίο αγώνα τριάθλου της χρονιάς.

Η γαλλίδα μασκώτ του ελληνικού τριάθλου και υπεύθυνη για τους αγώνες στο Σχινιά, η Marie, αφού εισάκουσε τις προσευχές των πιστών τριαθλητών και αφού έλαβε υπόψην τα απειλητικά e-mail, υπέκυψε και αποφάσισε να συμπεριλάβει και την Ολυμπιακή απόσταση την ημέρα των αγώνων. Έτσι, στις 4 Μαϊου θα δούμε να διοργανώνεται τόσο η συνηθισμένη απόσταση σπριντ (750 - 20 - 5), όσο και η Ολυμπιακή απόσταση (1,5 - 40 - 10).

Αυτή ήταν η πρώτη ευχάριστη έκπληξη. Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη είναι πως ο συγκεκριμένος αγώνας θα αποτελέσει και πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, αφού η ομοσπονδία έκρινε πως η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι καλύτερη και θα εξυπηρετήσει στην καλύτερη αξιοποίηση της βαθμολογίας στην ευρωπαϊκή κατάταξη που παίρνουν οι πρώτοι αθλητές των εθνικών πρωταθλημάτων.

Οι δύο αγώνες, σπριντ και ολυμπιακή απόσταση, προς το παρόν έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν με διαφορά μίας ώρας, ώστε να υπάρχει τερματισμός και των δύο αγώνων στο ίδιο διάστημα. Για την ακρίβεια, η ολυμπιακή απόσταση θα ξεκινήσει τις 9:30 ενώ το σπριντ στις 10:30 (sharp!, όπως αναφέρει πάντα η Marie).

Όσον αφορά τη διαδρομή, η κολύμβηση θα γίνει στην παραλία μπροστά από το Moraitis Club. Η ποδηλασία κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελείται από 4 στροφές επίπεδου προφίλ, αυτές δηλαδή που είδαν όσοι έτρεξαν στο τελευταίο δίαθλο. Δυστυχώς για λόγους ασφαλείας δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδρομή με την ανηφόρα, αφού αυτό απαιτεί ποδηλάτες και στα δύο ρεύματα και είναι επικίνδυνο. Το τρέξιμο, όπως συνήθως θα περνάει μέσα από το δασάκι του Σχινιά, και πιθανόν να αποτελείται από δύο πεντάρες στροφές.

Η συμμετοχή αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη, αφού για πρώτη φορά θα δούμε ένα από τους πολύ αγαπημένους αγώνες των ερασιτεχνών/χομπιστών να γίνεται παράλληλα με επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να παροτρύνουμε όσους έχουν ήδη δοκιμάσει την απόσταση σπριντ, να επιχειρήσουν την ολυμπιακή απόσταση, αφού εκεί θα νιώσουν πραγματικά την πρόκληση του τριάθλου, και ο τερματισμός σε αυτή την απόσταση δίνει την πραγματική χαρά του τερματισμού σε έναν αγώνα που απαιτεί αντοχή.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στον αγώνα, θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν συμμετοχή στη διοργάνωση του schiniathlon μέσα από την ιστοσελίδα του αγώνα, στη διεύθυνση www.schiniathlon.gr, όπου σύντομα θα ανοίξει η ενότητα εγγραφής. Αυτό ισχύει και για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, παράλληλα με τη δήλωση του συλλόγου τους που θα παραδοθεί στην ομοσπονδία.

Θυμίζουμε, πως όπως και στο δίαθλο που έγινε, όλοι οι αθλητές πρέπει να έχουν εκδόσει δελτίο σε κάποιο σύλλογο της ομοσπονδίας για να συμμετάσχουν. Επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρεωτική έκδοση δελτίου και αναφέρθηκε ότι κάποιοι δεν συμμετείχαν λόγω αυτής της υποχρέωσης, θα θέλαμε σαν triathlon.gr να πουμε πως αν και το συγκεκριμένο μέτρο είναι λίγο ξένο και σε εμάς (αφού πάντα υπήρχε κατηγορία όπεν), θεωρούμε πως είναι κάτι που πρέπει να γίνεται, εάν θέλουμε το τρίαθλο να πάρει μία πιο οργανωμένη μορφή στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε πως και στο εξωτερικό απαγορεύεται να συμμετάσχεις σε αγώνα εάν δεν έχεις δελτίο σε σωματείο ή ειδική άδεια. Συνεπώς, εάν κάποιοι όντως δεν συμμετείχαν για αυτό τον λόγο, καλό θα είναι να απαλλαγούν από τυχόν προκαταλήψεις ή αμφιβολίες. Η εγγραφή σε ένα σωματείο δεν τους γεννά υποχρεώσεις, ενώ αντίθετα κάνει πιο εύκολο το έργο των διοργανωτών στην παροχή ασφάλειας και πιο οργανωμένης δράσης.

Τέλος, ας προσέξουν όλοι πως η ποιότητα του αγώνα, όπως συμβαίνει σε όλους τους αγώνες αντοχής σε εξωτερικό χώρο, εξαρτάται πάρα πολύ από τη συμμετοχή των εθελοντών, που θα βοηθήσουν στην ασφάλεια και την τροφοδοσία των αθλητών κατά τη διάρκεια των αγώνων. Εάν έχετε φίλους ή συγγενείς που θα ήθελαν να βοηθήσουν στη διεξαγωγή του αγώνα στο Σχινιά, ας επικοινωνήσετε με τη διοργάνωση στο schiniathlon@hotmail.com

Μπρος λοιπόν, ακόμα κάθεστε και διαβάζετε αυτό το άρθρο? Θα έπρεπε ήδη να είστε έξω για προπόνηση, ή τουλάχιστον να κάνετε στατικό ποδήλατο καθώς διαβάζετε!! Το Schiniathlon πλησιάζει!
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News