Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Άρθρα
28 Ιουν 12 ← πίσω

Ελληνική συμμετοχή στο Celtman

Λιόντος Παρασκευάς

Αγαπητοί φίλοι στο Trinews γειά χαρά,

 

Αρχικά να σας συγχαρώ και επίσης να σας ευχαριστήσω για τη δουλειά σας και για όλα όσα μας μαθαίνετε - γνωρίζοντας ότι σ'αυτούς τούς χαλεπούς καιρούς όλα αυτά μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολα. Εύχομαι να συνεχίσετε έτσι.

 

Ο λόγος που σας γράφω είναι για να σας ενημέρωσω για την ολοκλήρωση ενός εκ των 2 πιο δύσκολων Εxtreme Ironman στον κόσμο, με περίπου 150 συμμετοχές, όπου για πρώτη φορά έλαβαν μέρος σε τέτοιου είδους αγώνα 2 Έλληνες οι οποίοι τερμάτισαν κιόλας. Ο Λευτέρης Παρασκευάς και ο Παρασκευάς (Πάρης) Λιόντος. Ο αγώνας έγινε στις 23 Ιουνίου 2012.

 

Το ένα και πρώτο σε δημιουργία extreme triathlon είναι το Νορβηγικό Norseman Extreme Triathlon, το οποίο φαντάζομαι θα γνωρίζεται. Φέτος, με τις ευλογίες και την βοήθεια στην οργάνωση του Norseman, έγινε το CELTMAN! Extreme Triathlon, στη Σκωτία.

Γιατί extreme? Η κολύμβηση έγινε σε θάλασσα με καταμετρημένη θερμοκρασία τήν ημέρα του αγώνα 90 C. Και τα τρία αθλήματα ήταν  μονής διαδρομής, δηλαδή από το σημείο Α στο σημείο Β. Το ποδήλατο δεν είναι  180 χλμ, αλλά 200, γύρω από τά βουνά των Scottish Highlands με πολλές ανηφόρες ενώ το τρέξιμο, είναι ορεινός μαραθώνιος στα βουνά τών Ηighlands. Σημειωτέον, το ποδήλατο έγινε σε κάποια τμήματα υπό καταρρακτώδη βροχή, ενώ αρκετοί βγήκαν από τό κολύμπι με υποθερμία. Τα αποτελέσματα του αγώνα βρίσκονται: http://www.durtyevents.com/uploads/9/4/4/5/9445925/celtman_2012_provisional_results.pdf

 

Σημαντική επιτυχία και για τους δύο Έλληνες, μιας και ο Λευτέρης βγήκε 2ος απ'το νερό (ζήτωωω!!!), ενώ ο Πάρης κατάφερε να τερματίσει παρά την μόνο για λιγότερο από μήνα προετοιμασία του για τέτοιου είδους αγώνα και με δανεικό εξοπλισμό από τόν ίδιο τον διοργανωτή McInnes (όλα αυτά λόγω ξαφνικής συμμετοχής).

 

Ο αγώνας καλύφθηκε από τό BBC.

Το site τού αγώνα είναι το www.cxtri.com/, ενώ το τριαθλητικό μαγαζί του Stuart McInnes που ήταν ο κύριος διοργανωτής του γεγονότος είναι το http://www.thetricentre.com/. Όμορφες φωτογραφίες απ'τον αγώνα μπορείτε να βρείτε:

https://www.facebook.com/Theceltman

http://alliginphotography.co.uk/2012-celtman/

Επίσης, υπάρχουν πανέμορφες φωτογραφίες από τόν αγώνα και τις ελληνικές συμμετοχές πού μπορώ νά σάς στείλω.

Επίσης στο youtube στην διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=5pefp1H4cPA, μπορείται να δείτε το πρώτο βίντεο τού αγώνα πού κυκλοφόρησε. Στις λήψεις των αγωνιζόμενων πριν το κολύμπι φαίνεται ο Λευτέρης σε πρώτο πλάνο με ένα μαύρο δύχτι στο κεφάλι [προστασία από τα Scottish midges! - είδος κουνουπιού], και λίγο αργότερα φαίνεται ο Λιόντος που βγαίνοντας από το νερό όπου τον βοηθά η γυναίκα του (πορτοκαλί μπουφάν).   

 

Παιδιά να είστε καλά. Πήρα την πρωτοβουλία να σας γράψω μιας και πιστεύω πως είναι ωραίο να μοιραζόμαστε αυτές τις εμπειρίες με ανθρώπους που βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και που τις εκτιμούν.

 

Καλή συνέχεια,

Λιόντος Παρασκευάς

 

 

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News