Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
31 Αυγ 21 ← πίσω

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ολοκληρώθηκε το παρατρίαθλο με τριπλή ελληνική εκπροσώπηση στο διοργανωτικό σκέλος

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ολοκληρώθηκε το παρατρίαθλο με τριπλή ελληνική εκπροσώπηση στο διοργανωτικό σκέλος

 

 

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες Tokyo 2020, ξεκίνησαν στις 24 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου, με το Παρατρίαθλο να είναι για δεύτερη φορά παρόν στο παραολυμπιακό πρόγραμμα. Οι αποστάσεις για όλες τις κατηγορίες ήταν sprint, δηλαδή 750μ κολύμπι, 20 χιλιόμετρα ποδήλατο ή χειρήλατο (ανάλογα με την κατηγορία) και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο με αμαξίδια ή χωρίς (ανάλογα ξανά με την κατηγορία).

 
Το παρατρίαθλο για άλλη μια φορά χάρισε πολλές στιγμές συγκίνησης, αγωνιστικότητας, ελπίδας και θεάματος. Μια από τις κορυφαίες στιγμές ήταν ο τερματισμός της κατηγορίας PTWC των γυναικών, όπου η νικήτρια κρίθηκε στα τελευταία εκατοστά του αγώνα, με τον δεύτερο πιο κοντινό τερματισμό στην ιστορία του Ολυμπιακού Τριάθλου, μετά τον τερματισμό των γυναικών στους Ολυπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα Kendall Gretsch τερμάτισε πρώτη με συνολικό χρόνο 1:06:25 και η Αυστραλή Lauren Parker τερμάτισε δεύτερη με συνολικό χρόνο 1:06:26, έχοντας ωστόσο και οι 2 ζωγραφισμένα τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους.

 Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών:

 

 

 

Η ελληνική εκπροσώπηση

Αν και στο διαγωνιστικό σκέλος, η Ελλάδα δεν είχε κάποια εκπροσώπηση, είχε τριπλή εκπροσώπηση στο διοργανωτικό σκέλος. Συγκεκριμένα, ο Θάνος Νικόπουλος, ο Head of Operation της ITU, ήταν ο Technical Delegate των αγώνων. Ωστόσο, δεν ήταν μόνος του στο Tokyo. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε επάξια από άλλους 2 διεθνείς κριτές, της Ερικέττη Μάργαρη και τον Ανδρέα Γαλανό, που ήταν στην ομάδα των Technical Officials που κατάφερε να μας χαρίσει το μοναδικό θέαμα του Παρατριάθλου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Tokyo 2020.Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News