Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
19 Ιουλ 21 ← πίσω

Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ στο IRONMAN από τον Frodeno στο Tri Battle Royale

Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ στο IRONMAN από τον Frodeno στο Tri Battle Royale

 

Την Κυριακή 18 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το Tri Battle, η περιβόητη μάχη μεταξύ 2 εκ των μεγαλύτερων αθλητών της μεγάλης απόστασης, του Γερμανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή και θρύλου του αθλήματος, Jan Frodeno και του Καναδού Lionel Sanders.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες όταν ο Lionel Sanders, προκάλεσε μέσω των social media πως θα πλήρωνε τα έξοδα του Jan Frodeno για να συμμετάσχει στον επόμενο αγώνα Ironman που θα συμμετείχε ο ίδιος, μόνο και μόνο για να βρεθούν μαζί στον ίδιο αγώνα. Ο Frodeno απάντησε πως δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα αλλά με μεγάλη του χαρά να αγωνιστεί με τον Sanders για να δουν τελικά ποιος είναι ο γρηγορότερος εκ των 2. Και κάπως έτσι μπήκε η ιδέα για το Tri Battle Royale, έναν αγώνα head-to-head μεταξύ των μεγάλων αυτών τριαθλητών. Οι χορηγοί για το μεγάλο αυτό show για τη μεγάλη απόσταση του τρίαθλου, βρέθηκαν εύκολα και η ημερομηνία κανονίστηκε για τις 18 Ιουλίου στο Allgau της Γερμανίας, μια πόλη στις γερμανικές Άλπεις.

Και έτσι έφτασε η μεγάλη ημέρα του αγώνα. Οι διαδρομές αν και με κάποια υψομετρικά ήταν ειδικά διαμορφωμένες ώστε να είναι απάνεμες και ιδιαίτερα γρήγορες, έτσι ώστε και οι 2 τους να έχουν την ευκαιρία για νέα ατομικά ρεκόρ και με στόχο πάντα ένα νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ. Οι σταθμοί τροφοδοσίας δεν ήταν στατικοί, αλλά οι προμήθειες στους αθλητές δίνονταν εν κινήσει από τα οχήματα συνοδείας σε συγκεκριμένα όμως χιλιόμετρα.

Σε αυτήν τη μάχη των τιτάνων, νικητής εν τέλει αναδείχθηκε ο Jan Frodeno, με νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ, ολοκληρώνοντας τα 3,8χλμ κολύμπι, τα 180χλμ ποδήλατο και τον μαραθώνιο (42,2χλμ τρέξιμο) σε 7:27:53. Ο Frodeno ολοκλήρωσε το κολυμβητικό σκέλος σε 45;58 και κάνοντας μια από τις πιο αργές  αλλαγές στην καριέρα του ανέβηκε στο ποδήλατο. Εκεί κάνοντας τον εκπληκτικό χρόνο 3:55:22 κατάφερε να κάνει το μεγάλο αποφασιστικό βήμα προς την πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Ρεκόρ, κάτι το οποίο και κατάφερε τρέχοντας τον μαραθώνιο σε 2:44:21 και να τερματίσει σε 7:27:53.

Ο Lionel Sanders πραγματοποίησε κι αυτός έναν εκπληκτικό αγώνα, κάνοντας κι αυτός ατομικό ρεκόρ ολοκληρώνοντας την απόσταση σε συνολικό χρόνο 7:43:22, με τους επιμέρους χρόνους να είναι 50:58 το κολύμπι, 4:00:26 το ποδήλατο και 2:50:31 τον μαραθώνιο.


Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρο τον αγώνα των 2 αθλητών:

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τις καλύτερες φωτογραφίες της ημέρας:


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News