Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
01 Δεκ 20 ← πίσω

Απολογισμός Δράσης Weswim : 10Km κολύμπι για “Παραλίες Καθαρές, Χωρίς Αποτσίγαρα”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απολογισμός Δράσης Weswim : 10Km κολύμπι για “Παραλίες Καθαρές, Χωρίς Αποτσίγαρα”.

 
Το Σαββατοκύριακο 28&29 Νοεμβρίου,  στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, το Weswim πραγματοποίησε μια πρωτότυπη Πανευρωπαϊκή δράση.

Παρακίνησε εκατοντάδες κολυμβητές σε όλη την Ελλάδα να κολυμπήσουν  10km (η μικρότερη συμβολική απόσταση) στις Ελληνικές θάλασσες,  καθαρίζοντας στον τερματισμό Αποτσίγαρα από τις ακτές. Οι ομάδες των κολυμβητών αποτελούνταν από 3 συμμετέχοντες στον Δήμο διαμονής τους , τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία Covid-19 (Χρήση μάσκας , γαντιών και τήρηση αποστάσεων).

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.!

Στη δράση συμμετείχαν περισσότεροι από 200 γενναίοι κολυμβητές και κολυμβήτριες  σε όλη την Ελλάδα αψηφώντας την κρύα θάλασσα , παίρνοντας με αυτό το συμβολικό μαραθώνιο κολύμπι γενναία θέση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Χιλιάδες Αποτσίγαρα από τις παραλίες τερματισμού σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κομοτηνή, Βοιωτία, Λαμία, Κύθνο, Κρήτη κ.α πόλεις και παράκτιες περιοχές , μαζεύτηκαν μετά το κολύμπι από τους αθλητές ανοιχτής θάλασσας αλλά και τους φίλους της χειμερινής Κολύμβησης.

Για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση στη πρόληψη των αποβλήτων, παράλληλα έτρεξε και Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας με την συμμετοχή των κολυμβητών της πρωτότυπης  δράσης Weswim . Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν την εικόνα της δράσης τους στο Facebook ή στο Instagram χρησιμοποιώντας το hashtag #EWWRPhotoContest, μαζί με μια σύντομη εξήγηση. Η φωτογραφία ππου θα κερδίσει θα γίνει η νέα εικόνα εξωφύλλου στον ιστότοπο της EWWR.

 

Ευχαριστούμε όλους τους Κολυμβητές & Κολυμβήτριες για την ενεργή συμμετοχή τους, δείχνοντας τον “πράσινο” δρόμο σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες .

Την δράση στήριξε ενεργά ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, αρωγός όλων των δράσεων μας για το περιβάλλον την χρονιά 2020..


 

 Δείτε το ρεπορτάζ του ANT1:

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News