Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
28 Νοέ 20 ← πίσω

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων/10km Weswim Marathon clean Action

Μια όμορφη κολυμβητική δράση του Weswim, ειδικά σε μια περὀδο που ἐχουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για άθληση σε ασφαλές περιβάλλον και με παράλληλο μήνυμα καθαρισμού των ακτών μας.


Στα πλαίσια του καλέσματος του ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) για διοργάνωση δράσεων στην Ευρωπαική Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR),  το Weswim προτρέπει σε συμμετοχή των κολυμβητών  στις 28&29/11, σε  έναν πρωτότυπο Χειμερινό Κολυμβητικό Μαραθώνιο 10km στην Αττική αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα , με παράλληλη δράση καθαρισμού αποτσίγαρων από τις ακτές.

Η συνιστώμενη συμμετοχή αφορά ομάδες μέχρι 3 ατόμα κολυμβητών δικής τους σύστασης και τροφοδοσίας και αποκλειστικά στον δήμο του εκάστοτε κολυμβητή, σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές και τα  μέτρα για τον περιορισμό του Covid-19.

Το κολύμπι μέχρι 3 άτομα στην ανοιχτή θάλασσα επιτρέπεται και συνίσταται στους κολυμβητές να είναι παράκτιο και μόνο μέσα από τις σημαδούρες των πλαζ των σχετικών Δήμων , κάνοντας παράλληλα χρήση ατομικής σημαδούρας για παραπάνω ασφάλεια. Συμβολικά μπορούν να κολυμπήσουν και μικρότερη απόσταση, αρκεί να μαζέψουν αποτσίγαρα από τις ακτές.Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία, αρκετές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν και άλλες προσαρμόστηκαν σε συμμετοχή μέσω διαδικτύου. Το διάστημα μεταξύ 21-29 Νοεμβρίου 2020 θα διεξαχθούν πανελλαδικά 29 δράσεις για τη πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων.

Το Weswim συμμετέχει λοιπόν με τη δική του "δροσερή" ιδέα , μέσα στην καρδιά του Χειμώνα.

Ο κατάλογος με τα στοιχεία της αρχικά κατοχυρωμένης δράσης βρίσκεται εδώ:
 

https://ewwr.eu/actions/waste-reduction-and-recycling-festival/

Αμέσως μετά την συμμετοχή σας στην δράση , στείλτε στο Info@weswim την διαδρομή 10km από το ρολόϊ σας,  φωτογραφικό υλικό απο το κολύμπι και τα αποτσίγαρα που θα μαζέψετε και κερδίστε ένα συλλεκτικό Weswim/EOAN κολυμβητικό σκουφάκι. (Σκουφάκι δικαιούνται όλοι όσοι μαζέψουν αποτσίγαρα και στείλουν την σχετική φώτο ,ανεξάρτητα αν θα κολυμπήσουν)Για την  προβολή της δράσης σας στα δικά σας κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιήστε τα δύο επίσημα hashtags της EWWR: #EWWR2020,  #invisiblewaste και #weswimgreece.

Για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση στη πρόληψη των αποβλήτων, από 21 έως 29 Νοεμβρίου τρέχει και Ευρωπαΐκός διαγωνισμός φωτογραφίας. Για να συμμετάσχετε, μοιραστείτε μια εικόνα της δράσης σας στο Facebook ή στο Instagram χρησιμοποιώντας το hashtag #EWWRPhotoContest, μαζί με μια σύντομη εξήγηση. Η φωτογραφία που θα κερδίσει θα γίνει η νέα εικόνα εξωφύλλου στον ιστότοπο της EWWR.Καλή επιτυχία σε όλους !!!

Με εκτίμηση,

μφχ

Πέτρος Παρθένης / WeswimGreece

M : +30 6976788874
W :  www.weswim.gr


Όροι συμμετοχής για διοργανωτές δράσεων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2020)

Με την καταχώρηση μιας δράσης στην EWWR, οι διοργανωτές συμφωνούν ότι έχουν διαβάσει και κατανοήσει τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Διοργανωτές δράσεων

Οδιοργανωτής που υποβάλλει πρόταση για δράση στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων (EWWR) πρέπει να εμπίπτει σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

•Δημόσια διοίκηση και οργανισμοί

•ΜΚΟ και φορείς δημοσίου ενδιαφέροντος

•Επιχειρήσεις / Βιομηχανία

•Εκπαιδευτικά ιδρύματα

•Πολίτες


Ημερομηνίες των δράσεων

Ηδράση πρέπει να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της EWWR 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21 και 29 Νοεμβρίου 2020.*

*Δραστηριότητες σχετικές με την EWWR που πραγματοποιήθηκαν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους μπορούν επίσης να εγγραφούν με την προϋπόθεση να οργανωθεί μια δράση παρουσίασής τους κατά τη διάρκεια της EWWR.

Δεσμεύσεις του διοργανωτή δράσης:

•Οι δράσεις EWWR θα αναληφθούν από Διοργανωτές Δράσης με σαφώς προσδιορισμένη ταυτότητα.

•Οι δράσεις πρέπει να επικυρώνονται επισήμως από τον εγχώριο συντονιστή της EWWR. Για την Ελλάδα, συντονιστής είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης – ΕΟΑΝ (www.eoan.gr).

•Η επικυρωμένη δράση θα είναι νομότυπη και θα έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις από τους τοπικούς φορείς για τη διεξαγωγή της.

•Η δράση δεν θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση πολιτικού ή θρησκευτικού σκοπού και δεν θα παραβιάζει τα χρηστά ήθη.

•Η δράση θα είναι μη κερδοσκοπική και η συμμετοχή των πολιτών θα είναι δωρεάν.

•Σε καμία περίπτωση η δράση δεν θα επικεντρώνεται σε προϊόν ή εμπορικό σήμα.

•Το λογότυπο της EWWR θα χρησιμοποιηθεί μόνο στο πλαίσιο της επικυρωμένης δράσης.

•Εφόσον το επιθυμούν, οι επικυρωμένες δράσεις θα συμπεριληφθούν στη διαδικασία για επιλογή τους ως υποψήφιες για τα απονεμόμενα βραβεία της EWWR.

Περιεχόμενο δράσεων της EWWR

Ηδιαχείριση των αποβλήτων στην Ευρώπη επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από μια σειρά ευρωπαϊκών κανονισμών, που βασίζονται σε μια ιεραρχία διαχείρισης αποβλήτων η οποία δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη κατά πρώτο λόγο (το καλύτερο απόβλητο είναι αυτό που δεν παράχθηκε ποτέ). Σύμφωνα με αυτήν την ιεραρχία, η EWWR δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα υψηλότερα επίπεδα της ιεραρχίας στη διαχείριση των αποβλήτων.

Μια δράση στην EWWR πρέπει να επικεντρώνεται σε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα θέματα:

1.Αυστηρή αποφυγή και μείωση των αποβλήτων στην πηγή: ενέργειες που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον επείγοντα περιορισμό της ποσότητας των αποβλήτων που παράγουμε. Η δράση θα παρέχει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αποφυγής ή μείωσης των αποβλήτων στην πηγή (π.χ. επιλέγουμε προϊόντα που έχουν μικρή ή καθόλου συσκευασία, εκείνα που φέρουν οικολογικό σήμα, επιλογή άυλων δώρων, κλπ).

2.Επαναχρησιμοποίηση και προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση: ενέργειες που επιδιώκουν να υπενθυμίσουν στο κοινό ότι τα προϊόντα μπορούν να έχουν δεύτερη ζωή, ενέργειες που προωθούν την καθυστέρηση της αγοράς ενός νέου προϊόντος επιλέγοντας την επισκευή, να ενθαρρύνουν τη δωρεά προϊόντων που δεν χρειάζονται πλέον, ενέργειες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του καταναλωτή επιλέγοντας επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα, κλπ.

3.Διαλογή και ανακύκλωση αποβλήτων: ενέργειες που στοχεύουν στην ενθάρρυνση των πολιτών στη διαλογή των αποβλήτων φέρνοντάς τα στο κατάλληλο συλλέκτη, οργανώνοντας επισκέψεις ενημέρωσης σε εγκαταστάσεις διαλογής και ανακύκλωσης, κλπ.

4.Δράσεις καθαρισμού: δράσεις που επιδιώκουν να προσελκύσουν την προσοχή των ανθρώπων και των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ποσότητα των απορριμμάτων που απορρίπτονται στη φύση και τη συλλογή αποβλήτων που απορρίπτονται παράνομα σε δάση, σε παραλίες, σε όχθες ποταμών, κλπ.

Κάθε Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων έχει τη δική της θεματική ενότητα. Για το 2020 είναι τα "Αθέατα Απόβλητα" και αναφέρεται στα απόβλημα που δημιουργούνται κατά τη παραγωγή ενός προϊόντος τα οποία ο καταναλωτής δεν βλέπει ποτέ.

Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε προτεινόμενη δράση εστιάζει εξ ολοκλήρου σε ένα θέμα διαφορετικό από αυτά που αναφέρονται παραπάνω θα απορριφθεί. Για παράδειγμα, θα απορριφθούν δράσεις που βασίζονται σε αποτέφρωση ή άλλη επεξεργασία με "σπατάλη ενέργειας". Τα γενικά ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση αποβλήτων μπορούν να αντιμετωπιστούν ως μέρος μιας δράσης της EWWR, αλλά πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή στην προτεραιότητα της πρόληψης.

Ασφάλεια δεδομένων

Με την εγγραφή μιας δράσης στην ewwr.eu, ο διοργανωτής της δράσης συμφωνεί να δημοσιοποιεί πληροφορίες σχετικά με τη δράση, όπως ζητούνται στη φόρμα εγγραφής.

Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν το όνομα του οργανισμού που εκπροσωπεί, τον ιστότοπό του, τη διεύθυνση, τα προαιρετικά στοιχεία επικοινωνίας, την περιγραφή της δράσης, την ημερομηνία διεξαγωγής και το θέμα που καλύπτει.

Είναι σημαντικό να παρέχετε δημόσια τα στοιχεία επικοινωνίας έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας όταν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση σας.

Οι πληροφορίες που δίνονται δεν θα χρησιμοποιηθούν ούτε θα κοινοποιηθούν σε τρίτους για εμπορικούς σκοπούς.

Φωτογραφίες και βίντεο

Συμφωνείτε ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζεστε με τον Συντονιστή των δράσεων ή και με τη γραμματεία της EWWR, ενδέχεται να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα Flickr ή στο κανάλι Youtube και να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της EWWR. Δεν θα χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς.

Εάν δεν επιθυμείτε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες ή τα βίντεό σας, αναφέρετέ το κατά την αποστολή του υλικού.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News