Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
28 Οκτ 20 ← πίσω

Ο Αυγενάκης κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο ελληνικός αθλητισμός είναι παράνομος!

Τραγελαφικές καταστάσεις ζούμε στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα, ανακοίνωσε πως λίγο πολύ, όλη η δραστηριότητα των φορέων του ελληνικού αθλητισμού είναι παράνομη, σύμφωνα βασικά με τον αθλητικό νόμο που ο ίδιος εμπνεύστηκε και εφαρμόζει και τους ελέγχους που ο ίδιος και οι υπηρεσίες που διοικεί κάνουν, με τα δικά τους κριτήρια πάντα βεβαίως βεβαίως.

Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε αυτός και οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τους τελευταίους μήνες τα δημοσιοποίησε και στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Γ.Γ.Α. και μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΕΓΑΣ στα παραπάνω δηλώνοντας κατηγορηματικά πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού ψεύδεται με τον χαρακτηριστικό τίτλο στο δελτίο τύπου:
«Απαράδεκτη επίθεση Αυγενάκη στα σωματεία της Χώρας. O Υφυπουργός ανακοινώνει ότι η ΓΓΑ δεν μπορεί να υπηρετήσει το Νόμο»
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ εδώ


Αν για κάποιους όλη αυτή η κατάσταση φαίνεται "ευτυχής" για την εξυγίανση και αναδόμηση του ελληνικού αθλητισμού, τότε είτε έχουν δικά τους συμφέροντα να εξυπηρετήσουν, είτε έχουν παλιά προσωπικά απωθημένα με παράγοντες σωματείων και ομοσπονδιών, είτε απλά δεν έχουν καμιά σχέση και γνώση του ελληνικού σωματειακού αθλητισμού. Δεν εξηγείται αλλιώς, όπως δεν εξηγείται και γιατί η πολιτική που ασκείται αυτή τη στιγμή στον αθλητισμό εστιάζει μόνο στον έλεγχο της διοίκησης του και όχι στην προστασία και ανάπτυξη του πραγματικού αθλητισμού. Ο Αυγενάκης εμπνεύστηκε και θέλει να εφαρμόσει ένα νομοσχέδιο για την ανανέωση των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών, αλλά ποιος νέος θα ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες μιας διοικητικής θέσης και αυτόματα να στοχοποιήσει τον εαυτό του με όλα τα αρνητικά που ήδη έχει καλλιεργήσει ο Υφυπουργός στην κοινή γνώμη με αποκορύφωμα την προχτεσινή του συνέντευξη τύπου;

O Υφυπουργός αθλητισμού από την αρχή σχεδόν της θητείας του προσβάλει στο σύνολο της σχεδόν την ηγεσία των ερασιτεχνικών αθλητικών ομοσπονδιών, απαξιώνοντας το έργο τους και προσβάλλοντας το στα μάτια των φιλάθλων. Εν τέλει δεν προκύπτει και δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στον πραγματικό αθλητισμό και αξιολόγηση στο έργο των σωματείων. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στην προσπάθεια των αθλητών για τους οποίους υποτίθεται κόπτεται (διαβάστε χαρακτηριστικά και την ανακοίνωση πρωταθλητών του στίβου εδώ http://www.runningnews.gr/item.php?id=46870) . Όλοι αυτοί οι πρωταθλητές, με διεθνείς διακρίσεις με τους οποίους ο Αυγενάκης αρέσκεται να φωτογραφίζεται όπως άλλωστε και όλοι οι προκάτοχοι του, από αυτό το σύστημα προέκυψαν. Όλοι αυτοί λοιπόν, οι αθλητές, οι προπονητές, οι σύλλογοι τους, είναι παράνομοι;

Δεν είναι κρυφό πως τους τελευταίους μήνες ο Αυγενάκης έχει σηκώσει σημαία "εξυγίανσης" του ελληνικού αθλητισμού, η οποία έχει γίνει πλέον σαφής προσπάθεια ελέγχου των αθλητικών ομοσπονδιών. Όπως φαίνεται, το πολυδιαφημισμένο του νομοσχέδιο καταλήγει πρακτικά σε φιάσκο, αφού οι υπηρεσίες της Γ.Γ.Α αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στον όγκο εργασίας για να παραδώσουν έγκαιρα τους εκλογικούς καταλόγους σωματείων που θα ψηφίσουν στις εκλογές, ενώ τα ίδια τα σωματεία αδυνατούν να διαχειριστούν όλη τη γραφειοκρατεία που τους έχει βάλει ο Υφυπουργός για να περάσουν όλα τα απαραίτητα "τεστ" και να χαρακτηριστούν "νόμιμα" ώστε να πάρουν και δικαίωμα ψήφου.

Άλλωστε παρότι κατάφερε με το νομοθέτημα του να αποκλείσει από τις διοικήσεις των ομοσπονδιών όλους τους παλιούς παράγοντες, ο Αυγενάκης και πάλι δεν θα μπορούσε να ελέγξει τις ψήφους των σωματείων, που πιθανότητα δεν θα κατέληγαν στους εκλεκτούς υποψήφιους του. Είναι προφανές πως το μόνο συμπέρασμα και αφήγημα που βολεύει τον Υφυπουργό και τους χειροκροτητές του είναι πως το οικοδόμημα του ελληνικού αθλητισμού είναι παράνομο και μάλλον βολεύει καλύτερα να κατεδαφιστεί κιόλας.

Έτσι, με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται τελικά να οδηγηθούμε σε λύση σοβιετικού τύπου με ορισμό διοικήσεων στις ομοσπονδίες από πρωτοδικεία για να αποφευχθεί και η δημοκρατική εκλογική οδός. Ένα παλιό ρητό λέει "Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο τότε θα ήταν παράνομες" . Μήπως τελικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού φοβάται τόσο πολύ αυτές τις εκλογές των ομοσπονδιών που κάνει τα πάντα ώστε να τις ανακηρύξει παράνομες; Για να δούμε αν θα καταφέρει να γίνει ο πρώτος Υπουργός της μεταπολίτευσης που θα ανακηρύξει παράνομες τις εκλογές του τομέα ευθύνης του...

Ακόμα πάντως και χωρίς την ακραία αυτή λύση, ο περιορισμός του εκλογικού σώματος των ομοσπονδιών σε λίγα και εκλεκτά σωματεία, τα οποία μάλιστα θα έχουν ουσιαστικά την έγκριση της Γ.Γ.Α και του ίδιο του Υφυπουργού αθλητισμού καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικότητας και αυτοδιοίκητου στον αθλητισμό.

Παράλληλα φυσικά, ο Αυγενάκης κωφεύει στις καταγγελίες εναντίον του για διαπλοκή και έμμεσο χρηματισμό των ευνοούμενων του (περισσότερα εδώ http://www.runningnews.gr/item.php?id=46827) , για τη στήριξη του σε παράνομους αγώνες (περισσότερα εδώ http://www.runningnews.gr/item.php?id=46465 , αλλά και για την καταδίωξη ανθρώπων του αθλητισμού κάτι για το οποίο τον έχουν κατηγορήσει πολλοί (διαβάστε εδώ http://www.runningnews.gr/item.php?id=46902 ένα τελευταίο παράδειγμα)
Ο Αυγενάκης που παριστάνει τον Υφυπουργό της νομιμότητας και της εξυγίανσης το έχει πολύ εύκολο να κουνάει το δάκτυλο σε όλους τους άλλους, αλλά δεν δίνει καμιά απάντηση για τις δικές του ατασθαλίες. Και γιατί να το κάνει άλλωστε, κυβέρνηση είναι ότι θέλει κάνει.


Με αυτά και με αυτά προφανώς οδεύουμε σε ένα σενάριο του τύπου "η εγχείριση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε". Απόλυτη διάλυση του αθλητισμού που ξέρουμε και επανεκκίνηση από το μηδέν, χωρίς ωστόσο κάνεις να υπολογίζει τη ζημιά για τους αθλητές , τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες. Έχουμε να ζήσουμε πολλές μεγάλες αθλητικές στιγμές τους επόμενους μήνες. Η ΓΓΑ είναι αποφασισμένη να "ζήσει αθλητικά" στη γραφειοκρατεία, στις ανακοινώσεις και στα δικαστήρια. Για την προστασία και την ανάπτυξη του πραγματικού αθλητισμού ούτε λόγος βέβαια...Πηγή: www.runningnews.gr 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Half Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News