Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
18 Οκτ 20 ← πίσω

Το κουβάρι «ξετυλίγεται». Διαπλοκή Αυγενάκη

Κίνημα Αλλαγής

Με συνεχείς ανακοινώσεις, επί ένα χρόνο, ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας ακόμη και την απομάκρυνση του από την Κυβέρνηση.

Μετά τις συνεχείς αιφνιδιαστικές και αποσπασματικές διατάξεις, που έφερνε σε άσχετα νομοσχέδια και ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, με την έγκριση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεπέρασε κάθε όριο με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την έγκριτη αθλητική εφημερίδα Sportime.


Στόχος η άλωση, η κομματική χειραγώγηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών και η προβολή του.


Χρηματοδοτεί με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, μέσω της ΕΡΤ, ιστοσελίδα ασήμαντης εμβέλειας με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η οποία τον προβάλει με προκλητικό τρόπο.


Στέλεχος της χρηματοδοτούμενης από την ΕΡΤ ιστοσελίδας εμπλέκεται  στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ. 


Το «ποτήρι ξεχείλισε», δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε τη διαπλοκή.


Δεν έχουν ανάγκη οι μεγάλοι αθλητές μας με τα λεφτά του Ελληνικού λαού να προβληθούν, με πρόφαση την προβολή της Ολυμπιακής Ομάδας για οικονομικό όφελος ασήμαντης ιστοσελίδας.


Οι νίκες τους προβάλλουν την πατρίδα μας και ανήκουν σε αυτούς.


Ας δώσει τα χρήματα στους αθλητές η ΕΡΤ, για την Ολυμπιακή Προετοιμασία τους, αντί να τα «σπρώχνει» στη νοσηρή  προσωπική  προβολή του Λευτέρη Αυγενάκη.


Όπως δηλώνει παντού ο Λευτέρης Αυγενάκης εκτελεί εντολές του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ας πάρει θέση ο Πρωθυπουργός εάν συμφωνεί με τα λεγόμενα του και τις πράξεις του ή ας τον αποπέμψει από την Κυβέρνηση.


Ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Στέλιο Πέτσα υπέβαλε χθες ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.


----

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

   Βασίλης Κεγκέρογλου

 Βουλευτής Ν. Ηρακλείου

 

                                                                       ΕΡΩΤΗΣΗ και Α.Κ.Ε


Προς: 
Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης,                          κ. Σ. Πέτσα


                                   

ΘΕΜΑ: «Η Κυβέρνηση συνδυάζει το τερπνό με το κακώς εννοούμενο ωφέλιμο».

 


 

Στις 13/10/20, σε δημοσίευμα της Αθλητικής Εφημερίδας Sportime αλλά και σε ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσής της στις 14/10/20, γίνεται αναφορά για ύποπτες συναλλαγές με τη συμμετοχή και συνεισφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης, στο πλαίσιο, όπως αναφέρεται, της προσπάθειας επηρεασμού του αποτελέσματος των επερχόμενων εκλογών στο ΣΕΓΑΣ, προς όφελος της παράταξης «Αναγέννηση» της οποίας ηγείται  Βουλευτής της Ν.Δ.


Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Προγράμματος και Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ, ανέθεσε σε εταιρεία την εκτέλεση εξωτερικής παραγωγής 85 εκπομπών με θέμα την παρουσίαση της προετοιμασίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, συνολικού ύψους 484.500 ευρώ (5.700 ευρώ ανά εκπομπή).


Η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε η παραγωγή είναι ιδίων συμφερόντων με το site που στηρίζει την παράταξη «Αναγέννηση»  στην προσπάθεια κομματικής άλωσης του ΣΕΓΑΣ από τη Ν.Δ. Ως διαχειριστής μάλιστα του site, που προπαγανδίζει συστηματικά υπέρ της νίκης της παράταξης του κ. Οικονόμου,  εμφανίζεται συγγενικό πρόσωπο υποψηφίου με το συνδυασμό της παράταξης του κ. Οικονόμου.


             Αν το δημοσίευμα ισχύει, έστω κατ’ ελάχιστον, είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου για τις Αρχαιρεσίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών, έχει στόχο την χειραγώγηση των εκλογικών διαδικασιών των Ομοσπονδιών ως συνέχεια μάλιστα των συγκεκριμένων διατάξεων, πονηρών προθέσεων και  σκοπιμότητας,  που νομοθετήσατε πρόσφατα. Αυτό που αποκαλύπτεται σήμερα, αφορά το συνδυασμό ενεργειών και δυστυχώς την εμπλοκή της Δημόσιας Τηλεόρασης η οποία προσπαθεί να συνδυάσει το τερπνό με το κακώς εννοούμενο ωφέλιμο.


Ερωτάται
 ο κ. Υπουργός:

•  Με ποιες διαδικασίες και ποιους κανόνες συγκεκριμένους, επέλεξε η ΕΡΤ να αναθέσει σε εξωτερική ιδιωτική εταιρεία την παρουσίαση της προετοιμασίας της Ολυμπιακής Ομάδας;

•   Έγινε κάποιος διαγωνισμός για την ανάληψη της παραγωγής; Πότε και πού δημοσιεύτηκε;

•   Κλήθηκε περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων κατά τα ειωθότα ή μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία;

•  Υπήρξε ανάθεση σύμφωνα με την οικονομικότερη προσφορά; Και αν ναι, υπήρξε ενημέρωση προς όλους τους πιθανά ενδιαφερόμενους;

•   Ποιες προδιαγραφές και προϋποθέσεις έπρεπε να πληρούνται;

•   Η συγκεκριμένη εταιρεία τις πληροί;

Παρακαλώ για την ενημέρωση της Βουλής να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.

                                                                                                     

Ο ερωτών Βουλευτής

                                                                                                      Βασίλης Κεγκέρογλου

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Marathon EXPO

Authentic Marathon Swim

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News