Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
02 Σεπ 20 ← πίσω

Αιφνιδιαστικά η Γ.Γ.Α. ακυρώνει ουσιαστικά όλες τις αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίου

Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Με αιφνιδιαστική της ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ουσιαστικά έβαλε τέλος στις αθλητικές διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, μαζί και στους αγώνες δρόμου ... επ'αόριστον!

Η ανακοίνωση βγήκε το απόγευμα της Τρίτης 1η Σεπτεμβρίου σαν "Οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ για περιοχές με ειδικά περιοριστικά μέτρα " , αλλά για τις υπόλοιπες περιοχές και σχετικά με τη Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου, αναφέρεται:
"Στις λοιπές περιοχές καθορίζεται όριο 100 ατόμων στις αγωνιστικές δραστηριότητες (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό)."
Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: http://www.runningnews.gr/item.php?id=46421

Προφανώς είναι κάπως άτοπο να μιλάμε για διοργανώσεις εκτός Σταδίου με λιγότερα από 100 άτομα σύνολο, καθώς ακόμα και ένας μικρός αγώνας δρόμου για παράδειγμα απασχολεί δεκάδες εθελοντές και υγειονομικό προσωπικό για τη ασφαλή διεξαγωγή του. Δυστυχώς η ανακοίνωση είναι καταδικαστική, ακόμα κι αν ένας φορέας θα ήθελε να διεξάγει έναν αγώνα μόνο με επίλεκτους αθλητές, εφόσον βέβαια "εκτός σταδίου" πρέπει κάποιος να κλείσει δρόμος με ασφάλεια κτλ.


Βέβαια από αυτή την ανακοίνωση προκύπτουν πολλά ερωτηματικά όπως επισημάναμε με άρθρο μας νωρίτερα σήμερα (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ http://www.runningnews.gr/item.php?id=46425) και πως τελικά η Γ.Γ.Α. τσουβαλιάζει όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, χωρίς καμιά αιτιολόγηση. Προφανώς οι άνθρωποι έχουν τεχνική άγνοια για τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλήματος που αφορά ξεχωριστά, αν και έχουν ήδη εγκριθεί αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα που εξασφάλιζαν την ασφαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων.

Το πιο αξιοπερίεργο πάντως είναι πως της προηγούμενη εβδομάδα, τόσο η Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. , όσο και ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού , έδιναν διαβεβαιώσεις στους υπεύθυνους των μεγαλύτερων μαζικών διοργανώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πως όσο η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας παραμένει σταθερή, οι διοργανώσεις θα γίνουν κανονικά. Αφού τα καθημερινά κρούσματα παρουσιάζουν πτωτική τάση, τι ακριβώς άλλαξε μέσα σε λίγες μέρες, που θα πρέπει να μας ανησυχεί και οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Επίσης γιατί υπάρχει λογική ασυνέπεια ενδείξεων, λόγων, πράξεων και αποφάσεων;


Πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι διοργανωτές έχουν πάρει όλες τις άδειες από τους αντίστοιχους Δήμους και Περιφέρειες και έχουν την απόλυτη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης για την πραγματοποίηση των αγώνων, όχι μόνο σε θεσμικό επίπεδο, αλλά και σε ανθρωπινό δυναμικό με αστυνομικούς, υγειονομικό προσωπικό, εθελοντές κτλ.


Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα είναι πλέον παντελώς άγνωστο. Ειδικά όσο η ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. έχει ισχύ ... επ' αόριστον, χωρίς να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία στα μέτρα. Ήδη αναμένεται ακύρωση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ενώ στον αέρα βρίσκεται και ο Μαραθώνιος με πιο πιθανή την οριστική ακύρωση του καθώς πλέον κανείς δεν μπορεί να προγραμματίσει με ασφάλεια τίποτα.

Για ότι νεότερο ... μείνετε συνδεδεμένοι...

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Triathlon Hellas

Artemisio Marathon Swim

The Fitness Conference

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News