Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
21 Αυγ 20 ← πίσω

Τιμωρία από την ΕΦΙΠΗΔ στον πρώην Πρόεδρο της ΕΟΜοΠ Τάσο Πανταζίδη

φωτο αρχείου: αντιπροσωπεία της οργανωτικής επιτροπής του πρωταθλήματος οπεν τριάθλου 2018 της ΕΟΜοΠ που έγινε στον Σχοινο Κορινθίας. Στην μέση ο Αναστάσιος Πανταζίδης. Αριστερά και δεξιά ταβερνιάρηδες του Σχοίνου.Σε συνέχεια της εσωτερικής διαμάχης και αλλαγής προεδρείου στην Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ) για την οποία σας είχαμε ενημερώσει από τον περασμένο Οκτώβρη, συνέβησαν διάφορα τραγελαφικά γεγονότα με πρωταγωνιστή τον πρώην Πρόεδρο της Τάσο Πανταζίδη τα οποία κατάληξαν την τιμωρία του από τη Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (ΕΦΙΠΗΔ). Μαζί του τιμωρήθηκε και το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΟΜοΠ Ανδρέας Κωλέττης. Η καταγγελία ΕΦΙΠΗΔ στην έγινε από την νέα διοίκηση της Ε.Ο.Μο.Π.


Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΦΙΠΗΔ, υφίσταται αποδεδειγμένη προσπάθειά τους (με επιστολές τους προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, τις υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τις αθλητικές ομοσπονδίες, τα σωματεία-μέλη της ΕΟΜΟΠ και διοργανωτές αγώνων) να δημιουργήσουν σύγχυση ως προς τα πρόσωπα που διοικούν την ΕΟΜΟΠ, προκαλώντας βλάβη στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΟΜΟΠ και δημιουργώντας την εντύπωση σε τρίτους μη ορθής και συγκροτημένης διοίκησής της.

Η ποινή που επιβλήθηκε στους Αναστάσιο Πανταζίδη και Ανδρέα Κωλέττη, είναι στέρηση της φίλαθλης αθλητικής ιδιότητας για χρονικό διάστημα 16 μηνών, γιατί παραβίασαν υπαιτίως τις αρχές φιλάθλου πνεύματος των αθλητικών παραδόσεων και του ολυμπιακού ιδεώδους.

Άμεση συνέπεια της απόφασης αυτής της ΕΦΙΠΗΔ είναι ότι οι Τάσος Πανταζίδης και Ανδρέας Κωλέττης να μην μπορούν να είναι μέλη αθλητικών σωματείων ή μέλη οργάνων διοίκησης αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών ούτε ειδικοί συνεργάτες αυτών ούτε μπορούν να αναλάβουν με οποιονδήποτε τρόπο ή απόφαση των ανωτέρω φορέων οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή έργο, ιδίως σχετικά με την εκπροσώπηση, διοίκηση ή διαχείριση των φορέων.

Να επισημάνουμε εδώ, ότι επί ημερών Τάσου Πανταζίδη στην Προεδρεία της ΕΟΜοΠ έγινε μανιώδης προσπάθεια να απαγορευτούν οι διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.). Δυστυχώς σε αυτούς τους ανθρώπους ουσιαστικά η ΓΓΑ παρέδωσε το Τρίαθλο μετά την αφαίρεση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από την Ε.Ο.ΤΡΙ. και από αυτούς περίμεναν κάποιοι καλοθελητές ότι θα αναπτυχθεί το άθλημα.

Η τιμωρία των δυο πρώην παραγόντων της Ε.Ο.Μο.Π. βεβαίως δεν λύνει το πρόβλημα του Τριάθλου που παραμένει εγκλωβισμένο στην Ε.Ο.Μο.Π. χωρίς προοπτικές ανάπτυξης. Τουλάχιστον όμως είναι μια ηθική δικαίωση για τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες της Ε.Ο.ΤΡΙ. που δεν υπέκυψαν στις απαιτήσεις και ορέξεις των πρώην παραγόντων της Ε.Ο.Μο.Π. και δεν παρέδωσαν αμαχητί το άθλημα κάτω παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν και τα ανελέητο κυνηγητό που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News