Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
23 Ιουλ 20 ← πίσω

Ματαίωση των φετινών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Ironman και Ironman 70.3

Ματαίωση των φετινών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Ironman και Ironman 70.3

 

 

Η Ironman ανακοίνωσε την Τρίτη, 21 Ιουλίου, πως το αναπρογραμματισμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman πλέον ακυρώνονται λόγω της κρίσης του COVID-19.

 

«Με βαριά καρδιά πήραμε την απόφαση να ακυρώσουμε τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ironman και Ironman 70.3 για το 2020. Παρόλο που είχαμε την ελπίδα πως θα μπορούσαμε να υποδεχτούμε τους αθλητές μας, τις οικογένειές τους και τους θεατές σε αυτά τα events νωρίς το 2021, ο συνεχής αντίκτυπος της πανδημίας το κάνει αυτό αδύνατο», λέει ο CEO της Ironman Andrew Messick στη δήλωσή του.

 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που δε θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman εδώ και 43 χρόνια που πραγματοποιείται και η πρώτη φορά για το Ironman 70.3 από το 2006 που ξεκίνησε

 

Ο Messick σημειώνει πως παρόλο που ακόμα έχουμε Ιούλιο και τα events είχαν επαναπρογραμματιστεί για τις αρχές του 2021, ήταν σημαντικό να πάρουν αυτήν την απόφαση τώρα ώστε να δοθεί στους αθλητές και τους χορηγούς χρόνος να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους.

 

Η Ironman είχε ανακοινώσει πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman που μεταφέρθηκε από τον Οκτώβριο στις 6 Φεβρουαρίου 2021 και έτσι θα πραγματοποιούνταν 2 παγκόσμια πρωταθλήματα το 2021, ενώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman 70.3 θα πραγματοποιούνταν κι αυτό στις αρχές του 2021. Τώρα θα πραγματοποιηθούν για το 2021 στις 9 Οκτωβρίου και στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο St. George της Utah αντίστοιχα.

 

Οι αθλητές που είχαν ήδη προκριθεί θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2021 ή του 2022, σύμφωνα με την Ironman. Οι αθλητές που έχουν κερδίσει slots για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 70.3 μέσω των virtuals αγώνων Ironman θα τους δοθούν slots για το Πρωτάθλημα του 2021 στο St. George.

 

Στη Χαβάη όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν σε κάποιο από τα νησιά μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα. Ο Δήμαρχος της Kona Harry Kim τον προηγούμενο μήνα, είπε πως ήλπιζε πως το Ironman θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο, αλλά θα ήταν δύσκολο να προβλέψει το πως θα ήταν η κατάσταση της πανδημίας στην χώρα αλλά και παγκοσμίως. «Δυστυχώς, μπορούμε μόνο να ελέγξουμε την πολιτεία και το νησί μας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα συμβεί από τώρα μέχρι τότε από τα μέρη από τα οποία θα έρθει ο κόσμος. Η επιτυχία για το event τον Φεβρουάριο θα εξαρτηθεί από τον υπόλοιπο κόσμο», είχε δηλώσει τότε.

 

 

«Είναι απογοητευτικό να μην μπορούμε να παρέχουμε στην κοινότητά μας την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman για πρώτη φορά στην 43χρονη ιστορία του,» είπε ο Messick. «Θα τα καταφέρουμε, ωστόσο, και ανυπομονούμε για την ημέρα που θα συγκεντρώσουμε και πάλι τους καλύτερους επαγγελματίες και age groupers τριαθλητές στον κόσμο και να στέψουμε νέους Παγκόσμιους Πρωταθλητές.»

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Half Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News