Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Άρθρα
29 Ιουν 20 ← πίσω

Ο Chris Nikic θέλει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος με Σύνδρομο Down που θα ολοκληρώσει Ironman

Επιμέλεια: Άγγελος Μαυρογιάννης

Ένας αθλητής των Special Olympics, ο Chris Nikic, θέλει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος με σύνδρομο down που θα ολοκληρώσει Ironman

 

 

Ένας 20χρονος αθλητής των Special Olympics, ο Chris Nikic από τις Η.Π.Α. προπονείται καθημερινά στη Florida με μοναδικό σκοπό του να γίνει ο πρώτος αθλητής με σύνδρομο down που θα ολοκληρώσει ένα Ironman. Συγκεκριμένα, ο Chris σκοπεύει να συμμετάσχει τον Νοέμβριο στο Ironman του Panama City Beach. Ο προπονητής του Dan Grieb, καθώς και ο πατέρας του, Nik Nikic ευελπιστούν πως μέχρι τότε ο Chris θα είναι 100% έτοιμος και θα καταφέρει να βγάλει εις πέρας τον δύσκολο στόχο του.

 

 

Ο Chris για να καταφέρει να ολοκληρώσει τα 3,8χλμ κολύμπι, τα 180χλμ ποδήλατο και τα 42,2χλμ τρεξίματος με ασφάλεια και αρκετά ευχάριστα για αυτόν, προπονείται καθημερινά 4 με 6 ώρες για τους τελευταίους 2 μήνες, με τον προπονητή του και τον πατέρα του να βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του και να τον ενθαρύνουν.

 

 

Ο Nik Nikic λέει πως ο γιος του, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια στη ζωή του καθώς έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς μόλις στα 5 του και χρησιμοποιούσε στα 3 του walker για να περπατάει, έχει σα βασικό στόχο ζωής να έχει μια «φυσιολογική ζωή» μετά από όταν ολοκληρώσει τον αγώνα του, η οποία περιλαμβάνει «ένα σπίτι, ένα αμάξι και μια σύζυγο.»

 

Ο πατέρας του Chris εξηγεί πως η προπόνηση για το τρίαθλο άλλαξε τον γιό του:

 

«Ο Chris ξεκίνησε να γίνεται σαν εμάς του υπόλοιπους όταν προπονούμαστε. Ξεκίνησε να μαθαίνει πολύ πιο γρήγορα και να παίρνει αποφάσεις, και μετά συνειδητοποιήσαμε, ξέρεις τι; Ας χρησιμοποιήσουμε το Ironman σαν ένα όχημα για να δείξουμε και σε άλλους ανθρώπους σαν αυτόν πως όλα είναι δυνατά. Και το σημαντικότερο, πως μπορούν να ζήσουν μια ανεξάρτητη ζωή. Πως μπορούν να είναι εντάξει όταν εμείς φύγουμε, πως μπορούν να φροντίζουν μόνοι τους τους εαυτούς τους.»

 

 

Ο Chris στοχεύει να δουλέψει σαν public speaker μια μέρα, χρησιμοποιώντας τις ικανότητές του να εμπνέει άλλους ανθρώπους με την φιλοσοφία του για τη ζωή «1% καλύτερος κάθε μέρα».

 

 

 

Δείτε το video από το ρεπορτάζ του Ruptly για τον Chris:

 

Πηγή: Ruptly
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Marathon EXPO

Authentic Marathon Swim

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News