Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
12 Ιουν 20 ← πίσω

«Ζήσε Αθλητικά» με Ντενίζ Δημάκη στο Χαϊδάρι, σε Ηλεία και Χανιά την επόμενη εβδομάδα

ΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Αθήνα, 12 Ιουνίου 2020 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Δυναμική συνέχεια των τηλεπισκέψεων σε σχολεία, από Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, με το πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού 
 
Ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η τηλεπίσκεψη «Ζήσε Αθλητικά» και με την 2η βάρδια λειτουργίας στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο της νέας δράσης του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η ατζέντα του «Ζήσε Αθλητικά» για την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει τέσσερις νέες τηλεπισκέψεις, δύο εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου Ηλείας, μία στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης και μία στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.

Προσαρμοσμένο, λοιπόν, στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές! 


Η νέα πρωτοβουλία του προγράμματος αφορά συζητήσεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας με μαθητές δημοτικών σχολείων, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της γνώριμης για τα σχολεία πλατφόρμας Cisco Webex Meetings
Τη σημερινή τηλεπίσκεψη, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, συνέχεια εκείνης της περασμένης Τρίτης με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, πραγματοποίησε η Ντενίζ Δημάκη, συμμετέχουσα στο αγώνισμα του τριάθλου στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.

Η Ντενίζ Δημάκη εξιστόρησε, στα 130 παιδιά που παρευρίσκονταν σήμερα στο σχολείο, την πολυετή καριέρα της και αναφέρθηκε στον μόχθο που απαιτείται καθώς και στα οφέλη που αποκομίζεις μέσω του Αθλητισμού. Παράλληλα, τόνισε τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και το Αθλητικό Ήθος, ως πρότυπα της καθημερινής ζωής . Οι μικροί μαθητές έθεσαν πληθώρα ερωτήσεων αναφορικά με το τρίαθλο και την εμπειρία από την συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, στοχεύει στο να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού. 

Το «Ζήσε Αθλητικά» στη διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» προσάρμοσε τις δράσεις του διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες, οργάνωσε αιμοδοσίες μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, πραγματοποίησε μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού κ.ά.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Marathon EXPO

Authentic Marathon Swim

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News