Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
13 Απρ 20 ← πίσω

Γρίφος η ατομική άσκηση με ποδήλατο εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας

Πεδίο εντάσεων μεταξύ αστυνομικών και ποδηλατών έγινε η Βουλιαγμένη την Κυριακή 12 Απριλίου.

 

Αιτία ήταν το μπλόκο της ΕΛΑΣ έξω από την Ακτή Βουλιαγμένης επί της παραλιακής λεωφόρου, όπου οι ένστολοι σταμάτησαν ποδηλάτες στην καθιερωμένη τους διαδρομή επί της παραλιακής λεωφόρου, για έλεγχο στο πλαίσιο της απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων λόγων των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού.

 

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ βεβαίωσαν πρόστιμα των 150 ευρώ σε 6-7 ποδηλάτες. Ορισμένοι εξ αυτών με αναρτήσεις τους στα social media υποστήριξαν κατόπιν ότι οι αστυνομικοί δεν ζήτησαν καν να δουν βεβαιώσεις μετακίνησης και ότι επικαλέστηκαν “άνωθεν εντολές”. Οι ποδηλάτες τόνισαν στους αστυνομικούς ότι προπόνηση μισής ώρας με ποδήλατο σημαίνει 15 χιλιόμετρα απόσταση.

 

Ανώτερες πηγές της ΕΛΑΣ είπαν πάντως στο 3vita.gr ότι οι ποδηλάτες στο συγκεκριμένο μπλόκο δεν επέδειξαν βεβαιώσεις μετακίνησης ή SMS και ότι για το λόγο αυτό βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις και όχι επειδή η άσκηση με ποδήλατο απαγορεύεται.

 

Γεγονός παραμένει ότι υπάρχει μια άτυπη οδηγία προς τα αστυνομικά όργανα που ορίζει τα όρια του Δήμου κατοικίας ως την ενδεδειγμένη ακτίνα άσκησης κάθε πολίτη. Η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση για το θέμα όρισε αρκετά αόριστα τις “περιπτώσεις μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας”, όπου σύμφωνα με την ίδια διάταξη το πρόστιμο διπλασιάζεται σε 300 ευρώ. Να σημειωθεί ότι εντός Αττικής υπάρχουν 8 περιφερειακές ενότητες, με τη Γλυφάδα και τη Βούλα π.χ. να αποτελούν δύο χωριστές ενότητες (νότιας και ανατολικής Αττικής αντίστοιχα).

 

Σε κάθε περίπτωση όμως ρητή διατύπωση για τα επιτρεπόμενα όρια εντός των οποίων μπορεί κανείς να κινείται για την ατομική του άσκηση δεν υπάρχει, ενώ ούτε η ποδηλασία έχει εξαιρεθεί ποτέ από τις μορφές άσκησης, όπως έγινε για παράδειγμα με την κολύμβηση.

 

Το ασαφές αυτό πλαίσιο αφήνει ακάλυπτους τους αθλητές και τους φίλους της ποδηλασίας που θεωρούν ότι καλύπτονται νομικά και ξεκινούν τις μεγάλες χιλιομετρικά αποστάσεις τους αλλά εκπλήσσονται δυσάρεστα όταν συναντούν αστυνομικά όργανα.

 

Πηγή: 3vita.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News