Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
27 Σεπ 19 ← πίσω

Μπουμ!!! Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου!

φωτο αρχείου: αντιπροσωπεία της οργανωτικής επιτροπής του πρωταθλήματος οπεν τριάθλου 2018 της ΕΟΜοΠ που έγινε στον Σχοινο ΚορινθίαςΌμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος, τρίαθλο, μοντέρνο πένταθλο, ράγκμπι λίγκ, όλα σε ένα νοικοκυρεμένα .... όχι και τόσο τελικά. Μια ανάρτηση του προέδρου (ή μάλλον του πρώην πλέον προέδρου) της αγαπημένης μας ΕΟΜοΠ έγινε η αφορμή για να μάθουμε ότι τα πράγματα άλλαξαν και ο πρόεδρος δεν είναι πλέον πρόεδρος ... άσχετα αν ο ίδιος λέει πως είναι ακόμα πρόεδρος.


Όπως μας ενημέρωσαν αξιόπιστες πηγές της ίδιας της ΕΟΜοΠ, η πλειοψηφία των μελών της του ΔΣ της ΕΟΜoΠ κατέθεσε μομφή εναντίον του (πρώην) προέδρου Τάσου Πανταζίδη για οικονομικά θέματα με αποτέλεσμα να τον καθαιρέσει από τη θέση του και να γίνει αναδιάρθρωση του ΔΣ. Έτσι με απλές και δημοκρατικές διαδικασίες, ο Πανταζίδης είναι πλέον απλό μέλος, αν και ο ίδιος μέσω της ιστοσελίδα της ΕΟΜοΠ στο διαδίκτυο που χειρίζεται ο ίδιος το διέψευσε και δηλώνει πως παραμένει πρόεδρος, δεν ξέρουμε σε τι πλέον, μάλλον πρόεδρος της ιστοσελίδας και του facebook της ΕΟΜοΠ.

Αυτή η εξέλιξη ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη στα διοικητικά της ΕΟΜοΠ που τα τελευταία χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει χωνευτήρι αθλημάτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ διαφορετικές τάσεις, απόψεις και προτεραιότητες ανάμεσα στα μέλη της.


Με όλα αυτά τα δεδομένα, μάλλον επιβεβαιώνεται και η μη εγκυρότητα των "Πρωταθλημάτων" της ΕΟΜοΠ καθώς όπως ενημερωθήκαμε, αυτά δεν διοργανώθηκαν με απόφαση ΔΣ, ούτε καν τεχνικής επιτροπής, αλλά με ... ιδιωτική πρωτοβουλία και βεβαίως χωρίς κριτές και καμιά επισημότητα. Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της ΕΟΜοΠ ήταν αυτός που είχε ενημερώσει πως ματαιώνονται οι διοργανώσεις.

Να θυμίσουμε εδώ πως ο Πανταζίδης ήταν κομματικό στέλεχος της απελθούσας κυβέρνησης η οποία εδώ και 3,5 χρόνια έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο άθλημα του τριάθλου με την υπάγωγή του στην ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου. Σε αυτά τα πλαίσια μάλιστα, όχι μόνο δεν αρκέστηκε στα οφέλη αυτής της απόφασης για την ομοσπονδία στην οποία προέδρευε, αλλά πρωτοστάτησε μαζί με τον πρώην ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό στον πόλεμο εναντίον της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου με την προσπάθεια ματαίωσης διοργανώσεων τριάθλου, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο σαν Πρόεδρος της ΕΟΜοΠ να καταθέσει μήνυση εναντίον και αθλητών και αθλούμενων που συμμετέχουν σε διοργανώσεις της ΕΟΤΡΙ και εκπροσωπούν τη Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ελπίζουμε η νέα διοίκηση της ΕΟΜοΠ να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη συναίσθηση ευθύνης την λεπτή κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό τρίαθλο και να εργασθεί για να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση με τις αποφάσεις της και η προηγούμενη διοίκηση της ΕΟΜοΠ με τις ενέργειες της.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News