Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
20 Ιουν 19 ← πίσω

Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες «Πάτρα 2019»: Στον αέρα η συμμετοχή της ελληνικής ομάδα στο αγώνισμα του Aquathlon

Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες «Πάτρα 2019»: Στον αέρα η συμμετοχή της ελληνικής ομάδα στο αγώνισμα του Aquathlon

 

 

Βρισκόμαστε μόλις δυο μήνες πριν από την έναρξη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Πάτρα 2019» και όπως φαίνεται ακόμα είναι στον αέρα η συμμετοχή της ελληνική ομάδας στο αγώνισμα του Aquathlon.

 

Τα προβλήματα στο ελληνικό τρίαθλο που έχει δημιουργήσει η Γ.Γ.Α. η οποία με πολιτικές σκοπιμότητες έκανε υπαγωγή του αθλήματος στην Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου μπλοκάρουν για άλλη μια φορά τους Έλληνες αθλητές από μια συμμετοχή σε “Major Games”, όπως είχε γίνει και πέρσι με τους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγκόνα.

 

Τότε παρότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε δηλώσει στους αγώνες τους Έλληνες αθλητές της Ε.Ο.ΤΡΙ. που είχαν το δικαίωμα να αγωνιστούν, η Γ.Γ.Α. δεν δέχτηκε τη συμμετοχή τους και έτσι το άθλημα του τριάθλου έμεινε χωρίς ελληνική εκπροσώπηση. Φέτος, η Ε.Ο.Ε. για τους ανωτέρω λόγους δεν φαίνεται διατεθειμένη να δηλώσει καν ομάδα στο Aquathlon, και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να μην έχουμε ελληνική συμμετοχή σε αγώνες που γίνονται στη χώρα μας.

 

Δυστυχώς τα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αθλητών συνεχίζονται και είναι ξεκάθαρα πλέον ευθύνη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος γνωρίζει καλά την υπόθεση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε πριν από 2,5 χρόνια και την οποία είχε δημιουργήσει ο προκάτοχος του Σταύρος Κοντονής με τον Γ.Γ.Α. Ιούλιο Συναδινό.

 

Ο κ Βασιλειάδης το μόνο που κάνει εδώ και 2,5 χρόνια είναι να δίνει υποσχέσεις τόσον στην ΕΟΤΡΙ όσον και στην πρόεδρο της ITU που είναι και μέλος της ΔΟΕ ότι θα λύσει το θέμα, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει το πολιτικό σθένος να πάρει μια εξώφθαλμα δίκαια απόφαση που θα αποκαταστήσει την κανονικότητα στο άθλημα που ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από την προσωπική πολιτική ατζέντα στελεχων της ΓΓΑ και τρίτων ιδιωτών, με αποτέλεσμα να βλάπτονται οι αθλητές και μόνον αυτοί.

 

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News