Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Άρθρα
12 Ιουν 19 ← πίσω

Πρέπει να κάνω ένα Ironman;

Πρέπει να κάνω ένα Ironman;

 

Coach, είμαι ένας ανταγωνιστικός age-grouper που πάντα έκανε αγώνες sprint και Ολυμπιακής απόσταση, αλλά αισθάνομαι πως θα έπρεπε να ανέβω στην Ironman απόσταση. Πρέπει να κάνω ένα Ironman;

 

Πριν αναρωτηθείς αν πρέπει να κάνεις ένα Ironman ρώτα τον εαυτό σου: «Τι είναι αυτό που με οδηγεί να κάνω ένα Ironman;». Αν το σκέφτεσαι επειδή θα σου άρεσε να κάνεις μεγαλύτερες αποστάσεις και διατίθεσαι να βάλεις τις απαραίτητες ώρες προπόνησης, τότε προσπάθησέ το με όλα τα μέσα. Αλλά αν το σκέφτεσαι επειδή θεωρείς ότι σε επικυρώνει σαν τριαθλητή, καλύτερα να το ξανασκεφτείς.

 

Σίγουρα το Ironman είναι το πιο δημοφιλές event του αθλήματός μας , και αντιπροσωπεύει την απόλυτη πρόκληση για πολλούς τριαθλητές. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι για όλους και εννοείται δε σημαίνει πως δεν είσαι ένας επιτυχημένος αθλητής αν δε θέλεις καμία σχέση με ένα IM 140.6 (3,8χλμ κολύμπι, 180χλμ ποδηλασία και 42,2χλμ τρέξιμο).

 

Σκέψου κάποια από τα πλεονεκτήματα των μικρότερων αποστάσεων. Αντί να βάζεις όλα σου τα αυγά σε ένα καλάθι, μπορείς να αγωνίζεσαι πολύ πιο συχνά. (Εάν σου αρέσει να τρέχεις αγώνες περισσότερο από το να κάνεις προπόνηση, αυτό είναι ένα τεράστιο συν.) Εάν ο αγώνας σου Sprint απόστασης καταστραφεί από κάποια αρρώστια της τελευταίας στιγμής, κάποιον τραυματισμό ή κάποιο μηχανικό πρόβλημα, μπορείς να επανέλθεις και να τρέξεις κάποιον άλλο λίγες εβδομάδες μετά. (Καλή τύχη αν προσπαθήσεις να μπεις σε έναν αγώνα IM λίγες βδομάδες πριν από αυτόν.) Και μην υποτιμάς την αξία του να πάς καλά στους sprint αγώνες ή τις προκλήσεις που μπορεί να παρουσιάσουν. Οι sprint αγώνες αφήνουν μικρότερα περιθώρια για λάθη από ότι οι μεγαλύτεροι αγώνες, καθώς ακόμα και η παραμικρή έλλειψη συγκέντρωσης ή προσπάθειας μπορούν να κάνουν την διαφορά ανάμεσα από το να πάρεις ένα μετάλλιο ή να κοιτάς την τελετή μαζί με το υπόλοιπο κοινό.

 

 

Εάν έχεις έναν βασικό χορηγό ή έναν εκδότη να σε πιέζουν να κάνεις το ντεμπούτο σου στην μεγάλη απόσταση, τότε κάνε αυτό που «πρέπει». Σε κάθε άλλη περίπτωση κάνε αυτό που ΘΕΛΕΙΣ.

 

 

 

Πηγή: www.triathlete.com

Συγγραφέας: Jonathan Cane, Μετάφραση/ Επιμέλεια: Μαυρογιάννης Άγγελος

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Marathon EXPO

Authentic Marathon Swim

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News