Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
17 Απρ 19 ← πίσω

Επείγουσα ιατρική βοήθεια σε 100 αθλητές και 4 διακομιδές σε νοσοκομεία στα πλαίσια του Ironman Greece

Πηγή: www.iatronet.gr


Υπέρβαση των ορίων από τους αθλητές του Iron Man - Επείγουσα βοήθεια σε 100 και 4 διακομιδές σε νοσοκομεία
Ο αγώνας “IronMan”, που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτέλεσε μία μεγάλη πρόκληση για τους διοργανωτές, καθώς συμμετείχαν 1.500 αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο.


Μεγαλύτερη πρόκληση, ωστόσο, ήταν για τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους, καθώς κλήθηκαν να κολυμπήσουν 1,9 χιλιόμετρο σε τρικυμιώδη θάλασσα, να κάνουν αμέσως μετά 90 χιλιόμετρα ποδηλασία και στη συνέχεια να τρέξουν 20 χιλιόμετρα!

'Άσχετα από τον βαθμό προετοιμασίας τους, η δοκιμασία ήταν τεράστια, προκαλώντας σοκ στον οργανισμό τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ομίλου “Βιοϊατρική”, που είχε την ευθύνη της ιατρικής φροντίδας, 100 αθλητές χρειάστηκαν επείγουσα ιατρικη βοήθεια κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τέσσερις διαγωνιζόμενοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, με κακώσεις στο κεφάλι και ένας με καρδιολογικό πρόβλημα...

Κατέρρευσαν

Η ιατρική ομάδα εξηγεί στο Iatronet πως ο αγώνας ήταν πολύ απαιτητικός, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν αρκετοί αθλητές. Αντιμετωπίστηκαν κατάγματα από πτώσεις, σοβαρές και λιγότερο σοβαρές κακώσεις, δύσπνοιες, υπογλυκαιμίες, υποθερμίες και αφυδατώσεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 8 το πρωί της περασμένης Κυριακής και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα. Από τη 1 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, οι γιατροί και το προσωπικό είχαν περιθάλψει 84 περιστατικά!

Βοήθεια

Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διασώστες εργάσθηκαν αδιάκοπα από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου όλοι οι αθλητές να λάβουν εγκαίρως τις πρώτες βοήθειες.

Για την ασφάλεια των αθλητών σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσαν επτά ιατρικοί σταθμοί πλήρως εξοπλισμένοι, μία κινητή μονάδα υγείας, πάνω από επτά ασθενοφόρα, 20 νοσηλευτές και 14 γιατροί.Σπιρομετρήσεις

Στο περίπτερο ττης “Βιοϊατρικής”, που λειτουργούσε στον εκθεσιακό χώρο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν εργοσπιρομετρήσεις.

Οι αθλητές ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες του συμβουλευτικού Κέντρου Διατροφής Αθλητών από τον διατροφολόγο Iωάννη Αρναούτη και προετοιμάστηκαν από τον οστεοπαθητικό Ευάγγελο Σκοτινιώτη.
Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης
Πηγή:
www.iatronet.gr* Περισσότερα για το αγωνιστικό σκέλος διαβάστε εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=2241

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News