Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
03 Ιαν 19 ← πίσω

Βρίσκουν τον προσανατολισμό τους στην Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου

φωτο αρχείου: αντιπροσωπεία της οργανωτικής επιτροπής του πρωταθλήματος οπεν τριάθλου 2018 της ΕΟΜοΠ που έγινε στον Σχοινο Κορινθίας


Βρίσκουν τον προσανατολισμό τους στην Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου

Ευχάριστα νέα για τους απανταχού φίλους του πολυαθλητισμού* στην Ελλάδα καθώς οι συριζαίοι σύντροφοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ) φαίνεται πως βρήκαν επιτέλους τον προσανατολισμό τους.
(*για κάποιους ο πολυαθλητισμός είναι σαν τον αεραθλητισμό ένα πράμα, στη φάση "όπου φυσάει ο άνεμος πάμε")

Ναι σύντροφοι και συντρόφισσες, η ΕΟΜοΠ, αυτό το απίθανο συριζαιϊκο χωνευτήρι αθλημάτων, ξεκινάει δυναμικά τη νέα χρονιά και ετοιμάζεται να εντάξει και τον αγωνιστικό προσανατολισμό στα χωράφια και τις βουνοπλαγιές της. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε περιχαρής ο Βασίλης Χορτομάρης, ένας από τους πρωτεργάτες του αγωνιστικού προσανατολισμού στην Ελλάδα και εμείς συμμεριζόμαστε τη χαρά του, αφού οι σύντροφοι συριζαίοι της ΕΟΜοΠ επιτέλους θα έχουν έναν ειδικό να τους λέει προς τα που να κινούνται, μπροστά, πίσω, αριστερά ή δεξιά!

Ήδη ανοίγονται οι ορέξεις και οι προοπτικές των εντερπρενίερ του αθλήματος για μοντέρνο τρίαθλο προσανατολισμού, σε στυλ "σε πετάμε από πλοίο κάπου στη θάλασσα, βρίσκεις μόνος σου τη σωστή παραλία που σε περιμένει το ποδήλατο σου, κατόπιν ακολουθείς τα άστρα για τη δευτερη περιοχή αλλαγών όπου ειναι τα παπούτσια τρεξίματος και τέλος κοιτάς τα σήματα καπνού που θα σε καθοδηγήσουν ως τον τερματισμό".

Βεβαία περιττό να πούμε ότι πλέον δικαιώνονται και παλιότερες διοργανώσεις μοντέρνου τριάθλου υπό την αιγίδα της ΕΟΜοΠ όπου αθλητές έχαναν το δρόμο και τελικά έκαναν ότι διαδρομή ήθελαν μέχρι να καταφέρουν να επιστρέψουν στην περιοχή αλλαγών ή να κατευθυνθούν προς τον τερματισμό. Το τρίαθλο είναι πάνω απ'όλα θέμα καλού προσανατολισμού.

Μετά λοιπόν από αδιέξοδες αναζητήσεις σε αθλήματα άσχετα με το μοντέρνο πένταθλο όπως το ράγκμπι λιγκ και βεβαίως το τρίαθλο τα οποία ο συριζαίος ΓΓΑς έβαλε επειδή έτσι γούσταρε στην ομόσταβλη** ΕΟΜοΠ ....πλέον έχουμε και ένα άθλημα που θέλει να μπει στην ΕΟΜοΠ.
(**εννοούμε κομματικά "ομόσταβλη" , καθώς δεν ξέρουμε σε ποιο στάβλο κοιμούνται τα αλογάκια της ΕΟΜοΠ).

Σε αντίθεση βέβαια με το ράγκμπι λιγκ και το τρίαθλο, ο προσανατολισμός, ούτε σωματεία έχει, ούτε δίκη του αυτόνομη ομοσπονδία, οπότε είναι λογικό οι άνθρωποι να αναζητούν εναγωνίως μια σανίδα νομικής ύπαρξης. Το αν θα δικαιωθούν από την επιλογή τους, ο χρόνος θα το δείξει, όπως άλλωστε δείχνει και για το τρίαθλο τρία χρόνια τώρα με τη φαρσοκωμωδία που ζούμε.

Να θυμίσουμε ότι οι Διεθνείς ομοσπονδίες τόσο του τριάθλου, όσο και του Ράγκπι Λιγκ, έχουν ρίξει άκυρο στην ΕΟΜοΠ, καθιστώντας νομικά αίολη τη μονομερή ενέργεια υπαγωγής των αθλημάτων αυτών από τον ΓΓΑ στην ΕΟΜοΠ, χώρια όλα τα προβλήματα και το διχασμό που έχει φέρει το όλο σήριαλ σε αθλητές και αθλούμενους του τριάθλου. Ενα γενικό μπάχαλο στα άθλημα, όπως άλλωστε και στη χώρα τα τελευταία 4 χρόνια επί κυβέρνησης σύριζα.

Πάραυτα η ΕΟΜοΠ με ότι γνώσεις και δεξιότητες έχουν οι φωστήρες που την διοικούν και την καθοδηγούν τεχνικά, κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να αναπτύσσει τα αθλήματα που της έχει διανείμει ο ΓΓΑς. Στο μοντέρνο τρίαθλο μια χαρά απέδωσε το σύστημα "δίνω αιγίδα για διοργάνωση αγώνα σε καφετέριες, ταβέρνες και όποια άλλη ιδιωτική επιχείρηση μου το ζητήσει" καθώς όπως άλλωστε διαλαλεί και ο ΓΓΑς, είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας***
(***αρκεί βέβαια να μην είναι διοργανώσεις της ΕΟΤΡΙ γιατί εκεί κάνει ότι μπορεί για να της σταματήσει).
Βεβαίως αξιοσημείωτη ήταν και η κορύφωση της χρονιάς με το οπεν πρωτάθλημα του Σχοίνου (από όπου και η φωτογραφία των διοργανωτών).

Παρά τις ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες των επαγγελματιών της εστίασης, δυστυχώς για το 2018 η ΕΟΜοΠ δεν κατάφερε να διοργανώσει κανένα "πρωτάθλημα" μικρών κατηγοριών. Δεν ξέρουμε αν φταίει που δεν υπάρχουν ακαδημίες τριάθλου και παιδιά στην ΕΟΜοΠ. Μόρια πάντως δεν υπάρχουν σίγουρα να δώσουν για τα πανεπιστήμια, παρότι οι φωστήρες της συριζαίικης νομιμότητας είχαν να υπόσχονται και τέτοια προκειμένου να προσελκύσουν πελατεία.

Κρίμα γιατί, τα τελευταία χρόνια με την προσθήκη ράγκμπι λιγκ και τριάθλου ο ΓΓΑς αύξησε και την επιχορήγησης προς την ΕΟΜοΠ κατά 50%. Φαίνεται πως το κρατικό χρήμα δεν ήταν αρκετό για να αναπτύξουν οι σύλλογοι ακαδημίες. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν μετά την προσθήκη και του προσανατολισμού ο ΓΓΑς θα αυξήσει κι άλλο την κρατική επιχορήγηση προς την ΕΟΜοΠ. Ολα καλά σύντροφοι και συντρόφισσες, η ανάπτυξη έρχεται... να'τη ...πετιέται!


Άντε λοιπόν σύντροφοι Καλή Χρονιά και Καλή Χώνεψη!

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News