Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
20 Σεπ 18 ← πίσω

Δικαίωση για την Ε.Ο.ΤΡΙ. και κόλαφος για τους συκοφάντες η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Επιτέλους έφτασε η ώρα της δικαιοσύνης για το ελληνικό τρίαθλο το οποίο πήρε άλλη μία δικαίωση με την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών την Δευτέρα 17/9/2018, να αθωώσει πανηγυρικά μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου που είχαν βρεθεί κατηγορούμενοι μετά από συκοφαντικές καταγγελίες ανθρώπων άσχετων με το άθλημα, οι οποίοι μάλιστα έχουν δικές τους εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη.


Έτσι, κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Πρόεδρος, οι δικαστές και ο Εισαγγελέας του Δικαστηρίου δεν άργησαν να καταλάβουν την αλήθεια, μόνο και μόνο από τις καταθέσεις των δυο μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι μάλιστα ανάμεσα στα άλλα αποκάλυψαν μόνοι τους, πως όλη αυτή η υπόθεση παραπομπής των ανθρώπων της Ε.Ο.ΤΡΙ ήταν σε συνεννόηση με ανθρώπους μέσα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατονομάζοντας μάλιστα και συγκεκριμένο δικηγόρο, νομικό σύμβουλο του Υπουργείου! Ήταν τόσα και τέτοια αυτά που είπαν οι δήθεν «καταγγέλοντες» που η υπεράσπιση παραιτήθηκε απο την εξέταση των δικών της μαρτύρων υπεράσπισης! Με βάση όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν απο τους δικηγόρους της υπεράσπισης και τις μαρτυρίες των δήθεν «καταγγελόντων», ο εισαγγελέας πρότεινε την πλήρη απαλλαγή των «κατηγορουμένων» διότι απο την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο και τίποτα παράνομο. Ήταν χαρακτηριστικό το σχόλιο της έδρας οτι οι εκλογές στο Τρίαθλο έγιναν κανονικά, δεν προσεβλήθησαν ποτέ και είναι νόμιμες! Στην συνέχεια η σύνθεση του Τριμελούς Πλημελιοδικείου Αθηνών ομόφωνα αθώωσε τους αδίκως κατηγορουμένους αφήνοντας ευθεία αιχμή για το πώς είναι δυνατόν να έχει απαγγελθεί τέτοια κατηγορία εναντίον τους χωρίς στοιχεία! Συνετρίβη και η άθλια κατηγορία για διασπάθιση δημοσίου χρήματος απο την Ε.Ο.ΤΡΙ όταν η υπεράσπιση κατέθεσε δημόσια έγγραφα απο τα οποία προέκυψε ότι η Ε.Ο.ΤΡΙ δεν έχει επιχορηγηθεί απο το 2012 και μέχρι τότε όλοι οι απολογισμοί της έχουν εγκριθεί απο την ΓΓΑ και ελεγχθεί απο ορκωτούς λογιστές! Το ιδιώτυπο αυτό γαιτανάκι λάσπης κατέπεσε πανηγυρικά. Τώρα αναμένονται οι νομικές αντιδράσεις της Ε.Ο.ΤΡΙ και όσων εθίγησαν απο όλη αυτή την διαδικασία.


Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη υπόθεση είχε διαβιβαστεί στον εισαγγελέα με εντολή του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού και επίσης πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης , Σταύρου Κοντονή. Μάλιστα είχε συμπεριληφθεί και στις αιτιάσεις για την άρση της ειδικής αθλητική αναγνώρισης της Ε.Ο.ΤΡΙ. και είχε συνοδευτεί μετά δημοσιότητας και φανφαρών περί "ογκώδους φακέλου" για το τρίαθλο, δυσφημώντας το άθλημα, την ομοσπονδία του και τα μέλη της. Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο έρευνας οι εισαγγελείς που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση "κατάφεραν" να απαγγείλουν κατηγορίες, που απεδείχθη και κρίθηκαν "νομικά άκυρες" στην ακροαματική διαδικασία από τους ίδιους τους συνάδελφους τους, οι οποίοι άφησαν ευθείες αιχμές για όλο αυτό το σκηνικό!


Βεβαίως στην συγκεκριμένη υπόθεση είχαν επενδύσει επικοινωνιακά πάνω της και την είχαν χρησιμοποιήσει επανειλημμένως οι "γνωστοί-άγνωστοι" συκοφάντες του Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου καθώς επίσης και η Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου στην διαμάχη που προέκυψε με τους αθλητές του Τριάθλου και τον άδικο αποκλεισμό τους από τους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγκόνα φέτος.


Τώρα που όλη αυτή η αστεία υπόθεση όχι απλά κατέπεσε, αλλά και γελοιοποιήθηκε εντελώς στην ακροαματική διαδικασία, μαζί με αυτούς που τη στήριξαν και τη χρησιμοποίησαν .... αλήθεια ποιος από όλους αυτούς που δυσφήμησαν το άθλημα θα αναλάβει την ευθύνη και θα αποκαταστήσει την χαμένη του τιμή;

Εν τω μεταξύ οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου εξακολουθούν να προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν τις διοργανώσεις του Τριάθλου. Στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων στο Λουτράκι προσπάθησαν πάρα πολύ μέχρι και την τελευταία στιγμή να μην γίνει η διοργάνωση, αλλά δεν τους πέρασε! Αλήθεια τι λένε τώρα όλα τα παπαγαλάκια τους που διέδιδαν μέχρι και τελευταία στιγμή ότι δεν θα γίνει η διοργάνωση; Βεβαίως δεν αναμένεται να τους περάσει και πουθενά αλλού, όμως συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα στο άθλημα με συνεχή όχληση εναντίον των διοργανώσεων της Ε.Ο.ΤΡΙ. και των φορέων που εμπιστεύονται την μοναδική αναγνωρισμένη ομοσπονδία από την αντίστοιχη Διεθνή Ομοσπονδία του αθλήματος (ITU), η οποία Ε.Ο.ΤΡΙ έχει την τεχνική κατάρτιση, εμπειρία και εξουσιοδότηση απο την ITU για να διοργανώνει τρίαθλον/aquathlon/δίαθλο και όλα τα multisports.

'Είναι προφανές πλέον πως όλη αυτή η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια της και δεν υπάρχουν άλλα όρια ανοχής απο την Ε.Ο.ΤΡΙ, η οποία πλέον καταφεύγει πλέον στην δικαιοσύνη με μηνύσεις και αγωγές κατά των υπευθύνων και των συνεργατών τους. Αρκετά πλέον με αυτή τη φαρσκοκωμωδία και τον διχασμό αθλητών και σωματείων, τον διχασμό του ίδιου του αθλήματος.

Είναι ώρα πλέον για τον σημερινό Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, επιτέλους να αποκαταστήσει την τάξη στο άθλημα. Το έχει εδώ και πολλούς μήνες υποσχεθεί στην ITU, η οποία με την σειρά της δεν κρύβει την απόλυτη δυσαρέσκεια της, ειδικά μετά τα όσα ευτράπελα έγιναν στην προσπάθεια ακύρωσης τους Ευρωπαικού Φεστιβάλ Νέων στο Λουτράκι, μερικές εβδομάδες πρίν.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News